• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Alaçatı şimdi de dünyaca ünlü şefleri ağırlayacak KAHRAMAN DURAK

Alaçatı şimdi de dünyaca ünlü şefleri ağırlayacak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.05.2018, 00:00

Uzun bir süredir İzmir sosyetesine değinmiyorum. Sanmasınlar ki onları unuttum, sadece biriktiriyorum. İlerleyen haftalarda bu satırlardan kendilerine yer vereceğim.
Festivaller, kentlere ya da beldelere çok büyük vizyon ve ekonomik katma değerler sağlıyor. Ot Festivali ile büyük bir ivme kazanan Alaçatı bu kez gastronomi 'Tasting Alaçatı' festivaline ev sahipliği yapacak. Geçen hafta Çeşme'deki beachleri yazmıştım her hafta yeni haberler geliyor. İzmir'de çekilen ve özgün senaryosuyla fark yaratan 'Karantina 12' filmi bu yaz vizyona girecek fragmanı izledim benden tam not aldı.

YENİ BİR FESTİVAL DAHA

Alaçatı ilk olarak taş evleri ile yüzünü gösterdi. Ardından birbirinden farklı ve kaliteli lezzetlerle adını iyice duyurdu.
Son olarak da bünyesinde eğlence merkezi konseptini birleştirdi. Bu aşamada Ot Festivali de Türkiye'nin dört bir yanından on binlerce turisti Alaçatı'ya çekti. Lezzet tutkunları bu festivalle turizm merkezine akın ederken, ayrıca ekonomik girdi olarak sadece Alaçatı değil tüm yarımadaya katkı sağlandı.
'Tasting Alaçatı'da bu anlamda da çok önemli bir adım olacak. 11-12-13 Mayıs tarihlerindeki festivalle Alaçatı'da gastronomi karnavalı yaşanacak. Bu kapsamda her restoran ünlü bir şefi davet edecek.

JOE BARZA ALAÇATI'DA

Bu yıl Club Baba Köyiçi'nde yeni yerine taşınan Kuytu Restoran'da Ocak ayında hayata veda eden efsane şef Paul Bocuse'la çalışmış Michelin yıldızlı Lübnan asıllı şef Joe Barza'yı ağırlayacak.
Yaprak Uziş ve Barza Ege ve Lübnan mutfağının seçkin lezzetlerini sunacak. Bence bu şov kaçmaz. Turizmci Celal Uysal'la da konuştum, Tasting Alaçatı ile birlikte gastronomi turizminin dünyada nabzının atacağı bir merkez olmaya adayız dedi. Doğrusu burası Alaçatı, olur mu olur...

OZAN DOĞULU YAZ BOYU ÇEŞME'DE

Alaçatı, Çeşme derken yazımıza buradan devam edelim isterseniz. Çeşme'deki beachler çok iddialı demiştim.
Aynen öyle yanılmamışım.
Alaçatı Zio Beach bu yaz Happy Hour partilerinden çok önemli bir isimle eğlence tutkunlarının karşısına çıkacak. Ozan Doğulu her Cuma ve Cumartesi öğleden sonra Zio'da müzik yapacak, eğlenecek ve eğlendirecek.
Bir sürprizde Alaçatı'nın ünlü işletmecisi Volkan Güler'den vereyim istedim.
Hacımemiş'te Lavandin Restoran'la fark yaratan Güler, bu yaz konsept değişikliğine gidiyor. Neler neler yapacak şaşırırsınız.
Ama sürprizi bozmayayım.
Ama Volkan ne yaparsa iyisini yapar onu biliyorum.

KARANTİNA 12 FİLMİ KAÇMAZ

Murat Barutçu İzmir'de çektiği gerilim filmleri ile adından söz ettirmeyi başardı.
Geçenlerde oturup sohbet ettik, inatla İzmir'de film çekmeye devam edeceğini söyledi.
Bu kentte kalmaya ve sinema filmi çekmeye kararlı.
İstanbul merkez diyor ama İzmir'den de vazgeçmiyor.
'Karantina 12' filmi yakında vizyona girecek fragmanı izledim açıkça söyleyeyim, gerilimi kadar gizemi, tarihi olayları ile çok heyecan vericiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA