• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şişşt.. Sakin ol FİLİZ ÖZKOL

Şişşt.. Sakin ol

filizozkol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.08.2017, 00:00

Sabır sözcüğünü acaba sözlüklerden çıkarmak mı gerekiyor artık. Kimsede eseri bile kalmamış. Konuşamıyor, anlatamıyorsun.. Herkeste; bir afra, tafra.
Miniminnacık bebeklerde bile öfke diz boyu.
Yüzyılın hastalığı. Yok canlarım.. Bizim öyle psikologlardan da medet ummamız hayal.
Geçen hafta bir arkadaşımın sinirleri bozulmuş.
İnsan böyle durumlarda ne yapar?
Ya bir arkadaşıyla şifahen dertleşir veya en yakın, ortalıkta "Hap" misali bolluğundan geçilmeyen bir psikologdan yardım alır. O psikologların bir çoğunun da sizden daha çok sinirleri berbat durumda yaaa.. Her neyse.
Kadıncağız ne yapsın işlerimin yoğunluğundan ( İstanbul deliliğin üst seviyelerinde bir şehir ve kendine bile zaman ayıramıyorsun)) oturup konuşma imkanımız olmadığı için, ünlü bir psikologdan koşa koşa randevu almış. Anlattıklarının küçük bir kısmına hemen geçiyorum, şöyle diyor:
"Ofisine gittim beni karşılayan asistan bir öfkeli ki sorma. Niye erken gelmişim, önce bir hoşgeldin haşlaması yedim. Oturdum sakince sıramı bekliyorum.
İşi biten selamsız sabahsız çıkıyor.
Suratları beş karış. Neyse sıram geldi, kız beni içeriye aldı. Psikolog hanım telefonda bağıra bağıra konuşuyor benim sinirlerim gerildi gerildi, neden bilmem ağlamaya başladım. Niye ağlıyorsun burası ağlama duvarı mı sözleriyle karşılaşınca daha fazla dayanamadım ve kaçarcasına kendimi dışarıya attım."

NE HALE GELDİK!

Evet !.. Ne hale geldik arkadaşlar. Dünya çığırından çıktı. Biz istersek, bin kere Nirvana yapalım. İnsanlık adına ne kadar felsefe varsa hatim edelim sonuç değişmiyor.
Hoşgörümüzü kaybettik.
Çaresizliğin içinde çare aramak da sonuçsuz kalıyor.. Ormanda yolunu kaybetmiş bir çocuk gibi ağlama krizlerimiz ve bağırma nöbetlerimiz daha da artıyor. Herkesin cebinde veya çantasında bir sakinleştirici.
Yıllar önce Sertab Erener'in bir şarkısının adıydı "Şişştt, sakin ol"... Ah Sertab o yıllarda hiç birimiz bu şarkının ne kadar önemli olduğunu anlayamamıştık. Sen gelecekleri önceden hissetmişsin. Sakin olmayı bırak, azıcık şerbetlensek ona bile razıyız. Her geçen yıl, sinir katsayımız daha da arttı. Bizi artık ne kurtarır, ne paklar bilemiyoruz. Son yıllarda iklimler de isyanda. Hepimizin bildiği gibi doğa bir kudurdu ki Allah Allah.. Mevsimler birbirine karıştı çözebilene aşk olsun. Bugün hava 43 derece, yarın acaba kar yağar mı, modundayız. Ülkemizin güneyindeki depremlere ne demeli? Sürüden kopmayayım bende varım durumunda. Aman haaa ülke değiştireyim başka yerlere kapak atayım havasındaysanız, hepten delirmişsiniz haberiniz yok. Nereye kaçsanız dünya felaketler zinciri.
Sadece yaşanan hikayeler ve manzaralar farklı. Anlaşılan bizim Marsa Uranüs'e gitmemiz gerekiyor. Biraz da o gezegenlerin düzenini bozalım. Burasını hallettik suyunu çıkardık, oldu da bitti. Aferin bize.

YANGIN YERİ

İlişkiler konusunda her yerde yangın var.
Kıran kırana, vuran vurana. Kaşın üstünde göz kalmamış, beden elden gitmiş, herkes güreş tutuyor. Hangi organımız eksilecek bakalım.
Sağ kalırsak zaferimizi kutlarız.
En havalısı trafik arenası. Hayde breee.
Hele İstanbul'da yaşıyorsanız, tüm yolları aslanlar kaplanlar sarmış. Herkes canavarlaşmış.
Ormanlarda korkusuzca gezeriz misali.
Arabanızla giderken birden önünüze cinsiyetini bile çıkaramadığınız biri atlayıveriyor. Yardım etmesine edeceksiniz de; elinizi uzatsanız, kolunuz artık sizin değil. Bedeniniz geri kalanıyla idare edin canım alt tarafı insanlık adına katkıda bulundunuz.. Organlarınız eksik kalıversin.
Dünya ülkelerinin ruh durumu bizden beter.
O; ucu bucağı bitmeyen metroların altında yaşayan çetelerden canınızı kurtarabilirseniz gideceğiniz yere varabilirsiniz. Üçüncü sayfa cinayet haberlerinin en çok işlendiği ülkenin İngiltere ve Londra şehri olduğunu biliyor muydunuz?.. Akıllı ülke vesselam. Her şeylerini gizliyorlar. Dünya medeniyetleri dediğimiz ülkelerin vitrinleri neon ışıkları gibi parlak ama soğuk. Yaklaştıkça cazibelerini kaybediyor..
Kendilerini çok iyi kamuflaj ettikleri için, gerçek yüzlerini göremiyorsunuz.
Siyaset rüzgarının son fırtınası ABD ve Kuzey Kore arasında nükleer bomba tartışmasıyla olmayan sakinliğin de, dibi delindi. Allah sonumuzu hayretsin.
Ayyy çok teşekkür ederiz sizleri almayalım artık.. Başkasının akıllısından bizim delimiz daha iyidir. En azından huyumuz suyumuz belli.. Hani eskilerin deyimiyle 'Biz kırk kişiyiz birbirimizi biliriz " Ne yaparsak yapalım, sonuçta aynı toprakların insanlarıyız.
Neyse bu kadar şikayet yeter. Ne güzel uslu uslu bu satırları okurken havanızı bozmayalım. Herkes çevresine kulak kabartsın.
Bağıran çağıran varsa birbirini uyarsın.
Bak Sertab'ın sesi geliyor. 'Şişştt, şişştt sakin ol. Sinirlerine hakim ol'... Arkadaşlar huzurlu hafta sonları diyelim mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA