• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Davis Cup rekabeti NECDET KESTELLİ

Davis Cup rekabeti

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.12.2021, 00:00

Sırbistan ve Hırvatistan arasında oynanan yarı final maçları, iki ülke arasındaki rekabetin son halkası oldu. Dünya tekler bir numarası Djokovic'li Sırbistan ile Hırvatistan'ın dünya çiftler bir numarası takımını karşı karşıya getirdi. Bir numaralar arasında geçen son maçta Mektic/Pavic'in 2/1 setlerle galibiyeti sayesinde 4. kez finale çıkmayı başaran Hırvatistan takımı oldu.

RUSYA 2021 DAVİS CUP SAMPİYONU OLDU
2021 Davis Cup By Rakuten finalleri, dünya şampiyonluğu için mücadele edecek 18 takım ile bu sene ilk defa üç değişik şehirde (Madrid, Innsbruck ve Torino) 25 Kasım'da başlayıp 5 Aralık'ta son buldu. Her şehirde, toplam 6 gruptan 2'şer grup mücadele etti ve her grubun birinci ve ikincileri çeyrek finale yükseldi. Innsbruck'ta seyircisiz, Torino'da ise seyircili birer çeyrek final maçı, Madrid kentinde de 2 çeyrek final, iki yarı final ve son gün 5 Aralık'ta da final müsabakası oynandı. Bir taraftan Hırvatistan, diğer taraftan Rusya finale çıktı. Final maçlarındaki Hırvatistan takımını, teklerde Medvedev'in Cilic'i ve Rublev'in de Gojo'yu mağlup etmeleri ile Rusya takımı çift maçı oynanmadan 2021 Davis Cup şampiyonu oldu. Değişik ama galiba başarılı bir Davis Cup yaşandı ki 2022'de bu organizasyon 3 yerine dört şehirde gerçekleşecek. Hayırlısı diyelim!

MARSEL ILHAN ANA TABLODA
ATP Challenger 3. MTA Açık Turnuvası Antalya Megasaray tesislerinde 5 Aralık Pazar günü oynanan final maçıyla sona erdi. Tekler finalinde İngiliz Ryan Peniston'u mağlup eden Portekizli Nuno Borges'in Türkiye'ye ikinci gelişindeki ilk ATP Challenger şampiyonu oldu. Çiftlerde ise şampiyonluk kupasını Tseng/Hsu ikilisini 3-6, 6-2, 12-10 yenen İtalyan Bonadio/Fonio ekibi kazanmayı başardı. Dördüncü MTA ATP Challenger turnuvası ise bu hafta yağışlı havaya rağmen devam ediyor. Milli oyuncumuz Marsel İlhan elemeleri geçip ana tabloya adını yazdırdı bile... Oyuncularımıza başarılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA