• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Manifesto ile muasır medeniyete ulaşmak GONCA ELİBOL

Manifesto ile muasır medeniyete ulaşmak

gonca.elibol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.05.2018, 00:00

24 Haziran Türkiye için bir milat olacaktır. Millet sesini o gün duyuracaktır.
Adaylar vaatlerini açıklarken halk umut içinde. Ancak gözler icraatçı konumda olan iktidarda. İktidarın Seçim Manifestosu her kesim için iddialı, şaşırtıcı ve heyecanlı bir 'ahidname' oldu. Çünkü herkese hitap eden ve adeta bir mozaiği andıran bu manifesto, toplumun sorunlarına çözüm önermekle kalmadı, halkın beklentilerine de cevap oldu.
Siyasi görüşü ne olursa olsun, sonuçta herkesin devletinden beklentisi "hizmettir". Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu, dönüşümü bekleyen ve manifestonun vurgu yaptığı "Ekonomi, Demokrasi ve Adalet, Kadınların gücü, Gençler ve Eğitim Sistemi", ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkaracak en önemli anahtardır.

1-Ekonominin en temel sorunlarından olan enflasyon ve cari açık düşecek!
Türkiye birçok alandaki milli cevherlerine odaklanarak dünyada ilk 5'e girebilir. Yerli savunma sanayi ürünlerimiz, enerjide dışa bağımlılığı önleyecek madenlerimiz, dört bir yanı cennet olan vatanımızın turizm potansiyeli, sağlık, tarım, tekstil vb. birçok alandaki gücümüzle dünya devi olacağız!
Teknoloji, Ar-Ge, bilim, üretim odaklı, nitelikli insan gücümüz büyüme için yeterlidir. Allah aşkına bu kadar cevher dolu ve coğrafi olarak bu kadar şanslı kaç ülke var dünyada? Tek yapmamız gereken çok çalışmak! Yarınlar, yorgun ve bezgin kimselere değil, rahatını terk edebilen gayretli insanlara aittir. (Cicero) Manifestoda dikkat çeken bir diğer başlık dar gelirli vatandaşa yönelik. Manifesto ile, dar gelirlinin vergi yükünün azaltılacağı ve gelir düzeyinin yükselmesi için gerekenin yapılacağı ilan edildi.

2- Adalet mülkün temelidir! Yasama, Yürütme ve Yargı'nın bağımsız, objektif, hızlı olacağı günlerin sinyalini aldığımız manifestoda, hayatın her alanında "adaletin" uygulandığı, vatandaşın yüzünün güldüğü kurumsal sistemler hakim olacaktır.

3- Kadınlar... Bir anne tüm dünyayı değiştirir. Anne rol modeldir, kadın toplumdur.
İş ve siyasette daha çok kadının yer aldığı, kadınların gece gündüz korkmadan sokakta dolaştığı,şiddet ve istismardan uzak, saygı ve nezaket gösterilen bir çevreye ihtiyaç var. Anneler okuldan, işten hava kararınca çıkan kızı için "acaba başına bir şey gelir mi?" endişesi taşımasın. Güven içinde yaşamak her kadının hakkı. Kadın çok yönlüdür, kadın çalışkandır. Kadın nesiller yetiştirir, tarih yazar, ülkeyi şahlandırır!

4- Eğitim Sistemi ve Gençler Küresel güce ulaşmak gençlerle olacaktır. Bunun en temel yolu eğitimdir.
Özgüvenli, düşünen, sorgulayan, araştıran, bilim, teknoloji, oyun, sanat, spor, müzik ağırlıklı bir eğitim sistemi kurulmalıdır. İlk adım başta ilkokulda insani değerler, görgü kuralları, vatan sevgisi vb. konular öğretilmelidir. İlkokuldan başlayarak İngilizce veya başka bir yabancı dil öğretilmelidir.
Gelişmiş ülkeleri geçerek, onlarla rekabet etmek için yabancı dil şarttır.
Türkiye'yi atağa kaldıracak en büyük güç "yeni nesildir". Bunun için eğitime yatırım yapmak ülkemizin yarınlarına yatırım yapmaktır! Öte yandan kamu ve özel sektör beklentilerine göre üniversite bölümlerinin ve tercihlerinin belirlenmesi, stratejik ve planlı bir yol çizilmesi işsizliği önlemede etkin olacaktır.
Manifestoda vurgulanan maddelerle Türkiye her açıdan güçlü ve dünya devi bir ülke olacaktır. Birlik beraberlik ruhu ile yılmadan yorulmadan, inançla, cesaretle, hedeflerimiz için çalışmak ve okumak görevimizdir.
Milletin sesinin pusula olduğu, ortak akıl ile her sorunun çözümlendiği, milli değerlerimizin korunduğu bir ülkede, güzel yarınlar göreceğiz.
İnsani Gelişmişlik Endeksi'nde üst sıralarda olduğumuz, sosyal, ekonomik ve bilimsel açıdan güçlü bir ülkenin yolunu açacak ve muasır medeniyete ulaşacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA