• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Saygılı’ya saygılarla GÜRKAN ERTAÇ

Saygılı’ya saygılarla

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.12.2015, 00:00
İzmir'in şirin ilçesi Tire'nin yetiştirip Dünya Tıbbına armağan ettiği Ege Üniversitesi eski rektorü Prof.Dr.M.Refet Saygılı (84) hayata gözlerini yumdu. O mübarek insanı tanımak ahir ömrümün en müstesna olaylarından biriydi. Çeşme'de yaz aylarında yazlıklarında tatillerini geçiren hekimlerden sağlık yönünden destek almak biraz zordur. Gerçi onların da tüm sezonun yorgunluğunu atmak amacıyla kendilerini dinlenme moduna bırakışlarını anlayışla karşılamak gerekir. Bu nedenle bir akrabamın sağlık sorunu nedeniyle başvurduğum Prof.Saygılı'nın "Derhal geliyorum" diyerek sorunumuzu çözmesini hiç unutamam. Saygılı, Tirelilerin adeta bir sağlık önderiydi, İzmirlilerin de.. Kendi branşı olsun olmasın İzmir'deki hastanelerde hastalara her türlü hizmetin verilmesini sağlardı. Dini bütün bir insandı. Hacca gitmiş, hacı olmuştu ama kimseye haber vermeden, olayın reklamını yapmadan. Ve Hacı Prof.Dr.Refek Saygılı, din ile yaşayış felsefesini birarada mükemmel yürüten bir insandı. Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne büyük destekle seçilmesinin yanı sıra Devlet Klasik Türk Musikisi Konservatuvarlığı Müdürlüğü'nde de bulunarak musikimizde de yol göstericiler arasında yer aldı. Dar gelirlilerin babasıydı, Ege Üniversitesi Yardım Derneği Başkanlığı'nı uzun yıllar yürüttü, fakirlerin babası oldu. Saygılı'nın çıkardığı 6 kitabı, 47 bilimsel makale, 23 bilimsel tebliği var. 55 yıl Rodos'lu eşi Armağan Hanımla mutlu bir hayat sürdüren Refet hocanın evlatları Yeşim, Fatih ve Fisun Saygılı da babalarının ışıklandırdığı yolda önemli görevlerde bulunuyor.

Her fani birgün mutlaka ölümü tadacaktır, gerçek bu. Herkesin ortak dileği, "Allah yatağa mahkum etmeden hayırlı ölümler versin" dir. Bu mübarek insanın da ebediyete göçüşü gece mutfakta su içerken gerçekleşmiş. Nur içinde yatsın.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA