• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Altılı Masa mı Soyer mi politikayı belirleyecek! ERHAN GÜLENÇ

Altılı Masa mı Soyer mi politikayı belirleyecek!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.03.2023, 00:00
Altılı Masa yani Millet İttifakı, uzun süre toplanıp durdu ve bir takım ortak politikalar belirledi. Bunların içerisinde ekonomi politikaları da yer aldı.
İttifak, hasbel kader iktidara gelirse bu politikaları uygulayacağını açıkladı.
Ancak aradan fırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, bugünlerde iktisat kongresi adı altında kendince Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının iktisat politikalarını belirlemeye çalışıyor! Soyer, kongrenin yarınki son gününde "geleceğin iktisadi politikalarını açıklayacaklarını" söyledi.

SONUCUNU KONTROL DE EDECEKMİŞ
Ayrıca sanki kendisi ve çevresinin herhangi bir yaptırım gücü varmış gibi, "Bu kongreyi biz, burada sonlandırmak niyetinde değiliz. Kongrede alınan kararların yaşama geçirilip geçirilmediğini takip etmek için her yıl gözden geçirme toplantıları yapacağız. Her sene, bir tür ilerleme raporu değerlendirmesi gibi alınan kararların akıbetini görmek isteyeceğimiz toplantılar yapacağız. Hangi kararlar nerede takıldı, hangilerinde yol alındı, hangilerinde yol alınamadı, hangilerinde ne tür engeller var, aşmak için ne yapmak gerekiyor? Bunları konuşmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla da İktisat Kongresi'nin her yıl bir gözden geçirme, yeniden değerlendirme toplantısını yapıyor olacağız" diye konuştu.

YAMAN BİR ÇELİŞKİ OLUŞTU
Bu durumda da ortaya yaman bir çelişki çıktı: Olur da iktidara gelirse Türkiye'de Altılı Masa'nın mı yoksa Soyer'in belirlediği iktisat politikaları mı uygulanacak?
İstanbul ve Ankara'daki partili mevkidaşları gibi Altılı Masa içinde Cumhurbaşkanı Yardımcılığına layık görülmeyen Soyer, anlaşılan ittifak içinde kendisine ayrı bir rol ve misyon çizmeye çalışıyor.
Millet İttifakı'nın seçimi kazanması halinde Türkiye'nin 1990'lı yıllardaki koalisyon günlerinde olduğu gibi çok büyük kaoslar yaşayacağını ve kim kime dumduma bir yönetim ile karşılaşacağımızı sadece bu örnekten yola çıkarak bile anlayabiliriz.

İzmirlilerden Bodrum'da villa yatırımı
Çiğli'deki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin başkanlığına seçilen Cenk Karace'nin yönetim kurulu başkanlığında İzmir Girişim Grubu A.Ş. isimli şirket kuran İzmirli işadamları yatırımlarını sürdürüyor. Bu arada bu şirket içerisinde yer alan Karace, Mustafa Karabağlı gibi isimler İzmir'de Park Gayrimenkul ismiyle kurdukları başka bir şirketle de faaliyet gösteriyor. Şimdi de yine Karace, Karabağlı, Azat Yeşil, Efrahim Çekiç, Volkan Sintaç, Sinan Atik, Hasan Yıldırım, Mustafa Taşova, Mehmet Kızılkan, Nazım Torbaoğlu, Baran Yeşil gibi isimler Park Bodrum A.Ş. isimli yeni bir şirket daha kurdu.

KARABAĞLI'NIN İLGİNÇ TAVRI
Konuyla ilgili bilgi almak için Park Gayrimenkul şirketinde de yönetim kurulu başkanlığı yapan Mustafa Karabağlı'yı aradık. Ancak, "Hayırdır. Bu özel bir şirket. Haber değeri de taşıyan bir durumu yok" dedi ve bilgi vermek istemedi. Niye böyle yaptı anlayamadık ancak araştırmaya devam ettik. Şirketin, İzmir Girişim Grubu A.Ş ile birlikte Özelleştirme İdaresi'nden Bodrum Yalıkavak Gökçebel'de alınan arsada villalar inşa edeceğini öğrendik. Yaklaşık 35-40 villalık bir yatırım olacağı belirtiliyor. Bu arada son sözümüz Sayın Karabağlı'ya...
Bırakın da neyin haber değeri taşıyıp taşımadığına gazeteciler olarak bizler karar verelim Mustafa Bey!
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA