• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İpek Yolu’na ilk  adım İzmir’den ERKİN USMAN

İpek Yolu'na ilk adım İzmir'den

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.03.2016, 00:00

Bu hareketin öncüsü de Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar'dan başkası değil.

Çin'in önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden biri olan Zhejiang eyaletine yaptığı gezi sırasında Çin Uluslararası Ticaret Geliştirme Merkezi'nde bir dizi anlaşmaya öncülük eden Başkan Yorgancılar şöyle diyor:

"Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ticaretin geliştirilmesi ve İpek Yolu'nun hayata geçirilmesi amacıyla Hangzou kentindeki Commerce İntelligence Park'ta temaslarda bulunduk. İki ülke arasındaki işbirliği alanlarını belirleyerek ortak ticaret bölgeleri kurulmasını kararlaştırdık."

Yorgancılar, Çin'e doğru İpek Yolu'nda ilk adımın böylelikle İzmir'den atılmış olacağını vurguladı ve sözlerini şöyle tamamladı: "Başaracağız."

Esin Özgener'i bugün anıyoruz

8 yıl önce 71'inci doğum günü olan 12 Mart 2008 günü İstanbul'da tedavi edilmekte olduğu hastanede hayata veda eden İzmir iş ve ticaret yaşamının duayenlerinden kentsel, spor ve futbol kültürümüze öncü-önder-lider ve "ağabeylik" vasıflarıyla kalite kazandırmış, gerçek "Cumhuriyet Beyefendisi" Esin Özgener bugün 14.30'da İzmir Işıkkent Kabristanı'nda bulunan mezarının başında; evlatlarının, torunlarının ve dostlarının katılımları ile anılacak.

Esin Özgener İzmir'de pek çok sivil toplum hareketinin öncüsüydü. İzmir'in eski belediye başkanlarından Osman Kibar'ın kızı merhume Bige Kibar ile evli olan Esin Özgener, Zeynep Baykal ile Mahmut Özgener'in babasıydı.

1957 yılında iş hayatına atılan Esin Özgener, 1960 yılında ağabeyi merhum Elhan Özgener ile birlikte Özgener Tütün Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasını kurdu.

İş hayatının yanında sosyal hayatta da aktif görevler alan Esin Özgener, Ege Tütün İhracatçıları Birliği'nde 25 yıl başkanlık yaptı. 45 yıllık üyesi olduğu İzmir'in köklü spor kulüplerinden Altay'da defalarca başkanlık yapan Özgener, vefat ettiği güne kadar Altay Spor Kulübü Divan Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Kızı Zeynep Baykal ile damadı tekstil ihracatçısı Sami Baykal'dan Mert Baykal ve Aslı Baykal, oğlu Mahmut Özgener ile gelini Ayşe Özgener (Çolakoğlu)'ndan Cem ve Can Özgener isimli 4 torun sahibi olan Esin Özgener çok iyi derecede İngilizce biliyordu.

Vefalı dostlar unutmuyor

Altınordu'nun eski başkanlarından Şener Öztürk de ebediyete göçenler kervanına katıldı. Kırmızı-lacivertli takımın eski futbolcusu olan Şener, en çileli dönemde başkanlığı üstlenmiş, sevgili takımının amatör kümeden şampiyonluk kazanarak 3. Lige dönmesinde başrol oynamıştı. Maddi, manevi çabalar göstererek ve bu uğurda önemli paralar harcayarak... İnsanların tatlı dönemi oluyor, acı dönemi de... Şener Öztürk de girdiği mali sıkıntıya dayanamayarak en verimli çağında aramızdan ayrıldı.

Doğrusu ona daha görkemli bir uğurlama töreni yapmak gerekirdi ama Şener Öztürk, Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde ölümünden haberdar olan bazı arkadaşlarınca pazar günü toprağa verildi. Altınordu'nun sembol isimlerinden, başkan Dr. Salih Mertan da her zaman olduğu gibi Altınordu'nun deplasman maçı için Elazığ'daydı. Arkadaşlarına Şener Öztürk'ün cenaze töreninin kusursuz geçmesi için ricada bulundu. Ancak cenazeye katılamadığı için de son derece huzursuz olmuştu.

Elazığ'dan dönüşte YENİ ASIR'a verdiği ilanla Şener Öztürk'e vefasını gösterdi. İlanda, "Altınordu Kulübünü amatör küme bataklığından kurtaran, eski sporcumuz ve efsane başkanımız Şener Öztürk'ü kaybetmenin derin üzüntüsü içersindeyiz" dedi, tüm camiaya başsağlığı diledi. Dr. Mertan vefalı davranmanın en güzel örneğini verdi, hizmet edenlere de, "Hizmetleriniz asla unutulmayacaktır" şeklinde güzel bir mesaj gönderdi. Helal olsun.

laflama

* Aşkın yaşı yoktur lafı büyük bir yalan. Aşkın gözyaşı yok mu len?
* Bak kadına şiddete karşıyım ben. Oduna şiddeti ayrıca tartışabiliriz!
* Endonezya'da 50 bin nüfusa sahip olan Daasanach Kabilesi kadınları çöpleri aksesuvar olarak kullanıyormuş. Bu kabileden bir kadınla mı evlensem acaba?
* Terk etmedi sevdan beni. Bi git allah aşkına. Başka denizlere de açılayım ya!

İbrahim Ormancı'dan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA