Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü yoğun geçen yaz sezonunda vatandaşların huzurlu bir şekilde tatillerini geçirmeleri için yaptıkları çalışmalarla takdir topluyor. Yoğun sezon nedeniyle İzmir'den gelen ilave 100 kişilik emniyet güçleriyle beraber 24 saat suçlulara göz açtırmamak için çalışan ekipler son olarak üç operasyona imza attılar.
Bayram öncesi Çeşme'de uyuşturucu madde satışı yapmak için gelebilecek şüpheli şahısları dikkate alan ekipler, ilçe giriş ve çıkışlarda kontrol uygulamaları başlattı.
Bu operasyon kapsamında durdurulan S.M. ve H.Ö. isimli şahısların şüpheli hareketleri üzerine araçlarında yapılan aramalarda, satışa hazır toplam 70 adet 36 gr taş kokain ele geçirildi. Aynı uygulama çerçevesinde, yine durdurulan bir araç içerisindeki Y.E. isimli şahsın üzerinden 70 gr esrar ve 6 adet ecstasy hap çıktı. Şahıslar sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Buca Cezaevi'ne gönderildi.
***
Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekipleri hırsızlık olaylarına da anında müdahale ediyor. Çeşme İsmet İnönü mahallesindeki bir apartmana giren şüpheli şahıslar iki ayrı ikametten yedi adet Cumhuriyet altını, 1500 lira para ve çeşitli ziynet eşyalarını çalarak kaçtığı bilgisi üzerine, ekipler önce eşkalleri belirledi. Ardından yapılan operasyonla N.U, A.A. ve Ç.P. isimli şahıslar yakalanarak, çaldıkları para, altın ve ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi. Yakalanan şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar. Yine Alaçat'da bir villaya giren H.E. adlı kişi, villa içerisindeki bir adet laptopu alarak olay yerinden uzaklaştı. Ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda tespit edilen şüpheli H.E. yakalanarak Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.
hayattan
Amerikalılar, Türk zeytinyağını sevdi
Türk zeytin ve zeytinyağının Amerika Birleşik Devletleri'ndeki pazar payını artırmak için dünyanın en büyük gıda fuarları arasında yer alan New York Fancy Food Fuarı'na katılarak Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yapan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Amerikalılara Türk zeytin ve zeytinyağını sevdirdi.
ABD'nin en önemli gıda fuarı olan Summer Fancy Food Show'a 18 m2'lik bir stant ile katıldıklarını belirten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kadri Gündeş, fuar boyunca ZZTK standına ilginin yoğun olduğunu, stantta tüketicilere sofralık zeytin çeşitleri ile zeytinyağı tadımı yaptırdıklarını, Amerikalıların Türk zeytin ve zeytinyağını beğendiğini söylüyor.
Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk zeytinyağlarının imajının çok iyi durumda olduğuna dikkati çeken Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Davut Er, Türkiye'den ihracatçılarımızın gönderdiği yüksek kaliteli ürünler ve Ekonomi Bakanlığı'nca yapılan denetimler sayesinde, herhangi bir şekilde karışım yağ ihracatına izin verilmediğini, bu uygulamanın olumlu imajın oluşmasında büyük pay sahibi olduğunu belirtiyor. Er, "Bu olumlu imajın devam etmesi çok önemli. Bu şekilde ülkemizin ABD zeytinyağı piyasasındaki pazar payını ilerleyen dönemde ciddi biçimde artıracağını düşünüyoruz" şeklinde konuşuyor.
küpe
Düşünceler kılıçla bastırılamaz.
Strinberg
fıkra
Temel ne yapmış?
Temel, hastalanan çocuğunu kucağına alıp salladıktan sonra ilacını vermiş. Niçin?
"İlacın kapağında (Sallamadan kullanmayın) yazıyormuş.
* * *
Temel, rakısını kamışla içiyormuş. Neden?
"Doktoru (İçki kadehine kesinlikle dudak değdirmeyeceksin) demiş.
laflama
* Artık sadece askere gitmeyen değil, facebook'ta profili olmayana da kız vermiyorlar!
* Beyoğlu'nda gezersiiiiiin. Ama Gezi Parkı'na çıkamazsın. Yassah beyim çünkü!
* Bu fani dünyada kimi hancı olur, kimi yancı... Aslında bakarsanız da hepimiz bir gün mutlaka yolcu!
* Elim bir kaza sonucu, AKLI SELİM'i kaybettik. Hepimizin başı sağolsun!
* Başım belada. Kredi kartını düşürmüşüm helada!
* Bana, "Bardağa dolu tarafından bakmayı bileceksin usta" dediler. Vallahi denedim, bu kez de cüzdanı çarptılar emmim!
İbrahim Ormancı'dan
