• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Eskici geldi! 2015’in fazlalıklarını atalım! NİL KUYUMCU

Eskici geldi! 2015’in fazlalıklarını atalım!

nil.kuyumcu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.12.2015, 00:00
Bu yıl "dert", "tasa", "sinir", "keder", "öfke" hanenize neler yazdınız? 2015 tası tarağı toplarken bir liste yapalım. Yok öyle başlamak bilmeyen pazartesi diyeti gibi tembellik... 2015'in "fazlalıklarını" hayatımızdan çıkarıyoruz.. Ve "yanlışlıkla" çıkarılan "güzellikleri" de yeniden hayatımızın en "sevilen" yerine alıyoruz...

Haydi bakalım gelsin maddeler: 

►Canınız sıkkın. Moral sıfır. Derdinizi bir "dostunuza" anlattınız. Bir destek bekliyorsunuz. Ve şu yorum geliyor: "Boşver ya takma..." Takmışım ki anlatmışım değil mi? Sen böyle söyleyince, "Haydaaa niye taktım ben sahiden. Gel bir karşılıklı çiftetelli oynayalım" mı diyeceğim! İşte bunu söyleyen kişiyi, siz de hayatınıza "takmayın"... Derdinizle kederlenmeyen, sevindiğinizde gözlerinin içi gülmeyen "sözde dostları" çıkarın gitsin!    

►İş, güç derken bir yakınınızı uzun süredir arayamadınız. Sonunda fırsat buldunuz açtınız telefonu... Sevinç bekliyorsunuz. Ama karşı taraf telefonu buz gibi açıyor. "Önce bir sor niye aramadığımı. Belki başıma felaket geldi. Bu ne bencillik, sormadan etmeden kapris..." diyerek telefonu kapatın. Ve siz aradığınızda "Canıımmm" diye telefonunu açacak kimse, onun numarasını çevirin! Mutlu edeni, mutlu edin!    

►Kime küstünüz bu sene? Pardon, bir şeyi unuttum. Çekilin bakalım o boy aynasının önünden önce... Şimdi tamam! Sahi haklı mıydınız? Tamamen o mu suçluydu? Hayatınızdan çıkarılmayı mı haketti Allah'ın cezası! İyi de hani canınızdı o eskiden. Ne zaman Allah'ın cezası oldu! Kalbinizi dinleyin. Eliniz telefona giderse, içinizden geleni yazın gitsin... Güzel cevap gelmezse mi? Kendi kaybeder! Demek fazlalık listesindeymiş! Onu da atın gitsin!    

►Ve hayatınıza ait kararları sadece siz verin. Tamam akıl danışın. Ama "karar" size ait olsun. Bu hayat sizin... Size "yapma", "etme" diye ahkam kesenlerin hayatını bir inceleyin. Sahi çok mu mutlular? Onlar, size verdikleri akılları uygulamış ve muhteşem güzellikler mi yaşıyorlar! Evet şimdi de, "işinize yaramayan", kalbinizin dinlerken bile "kabul etmediği" tüm tavsiyeleri çıkarın hayatınızdan... Bir de unutmadan... Kalbiniz başka bir şey söylerken, "aklınızla" çelişiyorsa eğer... Unutmayın... Kalp her zaman en doğru yolu gösterir....   

İşte bunları yapın, bir kuş kadar hafifleyeceksiniz.

Eski mahalleleri hatırlayın...

Sıcak bir yaz günü, mis gibi yıkanan kapı önü ferahlığı taşacak içinizden.

Ve köşe başında bir ses duyacaksınız...

"Eskiciii!"

2015'te kurtulmak istediğiniz ne varsa toplayın şimdi koyun bir bohçanın içine...

İsterseniz başka maddeler de ekleyin ama çabuk olun, eskici köşe başından gözüktü...

Verin o bohçayı...

Ne istersiniz karşılığında...

Aşk, mutluluk, sevgi, para, iş, sağlık, huzur...

Peki...

Cömert bir eskiciye denk geldiniz...

Kabul ediyor!...

Eskilerinizi atıp yer açınca, umutlar, hayaller ve bunları yapabilme cesareti verdi size!   

2016, kalbinizden geçen güzeliklerin tümünü hayatınıza getirsin....

İYİ SENELER...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI