• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Allah’ın özel kulları engelliler ERKİN USMAN

Allah’ın özel kulları engelliler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.03.2016, 00:00
İzmir Niyazi Ersoy Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden İzmirli Rotaryenler engellilerin çalışmaları inceleyerek, atölyelerde yaptıkları eserler hakkında bilgi aldı. Merkezin en büyük destekçilerinden olan işadamı Avni Ersoy katılımcılara yazar Ahmet Bulut'un "Allah'ın Özel Kulları Engelliler" adlı kitabı hediye ederken, konuşmaların ardından İzmirli Rotaryenler engelli öğrenciler tarafından düzenlenen kermeste satışa sunulan el işlerini satın alarak merkeze destek oldu.

Metin Burmalı'nın verdiği habere göre; ziyarete hayırsever Avni Ersoy, Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı (İZÖV) Başkanı Gülsen Keserman, 2015-2016 dönem başkanlarından Mavişehir Rotary Kulübü Başkanı Cem Karagözlü, Güzelyalı Rotary Kulübü Başkanı Melih Uçar, Kültürpark Rotary Kulübü Başkanı Nalan Kolcuoğlu, Çakabey Rotary Kulübü Başkanı Birsen Çavuşoğlu, Güzelbahçe Rotary Kulübü Başkanı Selmin Günöz, Bornova Rotary Kulübü Başkanı Aykut Güsar ve kulüp üyeleri katıldı. Mavişehir Rotary Kulübü Başkanı Cem Karagözlü etkinlikte yaptıkları çalışmaları anlattı.

Desteklerinden dolayı hayırsever işadamı Avni Ersoy'a ve İzmir'deki Rotary kulüplerine teşekkür eden İZÖV Başkanı Gülsen Keserman, merkeze daha çok öğrencinin gelmesi ve vakfa sürekli burs geliri sağlanması için çalışmaları sürdüreceklerini, hedeflerinin ise yatılı bir eğitim ve rehabilitasyon merkezi kurmak olduğunu söyledi.

Engelli öğrencilerin el emeği, göz nuru yaptıkları çalışmalar daha sonra ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Gümüşten yapılan küpe, kolye gibi takıların yanı sıra engelli öğrencilerin yaptığı hediyelik süs eşyaları büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler sergilenen ürünlerden satın alarak, engelli öğrencilere destek oldu.

Gazeteci Hulusi Şenel'e Asya'dan teşekkür var

Merkezi Ankara'da olan Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda Dostluk derneği, uzun yıllar Avustralya'da gazetecilik yapan Hulusi Şenel'e bir teşekkür plaketi verdi.

Plaket, Hulusi Şenel'e, Avustralya'da gazetecilik yaptığı sırada Avustralya ve Yeni Zelanda'da yaşayan Türklerin sorunlarını dile getirip giderilmesi konusunda ve bu iki ülke ile Türkiye arasındaki dostluğun gelişmesi için gösterdiği çabalar ve bu ülkelerde zaman zaman hortlatılan sözde Ermeni, Süryani-Asuri ve Pontus Rum soykırımı yalanlarına karşı vermiş olduğu mücadele nedeniyle verildi.

Plaket töreni 27 Şubat'ta İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin Karataş'ta bulunan lokalinde yapıldı. Hulusi Şenel'e plaketini Ankara'dan gelen Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda Dostluk Derneği başkanı E.Diplomat Niyazi Adalı verdi.

Hulusi Şenel daha önce yukarıda belirtilen hizmetlerinden dolayı Türkiye'nin Canberra-Avustralya Büyükelçisi ve araştırmacı yazar Bilal Şimşir, Sydney Emekli Kadınlar Birliği, Sydney Atatürk Kültür Merkezi ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından organize edilen "Yurtdışı Türk Medyasının Sorunları" konulu sempozyumda yaptığı bilgilendirici konuşma dolayısıyla verilmiş dört plaketin daha sahibi.

günün fıkrası: Ah bu ağrılar

Yaşlı adam doktora:
"Sağ bacağımda müthiş bir ağrı var" dedi ve ekledi:
"Neden acaba?"
"Yaştan efendim, yaştan!.."
Adam atıldı:
"Rica ederim doktor bey... Sol bacağım da aynı yaşta ama o ağrımıyor."

laflama

* Biz bu dünyadan gider olduk. Dünyalıklarını doğrultanlara selam olsun!
* Kadının adı yok diyorsunuz da, erkeğin çok mu tadı var sanki bu dünyada!
* Ben sana mecburum bilemezsin. Kapıyı üzerimden kilitleyip gitmişsin salak!
* Yüz kişiye sorduk. Hiç biri de anketlere güvenmiyormuş!

İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA