• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Meral Akşener’e DYP’den veto ERKİN USMAN

Meral Akşener’e DYP’den veto

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.08.2017, 00:00

Siyaset gündeminde kısmen de olsa, MHP'den ihraç edildikten sonra, siyasi bir parti kurma çabalarına girişen Meral Akşener var.
Ve gündemdeki ilk soru:
"Meral Akşener bu işi başarabilecek mi?" Hemen söyleyelim, bugünün şartları içinde Türkiye'de bir siyasi parti kurmak kolay iş değil.
Ciddiyet ister, heyecan ister, liderlik vasfı ister ve hepsinin ötesinde ciddi ölçüler içinde bir özgüven ister.
Ve böyle şartlar içinde Meral Hanım bu meziyetlere sahip mi?
Siyaset aleminde DYP yok ama, DYP'li pek çok.
Ve, bunların çok önemli bir kısmı da siyasette seyirci.
Bu kitlenin bir kısmı, AK Parti'ye sempati ile bakıyor, bir kısmı da oralı değil.
Meral Akşener ekibinin önemli isimlerinin gözleri ve ümitleri de bu kitle üzerinde.

***

Yaşadığımız günlerde siyasetin önemli figürlerinden biri bu Meral Akşener kimdir?
Meral Hanım eski bir DYP'li...
1980'li yıllarda DYP Kocaeli örgütünün aktif elemanlarından biriydi. İlk seçimlerde milletvekilliğine aday oldu ve kaybetti.
Yılmadı diretti ve bir sonra seçimlerden DYP'den milletvekili olarak çıktı ve İçişleri Bakanlığına getirildi.
İşte bu aşamada siyaset ile uğraşanlar, Akşener'i "Tansu Çiller özentisi" arayışlar içinde gördüler.
Ne var ki, Akşener ile Çiller aynı kefeye girecek tipler de değildi.

***

Bu hava içinde yönetime isyan bayrağı açanlar arasında Akşener de vardı, hatta bu kalkışmanın en önde gideniydi.
Akşener ve yol arkadaşlarının bir kısmı istifa etti, bir kısmı da ihraç edildi.
Şimdi bu ekip yeni bir yol arayışı içinde.
Hedeflerinde milliyetçi görüş sahipleri ile eski DP'liler var.
Ne var ki, geçmiş yıllardan acıları hala yaşamakta olan DP'liler bazı tipler yüzünden Meral Akşener'in takımına güvenmiyorlar.
Bunlardan biri, Metin Tekin Özker...
Bu eski DP'li ve DYP'li diyor ki:
"27 Mayıs 'Allahsızlar darbesinin' önderlerinden Muzaffer Özdağ'ın oğlu Ümit Özdağ, Meral Hanım'ın yol arkadaşı. Oldu mu bu tablo?"

DİKİLİ'DE FESTİVAL HEYECANI SÜRÜYOR

Dikili Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali, birbirinden değerli siyasetçi, sanatçı, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisini ağırlıyor.
Sunuculuğunu Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı mezunu Mehtap Kazan'ın yaptığı ve 3 gün boyunca devam edecek olan Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali kapsamında kentin dört bir yanında konserler, paneller, söyleşiler, sergiler ve spor etkinlikleri konuklarıyla buluşacak.
Dün akşam Bülent Ecevit Kavşağı'ndan Atatürk Meydanı'na gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başlayan festivalin ilk akşamında müzik yaşamında 45 yıla ulaşan usta sanatçı Edip Akbayram sahne aldı. Özgün müziğin güçlü sesi Akbayram, sevilen ezgilerini Dikili Atatürk Meydanı'nda hayranları için seslendirdi.
Söyleşi, panel ve konserlerle dopdolu olan ikinci gün programında ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, "Türkiye'de Gazeteci Olmak-Sansür ve Sosyal Medya Yasakları" paneline katılarak, düşüncelerini aktaracaklar.
04 Kafe'de saat 18.00'de gerçekleştirilecek bu anlamlı panelin hemen ardından Dikili Atatürk Meydanı'nda halk oyunları gösterisi sahne alacak. Halk oyunları gösterisinin ardından önce Talip Şahin'in ardından da İsmail Özkan ve Ayşe Birgör'ün vereceği konserler ile Dikilililer, türkülerin ve şarkıların tadını doyasıya yaşayacaklar.

İYİ BENZETMİŞ

- "Millie şekerim, senin iyi arkadaşım olduğunu düşünerek söylemek istiyorum.Kocanı birkaç defa başka kadınların peşinde giderken gördüm."
- "Haaa! Öyle mi?"
- "Yani seni ilgilendirmiyor mu?"
- " İlgilendirmez olur mu? Ama kocamın sadık köpeklere benzediğini de bilirim. Et kokusunu aldı mı peşinden koşar da, yemeğini daima yuvasında yer"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA