• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’deki statlar ne oluyor ? ERKİN USMAN

İzmir’deki statlar ne oluyor ?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.04.2017, 00:00

İzmir kulüpleri çok uzun yıllardır, normal lig maçlarını oynayacak stat arıyor. Kimi zaman stat bulamadılar, çünkü üç takımın aynı gün Atatürk Stadı'nda maçları çakıştı, Manisa'da, Turgutlu'da, Bursa'da hatta Sakarya'da oynamak zorunda kaldılar. 2007 yılından beri tam 10 yıldır Göztepe ve Karşıyaka kulüpleri kendi statlarını yaptırabilmek için habire uğraşıyor ama önce Büyükşehir ve Karşıyaka belediyeleri, "Yaptırmamak için" habire uğraştılar.
Şimdi de Şehir Plancıları Odası sanki İzmir'de her türlü planlama işini mükemmel halletmişler gibi (Alaybey ve bazı semtlerde apartmanlar birbirine öylesine bitişik ki, balkona çıkamıyor, komşuyla pişti oluyorsunuz) Göztepe Stadı'nın imar projesine itiraz etti, hem de bir aylık süresinin son gününü bekleyip de...Yani amaç hareket kabiliyetini kısıtlamak, yeni hamleler için zaman bırakmamak.
Şimdi yeniden ihaleler yapılacak, zaman kaybından başka bir şey yok. Kulüpler, "Yine bana hüsran, yine bana hasret var"ı söyleyecekler anlaşılan.
Alsancak Stadı da öyle duruyor.
Kimse çıkıp da "Aşama şöyle, şu zaman biter" demiyor.

2010'dan bu yana 40 stat yapıldı

İzmir'deki spor istemezükçüleri çeşitli bahanelerle statların yapılmasına ambargo koyup sürekli geciktirirken, Türkiye'de 2010'dan bu yana çeşitli kentlerde tam 40 stat yapıldı. Birkaç gün önce Eskişehir'de A Milli Takım'ın Finlandiya ile yaptığı maçı 34 bin kişilik yeni statta izledik, hayran kaldık güzelliğine ve de hayıflandık. O kentin Belediye Başkanı da CHP'li, ama eski Atatürk Stadı dururken yeni stadın yapılmasına her türlü kolaylığı gösterip katkı vermiş. Trabzon öyle, Adana öyle, Samsun, Gaziantep, Sivas daha nice kentler yeni statları ve tesisleriyle övünüyor.
Şanlıurfa'nın bile 29 bin kişilik mükemmel bir stadı var. Peki İzmir'in günahı ne ?

Gölge etmeyin başka ihsan istemez

İzmir'de artık Karşıyaka ve Göztepe'ye, izin verin, statlarına kavuşsunlar, gölge etmeyin, sizden başka ihsan istenmiyor.
Trafik ve insan yoğunluğu bahane. Üçkuyular Meydanı'nda binlerce kişilik AVM'ye trafik ve diğer sakıncaları gözetmeden izin veriyorsunuz da statlara mı tutuyor inadınız. Kulüpler mali olanakları kısıtlı olduğu için her geçen yıl biraz daha küçülüyor, küme düşüyor. Mazileri bir asrı aşan Karşıyaka'nın ikinci, Altay'ın üçüncü lig'de oynaması sizi rahatsız etmiyor mu ? Tireliler muhteşem bir stat yaptığınız için övünüyorlar, biz de gurur duyuyoruz ama İzmir Takımlarına, İzmir'in kent içi takımları için niye bir şey düşünmüyorsunuz ?
Bilesiniz ki İzmir bu konuda sizi hiç affetmeyecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA