• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Politika üretemeyen CHP’den hayır gelmez ERKİN USMAN

Politika üretemeyen CHP'den hayır gelmez

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.06.2014, 00:00
Geçmişte, Türkiye'nin geleceğini belirleyen, Cumhuriyeti kuran, kadın hakları, laiklik, demokratikleşme, sanayileşme gibi bir çok devrimin altında imzası bulunan CHP'nin, bugünkü konumu iyi irdelenmelidir.
Politika üretemeyen, gündem yaratamayan, ileriye dönük hedef gösteremeyen bir CHP Türkiye'ye bir katkı sağlayamaz.
***
Bu gerçeğin ışığındaki tartışma sırasında CHP'nin "Karanlıklar Prensi" Ahmet Kadıbeşegil'den bir yorum:
"12 Eylül sonrası 1992'de yeniden açıldığından bu yana tabandan "kopuk" politika ve iç denge hesapları ile kısır bir döngü içerisinde görevleri nöbetleşe parselleyen kişilerce varlığını sürdürmeye çalışan CHP bu uygulamadan vazgeçmelidir.
* * *
Cumhurbaşkanı adayı belirlenmesine sayılı günler kala bir arayış içine giren CHP'nin, adaylığını 4 yıl önce belirleyerek tüm politikalarını Cumhurbaşkanlığına kilitleyen bir adayın karşısında başarılı olabilecek bir aday bulması zordur.
Her alanda etkin olmak istiyorsa Gezi'den ders aldıklarını söyleyen CHP yöneticilerinin yapacakları en doğru yöntem partinin yeniden yapılanmasını sağlamaktır.
Seçim bahanelerinin arkasına saklanmadan üyelerini sıfırlayarak ilçe il kongrelerini yapıp kurultayda seçeceği yönetim kadrosu ile bir ivme kazanabilir.
***
Bu yapılanmada başta gençler ve kadınlar olmak üzere toplum katmanlarında yer alan, vizyonu ve reformist düşünceleri olanlar görev almalıdır. Siyasette "erkek egemen" yönetim görüntüsü kırılmalıdır.
Dünyada geçtiğimiz yıllarda sosyal demokrasi anlayışının geçirdiği evrimi "Gezi"nin öngördüğü ilkeleri böyle yansıtabilir.
İçinde bulunduğu "açmaz"dan ancak böyle çıkabilir.
Unutulmamalı "CHP'nin açmazı", Türkiye'nin "açmazı"dır."

sanat
Bu sergi kaçırılmaz

Gökkuşağı Karma Resim Sergisi, İtalyan Kültür Derneği'nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.
Desen, akrilik, yağlıboya tekniklerinde bir yıl içinde farklı tarz ve yorumlarla yapılmış eserler izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Herkesin kendi tarzında ve yorumuyla iç dünyasını anlattığı, desenlerle ustalaştığı eserler dışında alt yapıları akrilikle oluşturulmuş yağlıboya ile davam eden karışık teknikte yapılmış tablolar da bulunuyor. Yaklaşık 50 eserden oluşan sergiye yoğun katılım oldu. Filiz Pelit, "Arkadaşlarımızın bir yıl içinde büyük azim, özveri ve çalışkanlıkla yaptıkları eserlerde sonuçların ne kadar doğru ve sağlam olduğunu görüyoruz. İçlerindeki bazı kişileri ileride kişisel sergi açarken de görebileceğiz" diyor.
Karma Sergi'ye katılan sanatçılar şunlar: Necla Koral, Şeniz Doğanca, Aysel Özkan, Gülnu Koran, Nilüfer Altıkulaç, Aslıhan Toz, Oret Abulafla, Fatoş Er, Funda Toker, İlayda Sözen, Beliz Belik, Ece İlkay,
Seyit Pelit, Nuran Yüncü, Uras Seçkin, Emel Gökmen, Müjde Erik, Özlem Çağlayan.

küpe
Talihsiz güzel bir karı, eşyasız güzel bir ev gibidir.
Thomas Fuller



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA