• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
DEM Akademisi sezonu açtı ERKİN USMAN

DEM Akademisi sezonu açtı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.01.2016, 00:00

İzmir'in ilk karma lisesi olan, eğitim tarihimizin çınarlarından Karşıyaka Lisesi, değer bilir mezunlarıyla Atatürkçü, çağdaş, laik yapısını hep korudu. Bu birlikteliği sağlayan da mezunları sıkça bir araya getiren Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı oldu. On yıl önce kurulan 'Karlis' yazışma grubu ve ondan doğan Dem Akademisi ile de birçok mezuna daha ulaşıldı.

'Dem Akademisi'nin dördüncü, 'Karlis'in onuncu kuruluş yıldönümü rekor bir katılım ile coşkuyla kutlandı. Gecede, Karşıyaka Kız Liseliler, Erdem Kolejliler, Batı Kolejliler, Karşıyaka Kolejliler, Numune Kolejliler, Atatürk Liseliler, Bornova Anadolu Liseliler ve Türk Kolejliler de Karşıyaka Liseliler'le omuz omuzaydı... Kırk yaşından seksen yaşına dek tüm mezunlar, sağlıklı, sporcu görünümleri, gülen yüzleriyle bir an önce gecenin başlamasını beklerken önceki Karşıyaka ve lise anılarıyla coştukça coştular...

Her etkinlikte olduğu gibi bu etkinlik de Vehbi Moğol'un objektifiyle ölümsüzleşirken, Mustafa Karluk da yazıya döktü.

**

İşte Mustafa Karluk'un kaleminden o gece:

"Saat 19.12'de başlayan etkinlik; gözümüzden gönlümüze kayan, anamız Zübeyde Hanım'ın ölümünün doksan üçüncü yılında, 'Bir Anne Dünyayı Değiştirir' teması ile saygıyla anılarak başladı.

İlk kadehler, önceki günlerde aramızdan ayrılan emekli Edebiyat Öğretmeni Ali Totan, Dem Akademili Kemal Şiş ve sonsuzluğa göçen tüm dostlar, mezunlar, eğitimciler için kalktı.

Saatler 20.00'yi gösterdiğinde bir ilk gerçekleşti, Arif Hidayet Sönmez'in yaklaşık bir buçuk ayda özenle hazırladığı takvimler İKLEV yararına satışa çıkarıldı. Karşıyakalıların arşivlerinde mutlaka yer alacak bu takvimlerin içeriği, Dem Akademililer'in tekne gezisi, Kaf Kaf'ın basketboldaki Türkiye şampiyonluğu, Luka'daki açık hava toplantısı, değişik toplantılarındaki fotoğraflardan oluştu.

**

21.30'da, aynı zamanda bir kültür grubu olan Dem Akademisi, kitap okumaya çok büyük önem veriyor. Geleneksel hale gelen yazarlarından imzalı kitapların kura ile dağıtımına geçildi.

Romancı Yücel İzmirli'nin son romanı 'Rosalinde/ Alman Gelin', ülkemizin en büyük "Anchorman"larından Meriç Köyatası'nın iki kitabı, iki CD'si, "Yıl 1912, Memlekette Savaş Günleri" isimli çalışması eşliğinde, Karşıyaka sevdalısı Ahmet Diker'in "Direnişten Dirilişe KAF SİN KAF" kitabı, Ali İpekli'nin armağan ettiği "JAMBO" isimli yapıtlar zengin kitap sofrasını oluşturdu. 'Günahkar Rahibe' adlı kitabın çekilişi ise özel alarak yapıldı.

**

Saat 22:30'da gecenin bir başka sürprizini, Dem Akademisi'nin isim babası Ergün Okçay gerçekleştirdi. Özel olarak yaptırdığı süper "Onuncu Yıl Pastası" Kaf Kaf sesleri arasında alkışlarla salona getirildi. Pastayı kesme onuru da Karlis Başkanı Erkan Atik'e verildi. Erkan da bir jest yaparak Karlis'in isim babası Necat Kuymulu ile yazılarıyla destek veren Erdal Önal'ı ve Recai Acar'ı davet etti. Pasta kesilirken salonun ışıkları sönüp, cep telefonlarının ışıkları yandı. Hep birlikte söylenen "Karşıyaka Lisesi" marşı ve devamında da "Kaf Kaf Kaf Sin Sin Sin Kafsin Kafsin Kaf" sesleri salonu inim inim inletti.

Bu son toplantı, nicelik yönünden artışın yanında nitelik olarak da katladı. Çünkü 'Çelebilerimiz' bizimle idi. Her biri ayrı bir çelebi... Özellikle takvim satışına büyük katkı verdiler. Sağ olsunlar, hep bizimle olsunlar... Yücel İzmirli, Yüksel İzmirli, Mehmet Erişkin, İsfendiyar Yıldız, Atalay Demirel, Mine-Cumhur Büyükakıncı, İKLEV Başkanımız Pınar Yurdun ve eşi Leyla Yurdun, Erdal Önal, Recai Acar, Necat Kuymulu aramızda idi.

Burada çok ama çok önemli bir konuyu da eklemem gerek, gecemizi güzelleştiren, renk katan başka konuklarımız da vardı. İşte onlardan bazıları; Ateş Özerk, Bilgehan Oğuz, Taner Baysal, Ender Karaaslan, My Moon Ömer, Serdar Pedükcoşkun, Secder Akıncı... Ayrıca genç mezunlarımızdan gecemize katılan Nurten Akyazalılar'a da ayrı bir teşekkür etmek istiyorum."

Nice birlikteliklere Karşıyakalılar, Karşıyaka Liseliler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA