• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kuşadası’nın tarih kokulu kütüphanesi ERKİN USMAN

Kuşadası’nın tarih kokulu kütüphanesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.02.2016, 00:00
Ara sokakta bir kitap cenneti...

Yıllar önce, 1922'de Yunan muhacirlerinden İbramaki olarak bilinen İbrahim Ağa'nınmış bu bina.. İki katlı, her odası ve merdiveni ahşap olan bir Rum evi...

Oğlu Orhan Killi, Kuşadası'nın ileri gelenlerinden...

Bina 1951 yılında Ortaokul ve İlkokul Yaptırma Derneği tarafından sembolik bir ücretle satın alınıyor. 1 Eylül 1961 yılına kadar Kuşadası Ortaokulu olarak hizmet veriyor.

Aynı tarihten itibaren 1974 yılına kadar da Çocuk Kütüphanesi olarak kullanılıyor.

1974 yılında Kültür Müsteşarlığı kurulunca Kuşadası İlçe Halk Kütüphanesi Memurluğuna dönüşüyor. 1987'de de Kuşadası İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü oluyor.

Yıllara meydan okuyan bina Kültür ve Turizm Bakanlığınca Aralık 2015'te yenilenince ortaya tarih ve kitap kokan bir kültür mekanı çıkıyor.

Rafların tasarımı bir kütüphane memurunca ele alınmış. Son derecede de kullanışlı.. Kayıtlı kitap sayısının 24.717 olduğu kütüphanenin müdürü Erhan Yılmaz, "Kütüphanemiz yenilendi. Kitap sayısı arttı. Kuşadası sakinlerini ve yeni okurlarımızı bekliyoruz" diyor.

Sorduk müdür beye: "Kimler yararlanıyor kütüphanenizden?"

"Okul öncesi çocukları, ilköğretim ve orta öğretim, lise ve üniversiteden gelip yararlananlar olduğu gibi esnaflar da ilgi gösteriyor."

Karşıyaka Belediyesi'nin bastırdığı 'Cumhuriyet Kızının Ardından' kitabı da Recai Şeyhoğlu tarafından kütüphane memuru Hasan Şahin' e teslim edildi.

Dikili turizm için atakta

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) katılacak olan Dikili Belediyesi, kentin tanıtımında fark yaratmayı hedefliyor.

Göreve geldikleri ilk aydan itibaren Dikili'nin turizm potansiyelini artıracak projeler geliştirdiklerini dile getiren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "Bizim temel amacımız, kentimizi tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle birlikte su sporları olanakları, deniz ve ekoloji turizmi potansiyeliyle dünya turizmin gözde bölgeleri arasında sokmaktır. Bu düşüncede başarılı olacağımıza ve turizm sektöründe Dikili gerçeğini güçlü kılacağımıza gönülden inanıyorum. "

Altay bir öz evladını kaybetti

Son zamanlarda sevdiklerimizin ebediyete göçmesiyle çokça üzüntüye boğuluyoruz. Bir acı kaybı da bizle birlikte Altay Camiası yaşadı. Siyah-beyazlı kulübü hayatının rengi olarak kabul eden ve çok değerli hizmetlerde bulunan İsmail Ersel'i (73) de ebedi dünyaya uğurladık. İsmail Ersel 1957 yılında Altay Genç Takımında futbola başlamış, 1959'da A Takım'da sağbek oynamıştı. Futbolu bıraktıktan sonra yönetim kuruluna girdi, Genel Kaptanlık yaptı. 2004 yılında kadar altyapı sorumluluğunu üstlendi. Rıdvan Burteçin başkanlığında iki dönem, Nafiz Zorlu başkanlığında da bir dönem Profesyonel Şube Başkanlığında bulundu. Hayata veda edinceye dek Altay Yüksek Divan Kurulu Üyeleri arasındaydı. Altaylılar ve bizler İsmail Ersel'i hiç unutmayacağız.

günün fıkrası

Zaten
Çıplaklar kampı üyelerinden biri olan kadına gazeteci sordu:
"Neden bir nüdist oldunuz?"
Kadın şu cevabı verdi:
"Ben olmadım. Öyle doğdum zaten..."

laflama

* Bitlis'te beş minare. Ama yarın orada da olay çıkar minarelere bir şey olursa üzülürüm!
* Mizah dediğin ciddi bir iştir ama şakaya da gelir hem de bal gibi gelir!
* Şebeke suyuna son zamdan sonra sıkıysa içinizden biri "sudan ucuz"
desin hadi!
* Yetmişlik bir rakıya onca para dökmeye hiç gerek yokmuş. Çünkü gazetede okudum. Uykusuzluk zaten sarhoş ediyormuş efendim!...
* İngiltere'nin başkenti Londra'da belediye duvarları idrarı geri püskürten boyayla kapladı. Birisi iyilik yapsa da o boyayı ülkemize getirse. "Buraya işeyen eşektir" yazmaktan bıkıp usandık yahu!
* Büstüme iyilik sağlık. Oğlum heykeltıraş oldu.
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA