• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İklim diye Glasgow’a koşarak gidenler yağmurda nerede? ERHAN GÜLENÇ

İklim diye Glasgow’a koşarak gidenler yağmurda nerede?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.12.2021, 00:00

İzmir'de son günler yağışlı geçiyor. Kemeraltı başta olmak üzere kentin birçok bölgesi sular altında kaldı. Ancak bakıyoruz da 'İklim krizi var' diye koştura koştura Glasgow'daki uluslar arası toplantılara gidenleri İzmir'deki yağmurlarda vatandaşın yanında göremiyoruz.
Daha birkaç hafta önce Glasgow'da iklim krizi ile ilgili bol bol ahkam kesen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer değil miydi? Yine CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Mahir Polat değil miydi sanki çok büyük iş başarmışlar gibi Glasgow şovu yapan?
Hani neredesiniz?

HER YAĞMURDA KAYIPLAR
Bu kentte iktidar sissiniz. Soyer, 2.5 yıldır görevde.. Hangi yağmurda sel mağduru vatandaşın yanında oldu.
Sadece geçtiğimiz aylarda yaşanan büyük sel felaketinde çizmeleri giyip bir iki fotoğraf çektirdi o kadar... İklim krizi falan diye atıp tutacağınıza her yağmurda iklim krizinin en alasını yaşayan İzmirlilerin yanında olmayı deneseniz ne güzel olur... Ama nerede?
Bunların her şeyi sahte, her şeyi göstermelik...

Saadet Hanım da Tanzanya'ya demokrasi götürdü!
İZMİR'DEKİ yerel yöneticilerimiz hakikaten biraz enteresan! Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Saadet Çağlın da bunlardan... Saadet Hanım İsveçlilerle birlikte Afrika'ya yerel demokrasi götürmeye çalışıyor.

İKİNCİ SEYAHATE DE ÇIKTI
Saadet Hanım, İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi'nin (ICLD) 2019 sonunda Zambiya'nın başkentinde düzenlediği 'toplumsal cinsiyet eşitliği' etkinliğine katıldı. Şimdi de Tanzanya'ya yine aynı kuruluşun benzer bir etkinliğine gitti. Üstelik buralara giderken de günlük harcırah ve seyahatle ilgili yaptığı pasaport harcı, yurtdışı çıkış harcı, alan vergisi gibi ödemeler de Büyükşehir Belediyesi'nin özel kalem müdürlüğü bütçesinden karşılandı. Yani buralara Büyükşehir Belediyesi adına gitti.

KARŞIYAKA SIRTLARI NE OLACAK?
Peki... Saadet Hanım!
Sanki Karşıyaka'da Örnekköy sırtlarına, Zübeyde Hanım Mahallesi'nin üzerindeki yerlere, Cumhuriyet Mahallesi'nin üst taraflarına yerel demokrasiyi götürdünüz de Zambiya ve Tanzanya mı kusur kaldı! Hakikaten ilçenizde bu saydığım yerlere görev süreniz boyunca kaç kez gittiniz? Buralara ne götürdünüz, ne verdiniz? Açıklayın da öğrenelim...
NOT: Bu arada Saadet Hanım'ın bu dönem ikinci yurtdışı seyahatine çıkması Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki birçok CHP'li Meclis üyesinin tepkisine neden oluyor. Birçok Meclis üyesinin belediye ve parti yetkililerine "Seçimlerin üzerinden 2.5 yıl geçti daha bir kez bile yurtdışına gidemedik. Saadet Hanım'ın ayrıcalığı ne?" diye sorduğunu ve "Eee o kendisini İsveç'ten davet ettirip gidiyor, ne yapalım?" cevabı aldığını öğrendim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA