• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KSK camiası için son ve büyük fırsat ERKİN USMAN

KSK camiası için son ve büyük fırsat

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.04.2018, 00:00

24 Nisan 1958... Yani, bundan tam 60 yıl öncesinden bir not....
Karşıyaka Futbol Takımı ilk küme düştüğü yıldır. Binlerce Karşıyakalı derin üzüntü içinde, yarınlara kuşku ile bakmakta ve yarınlar için bir umut ışığı aramaktadır.
Yaşar Holding yok, DYO vardır.
Durmuş Yaşar amcamız hayattadır.
Bornova'da kurulu DYO fabrikasında Selçuk ve Selman Yaşar kardeşlerin yanı sıra Osman Aydemir ve Hüseyin Tosun da görev başındadır.
DYO'nun mayasında Karşıyakalılık vardır.
Çalışanların çok ama çok büyük bir çoğunluğu Karşıyakalıdır.
Her sabah onlarca araç yüzlerce personeli Karşıyaka'dan Bornova girişindeki DYO fabrikasına taşmaktadır.
Selçuk Yaşar, Karşıyaka Spor Kulübü'ne "Şampiyonluk Parolası"nın ışığı altında başkan seçilmiş ve ilk konuşmasında da bir yol haritası çizmişti.
Selçuk-Selman Kardeşler, Karşıyaka Spor Kulübü'nün su topu, yelken ve yüzme takımlarının lisanslı birer sporcusu ve dönüşümlü kaptanı.

Selçuk Yaşar 17 Nisan 1958'de bu tarihi kulübümüze ilk kez başkan seçildiğinde geleceği görmüş ve Yönetim Kurulu üyeleriyle beraber ilginç bir faaliyet raporu hazırlamıştı.
KSK'nin başarlı olabilmesi için 1958 yılında çizilen bu yol haritası, bir-iki ufak düzeltmenin yapılması halinde bugün bile geçerlidir.
Gelin bu raporun bazı kısımlarına şöyle bir göz atalım. Selçuk Yaşar 60 yıl önce geleceği nasıl görmüş.
Nelerin yapılması halinde KSK'nin başarılı olacağını öğütlemiş.
Karşıyaka Kulübü'nün yeni sezon faaliyeti 18 Nisan 1958'de seçilen Yönetim Kurulu üyeleri ve görev dağıtımı da şöyle olmuştu:
Başkan Selçuk Yaşar. İkinci Başkan:
Dr. Mithat Sakarya, Umumi Kaptan:
Ömer Erboz. Umumi Katip: Neşe Şenman, Bge Temsilcisi: Tahir Türetken, Muhasip ve Veznedar Faruk Aydemir, Spor Oyunları: Erich Lohner, Basından Sorumlu üye: Erkin Usman ve Doktor Oral Üçer.
Ve, rapordan bir başka pasaj:
"KSK'nin bir lokali olmadığından, gelmiş geçmiş idare heyetleri layıkı ile vazife görememiş, sporcu gençleri kontrolü ve sporun sevk-i idaresi hususunda tedbirler tesirsiz kalmıştır. İlk vazifemiz Karşıyaka merkezinde bir lokal teminidir."

Bir başka program maddesi:
"Uzun bir sahili bulunan Karşıyaka'da bilhassa deniz sporları konusunda KSK'ye mühim vazifeler düşmektedir.
Eskiden şarpılerin dolaştığı, gençlerin denizle kaynaştığı Karşıyaka sahiline tekrar eski canlılığına kavuşturmak için, a) Bir kayıkhane b) Bir deniz sporları iskelesi c) Bir yüzme havuzunu Karşıyaka'ya kazandırmak için ilgili makamlar nezdinde girişimlerde bulunmak.
Selçuk Yaşar'ın, Karşıyaka Spor Kulübü'nün başarıya ulaşması için öngörülerinin 60 yıl sonra da önemini ve geçerliliğini koruduğunu görüyoruz. Bu ileri görüşlü Onursal Başkanımız KSK için büyük bir şanstır.

KSK camiası şu günlerde yeni bir yönetim arayışı içinde...
Yakın yıllardaki yönetimlerin cılkı çıkmış gibidir.
"Karşıyakalıyım..." diyebilen herkesin yepyeni arayışlar ve ümitler içinde sevgi ile bir araya gelme günüdür.
Yakın günlerin puslu havasını fırsat bilenlerin yine ortaya çıkmalarını önlemenin ve bu maceracılara "Hele bir durun bakalım..." demenin tam zamanıdır şimdi...
Gün gerçek Karşıyakalının günü olmalıdır.
Şu son yönetimlerde yozlaşmış isimleri bir kenara koyma ve safkan Kaf Kafların ortaya çıkma zamanıdır şimdi.
Önümüzdeki kongre bir fırsattır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA