• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Vitrinlerdeki etiket oyunlarına dikkat! ERKİN USMAN

Vitrinlerdeki etiket oyunlarına dikkat!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.01.2018, 00:00

Bir takım büyük mağazaların veya bunlarla paralel çalışan kurumların tuzak 'indirim ilanlarına' bir isyan da, en büyük esnaf kurumundan geldi.
Ve, Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu konuda vatandaşları uyardı.
Palandöken, "Özellikle Batı'dan esinlenerek uygulamaya konulan büyük indirim kampanyalarında tüketiciyi tuzağa düşüren oyunlar ortaya çıkıyor. Kampanya başlamadan önce ürünlerin fiyatları yükseltilip, indirim zamanlarında yine her zamanki fiyatında satılıyor. Bu hareket hem tüketicinin güvenini zedeliyor hem de ekonomiye zarar veriyor." Palandöken'i dinlemeye devam:
"Artık bütün sezonlar indirim sezonu oldu. Daha mevsim ürünleri vitrinlerde ilk kez yerlerini alırken bile, etiketlerde normal sezon fiyatı indirim fiyatı diye iki ayrı fiyat yazılıyor. Sezonun daha başında etiketlerde olması gereken fiyatın iki katı yazılıp, altına yüzde 50 indirimli fiyatı yazılıyor. Asıl indirime girilmesi gereken dönemde de yüzde 50-20 gibi bir indirim yazılarak tüketiciler tamamen yanıltılıyor."

***

Bir başka indirim aldatmacasının da her üründe farklı indirim oranı uygulaması olduğunu vurgulayan Bendevi Palandöken, "Vitrine uzaktan baktığınızda, kocaman bir yüzde 50 indirim yazısını okuyorsonuz, ancak yanına yaklaştığınızda çok küçük puntolarla 'yüzde 50'ye varan' ifadesini görüyorsunuz. Mağazadan içeriye girdiğinizde ise tek bir üründe yüzde 50 indirim olduğu gerçeğiyle karşılaşıyorsunuz.
Müşteriyi mağazaya çekmek için kullanılan aldatmacalara halkımız itibar etmesin" dedi.

TARIM GENÇLER İLE YÜKSELİYOR

İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından tarım alanında çalışmalar yapmak isteyen gençlere destek vermek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen ve "Bitkisel ve Hayvansal Üretim", "Tarımsal Pazarlama ve Markalaşma", "Tarımda Bilişim ve Teknoloji", "Kırsal Kalkınma ve Kadın" konu başlıklarında açılan "Tarım Gençlerle Yükseliyor" fikir yarışmasının kazananları belli oldu.
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, bu yıl ikincisi düzenlenen "Tarım Gençlerle Yükseliyor" fikir yarışmasına tarım alanında çalışma yapmak isteyen gençler tarafından gösterilen ilginin ülkemiz için stratejik öneme sahip tarımı sürdürülebilir kılmak adına oldukça önemli olduğunu söyledi.
Son yıllarda yapılan araştırmaların ülkemizde tarım nüfusunun yaşlandığına işaret ettiğini söyleyen Kestelli, bir tarım ülkesi olan Türkiye için bu gelişmenin iç açıcı olmadığını vurguladı ve gençlere tarımsal alanda kendilerini gösterebilecekleri fırsatları tanımaktan, genç nüfusu tarımla ilgilenmeye teşvik etmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

ÖDÜL KAZANANLAR

BİRİNCİLİK: Ali Kiremitçi - Taban Ped
İKİNCİLİK: Bahadır Rüstem Toğaç - Otomasyon Kontrollü Fide Aşılama Makinesi
ÜÇÜNCÜLÜK : Mert Kalaycı - Hobi Bahçem

GÜNÜN FIKRASI

Öğretmenden öğrencilere görev:
"Bana isimleri 'N' harfiyle başlayan ünlü iki adam ismi söyleyin." Öğrencilerden biri kalkarak cevap verdi:
"Futbolcu Nedim ile Niyazi." "İyi ama ben Nixon ile Nasır dersiniz diye düşünmüştüm." Çocuk devam etti:
"Tanımıyorum, onlar yedek oyuncu mu?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA