• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yeni Asır uyardı, Soyer konser ayıbından döndü ERHAN GÜLENÇ

Yeni Asır uyardı, Soyer konser ayıbından döndü

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.03.2023, 00:00

Yeni Asır'ın İzmir için hayati önemde yayınlar yaptığı bir kez daha tescillendi.
En son İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in adeta devletten rol çalar gibi düzenlemekte inat ettiği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi isimli etkinlikte konser ve eğlenceler yapılacak olmasının yanlışlığına dikkat çektik.
Soyer dün akşam ünlü şarkıcı Melike Şahin'le kongredeki eğlenceyi doruğa çıkaracaktı.
Kongrenin altıncı gününde Rus sanatçı Evgeny Grinko, 7. ve son gününde ise, Kardeş Türküler konser verecekti.

YANLIŞTAN DÖNMEYE DAVET ETTİK
Her ne kadar "Bir Kira Bir Yuva Kampanyası"na destek için düzenlendiği söylense de bu konserlerin gerçekleştirilmesi büyük bir yanlış ve sel afetleri nedeniyle ülke genelinde etkinlikler iptal edilirken, üzerine seçim kampanyasının bile müziksiz yapılması kararlaştırılmışken bu tür eğlencelere ev sahipliği yapmak İzmir'e yakışmayacaktı.

Yeni Asır da kamuoyu adına duyarlılığını ortaya koydu ve manşetten de yayınladığı haberlerle Soyer'i ve Büyükşehir Belediyesi'ni bu yanlıştan dönmeye davet etti.

İNSANLAR SUDA BOĞUŞURKEN KONSER
Ancak bu uyarılara ilk başta kulak asmamaya çalışan Soyer, önceki gün Adıyaman ve Şanlıurfa'da yaşanan ve 15 yurttaşımızın hayatını kaybettiği büyük sel felaketi sürerken ve insanlar suların içinden kurtarılmaya çalışılırken kongrenin açılışını tanınmış sanatçı Karsu'nun konseriyle yapmakta inat etti. Yeni Asır kamuoyu adına durumun vahametini bir kez daha gündeme getirdi ve dün "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer inadından vazgeçmedi: Kongreye türkülü açılış" manşetiyle çıktı.

YANLIŞLARA DİKKAT ÇEKEN TEK GAZETE
İşte Soyer, bu manşetin ardından kalan 3 konseri ertelediğini açıkladı. Ertelerken de önceki gün yaşanan sel felaketini bahane etti. 'Bahane etti' diyorum çünkü depremin üzerine yaşanan sel felaketi sürerken, insanlar sular içinde boğuşurken Soyer, kongreyi konserle açmayı tercih etmişti.
Eğer gerçekten bu felaketler umurunda olsaydı ilk günkü konseri de yaptırmazdı.
Neyse...
Artık Yeni Asır'ın haberlerini gören CHP Genel Merkezi mi uyardı bilmiyoruz ancak neticede Soyer, öyle veya böyle yanlıştan döndü.
İzmir de bir ayıba ev sahipliği yapmaktan kurtulmuş oldu. İzmir'deki çarpık medya yapılanması nedeniyle belediyelerden beslenen medya kuruluşları yanlışları yazamıyor. Koskoca İzmir'de yanlışlara dikkat çekebilen tek bir gazete var o da işte etkisini bu olayda da gördüğümüz gibi Yeni Asır'dan başkası değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI