• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Efsane Göztepeli Gürsel Aksel ERKİN USMAN

Efsane Göztepeli Gürsel Aksel

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.02.2018, 00:00

Futbol alanlarında bir dönem Göztepe Destanı'nın yazılması, mimozanın çiçek açması gibi kolay olmadı.
Güler-Gürsel Aksel kardeşler, Nevzat Güzelırmak Ali Artuner, Mehmet Aydın, Fevzi Zemzem ve Ertan Öznur'un bulunduğu Göztepe'de yapılanma dönemi 1960'larda başladı. Bu dönemdeki yapılanma sürecini izlediğimiz Gztepe'nin bir de "Koca Kaptanı"vardı, Kestane...
Asıl adı: Gürsel Aksel.
Türkiye'deki Üç Büyükler'e kafa tutan, İzmir'de değil, İstanbul'da hırpalayan, iki kez Türkiye Kupası ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine taşıyan o Göztepe'nin 17 yıl formasını taşıyan Gürsel Aksel, futbol alanlarında bir maestro, top ustası, bir emekçi ve büyük bir sevda adamıydı. Türkiye'de ilk kez Avrupa kupalarında yarız final oynama başarısı kazanan Göztepe'nin efsaneleşmiş kaptanıydı.
Her ölüm erkendir. Gürsel Aksel de erken ölenlerdendir.
Rizespor'da teknik direktörlük yaptığı 1978 yılının Ekim ayında Türkiye'ye özgü bir ölüm gelip bulmuştur koca kaptanı.
Rize'deki bir benzin istasyonunda çıkan yangında inanılmaz bir kazayla, bir levyenin fırlayıp kafasına çarpmasıyla erken ölümle buluşmuştu.
Gürsel Aksel çok genç öldü.
Ama unutmayalım ki, ölüler genç kalır. Kimbilir? Nerelerden şimdi şöyle sesleniyordur bizlere futbolun maestrosu:
"Gün ışıyıp gelir, sabret... Bu bizim yattığımız yerlerde güller bitecek."

BAYRAKLI'DA SEVENLER İÇİN ÖZEL KONSER YARIN

Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu sevgililer gününe özel ücretsiz konser verecek.
Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde Türk Sanat Müziği Sanatçısı Ayşen Birgör'ün de sahne alacağı konser yarın saat 20.00'da başlayacak.
Bayraklı Belediyesi sevgililer günü öncesi sevenleri unutmadı. Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu şef Dr. Halil Altınköprü yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu şarkılarını bu sefer seven kalpler için seslendirecek.
Konserin konuk sanatçısı ise Türk Sanat Müziği'nin sevilen ismi Ayşen Birgör olacak. Ücretsiz konser için davetiyeler Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden temin edilecek.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Özel günlerimizde düzenlediğimiz etkinliklerimize vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor.
Sevgililer günü özel konserimiz de bunlardan biri... Tüm sevenleri konserimize bekliyoruz" dedi.

ŞAMPİYONLUK ÖDÜLÜ BİRER ÇAM FİDANI

Karşıyaka Kaymakamlığı himayesinde, Karşıyaka Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Bostanlıspor Kulübü ile müştereken "Dünya Sigarayı Bırakma Haftası" nedeniyle düzenlenen "Karşıyaka Kurumlar Dart Şampiyonası"nda dereceye giren ve yarışan tüm sporculara ödül olarak çam fidesi verilecek ve bu fidelerle de yeni kurulacak ormanın ilk adımı atılacak.
Bostanlıspor Kulübü'nün Sosyal Sorumluluk projesi olan ve İzmir'de ilk kez yapılacak 16 kurumun müdür ve yardımcı ve memurlarından oluşan ekipleriyle yarışacağı Dart Şampiyonası'nda katılan tüm oyuncular da bu ödülden yararlanacak. Fideler önümüzdeki haftalarda düzenlenecek törenle yeni ormanın ilk ağaçları olarak dikilecek ve dikenlerin isimlerini taşıyacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA