• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Karabağlar köpek işgali altında!

ERKİN USMAN

Karabağlar köpek işgali altında!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20 Haziran 2014
Karabağlar, İzmir'in cıvıl cıvıl köşelerinden biri.
Turgay Özkan da bir POTA okuru.
Özkan biraderimiz, Karabağlar-Akevler 108/31 sokak sakinlerinin dertlerine tercüman olarak "Köpek sürüleri ile başımız belada" diyor ve ekliyor:
"Sanki Türkiye nin 3. büyük kenti değil de bir dağ köyünde yaşıyoruz."
***
Turgay Özkan, defalarca yaptıkları şikayetlere rağmen en ufak bir önlem alınmadığını yazıyor ve şöyle devam ediyor:
Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün verdiği standart cevap hep aynı: "Efendim Hayvan Hakları Kanunu'na göre başıboş hayvanları toplayıp bir süre karantinada tutup, yine aldığımız yere bırakmak durumundayız"
Sanki bunu da yapıyorlar. Nerdeeee?
Bari birkaç akşam köpek havlamaları olmadan rahat uyuyabilirdik ama o da yok tabii.
Gece saat 01.00'de başlayan karşılıklı köpek havlamalarının sonu gelmiyor. Saatlerce bu işkenceye maruz kalıyoruz.
Sokaklarda artık sürüler halinde dolaşan köpekler hangi medeni şehircilik anlayışında var, merak ediyoruz?
Karabağlar Belediyesi önceki Başkan döneminde çevre düzenlemesinden başka birşey yapmıyordu.
Umarım yeni Başkan da aynı şekilde devam etmez ve sesimize kulak verir.

İzmir sokaklarında köpek manzaraları

Bu fotoğraf da, Konak'tan... Konak'taki İzmir Polis Anıevi ile Çankaya Çok Katlı Otopark arasındaki Anafartalar Caddesi'nde çete halinde gezen köpekler, sıcaktan bunalıp gölge bir yerde yorgunluk atıyor. Sokakta başıboş halde yerde yatan köpekleri gören vatandaşlar ise, "Bu hayvanlara sahip çıkan yok mu? Neden böyle baygın halde aç susuz yakıyorlar? Hani, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kentin bir parçası haline gelen bu hayvanları unutmadıklarını söylüyordu?" diyerek tepki gösterdi.
(Fotoğraf Metin Burmalı'dan)

çevreden
İki Ege adasına daha kapıda vize geliyor

Türkiye kıyılarıyla gemi sefer bağlantısı olan Rodos, Kos, Midilli, Sakız ve Samos adalarında pilot uygulamayla başlayan, kapıdan kolaylaştırılmış vize verilmesi kapsamına Kalimnos ve Patmos da dahil oluyor.
Başta Türk kıyılarına yakın adalar olmak üzere, Ege Yunan adalarına daha fazla Türk turistin gelebilmesi için üç yıl önce başlatılan sınırda vize uygulaması için Kalimnos ve Patmos adaları da heyecanlı bir bekleyiş içinde.
* * *
Bu uygulamanın başlaması için uzun zamandır uğraş veren Kalimnos Belediye Başkanı Dimitris Diakomichalis ile Kalimnos Ticaret Odası Başkanı Aggelos Kalathianakis, Fulya Omaç'a yaptıkları açıklamada mutlu sona ulaşmak için çok az bir zaman kaldığını, artık adalarına çok daha fazla sayıda Türk turist geleceği için memnuniyet duyduklarını dile getiriyorlar.
Kalimnos Belediye Başkanı Dimitris Diakomichalis, vize muafiyetini hem yerel yöneticiler olarak kendilerinin hem de üst düzeyde bakanlık yetkililerinin istediğini belirterek, "Ancak Schengen kuralları çok katı. İstediğimiz şekliyle izin vermiyor. Biz sınırda verilen kolaylaştırılmış vizenin hiç değilse bir yıllık olmasını istiyoruz. Ama buraya gelecek Türkler tek seferlik vize alabilecekler. İki yıl önce Rodos, Kos, Midilli, Sakız ve Samos'ta başlayan vize uygulaması için ilk yıl 50 euro alınıyordu. Geçen yıl 35 euroya düşürüldü, bu yıl da 35 euro" diye konuşuyor.

küpe
Gözlerin en güzeli, bazen en yalancılarıdır.
Victor Hugo

laflama
* Gel gidelim dosta gönül. Azıcık dedikodu kazanını kaynatalım yahu!
* "Küçük dağları ben yarattım" havasında olmadım asla. Ama büyük denizlerde benim de tuzum vardır kuşkusuz!
* Ya bakın ne diyorum hacılar. Bir gün halk olarak facebook'a girsek ama birbirimize laf sokmasak her şey daha güzel olacak gibime geliyor.
* Zamane kızları elma da desem çıkmıyor, armut da desem çıkmıyor. Elmas dememizi bekliyorlar. Ama biz erkeklerde elmas alacak para ne gezer abüüüüü?
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.