• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

KADIN HAYATTIR

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.03.2016, 00:00
Yazımın başlığı; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bu yılki Dünya Emekçi Kadınlar Günü için belirlediği slogandan alıntı. Bu kısacık ifade, öyle çok anlam içeriyor ki. Kadın üretendir, doğurandır, annedir, çalışandır, yetiştiren, anlam verendir, sevendir, sevilendir, bilen-bildirendir. Yani özetle; yaşamdır, yaşamın kendisidir. Yani; hayattır.

Hepimizin üzerinde mutabık kalacağı bir nokta da sanırım; bir toplumun, ancak güçlü bireyler olursa güçlü toplum olabileceğidir. Bireyleri doğduğu günden itibaren yetiştiren ve yönlendiren de büyük bir oranda anneleridir, kadınlardır. Kadın ne kadar güçlü ve bilinçli olursa, yetiştireceği bireyler de o kadar güçlü olacaktır. İşte bu yüzden; önceliğimiz kadını güçlendirmek, bilinçlendirmek olmalıdır. Bunun yolu da öncelikli olarak eğitimden geçiyor. İzmir ve Ege'de eğitim oranı, Türkiye ortalamanın üzerinde ancak; bu tabii ki yeterli değil. Hem yaşadığımız bölgedeki durumu hem de Türkiye genelindeki oranı yükseltmek asli görevimiz. Kadınsız toplumun yarınsız toplum olduğunu hepimiz kabul ediyorsak; kadınların hayatın her alanında var olmalarını cesaretlendirici adımlar atmak hepimizin asli görevi olmalıdır. Yönetim kademelerinde en tepede yer alan kadın sayısının artması en önemli hedefimiz elbette ama bütün mesele bu değil. Sadece piramidin tepesine odaklanırsak olmaz. Asıl mesele piramidin altındaki kadınları, piramidin en tepesine çıkaracak süreci yönetebilmek, ortamı sağlayabilmek. Bunun da yolu eğitimden geçiyor. Hem yaygın-örgün eğitim hem de zihniyet eğitimi.

KADIN İSTERSE...

Bugün Yeni Asır olarak artık gelenekselleşen bir fotoğraf yayınladık. Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Yeni Asır olarak düzenlediğimiz davette 200'ün üstünde üreten ve lider konumundaki kadın dostumuzla birlikte oluşturduğumuz bu fotoğraf, İzmir'den ve Ege'den rolmodel teşkil edecek bir fotoğraf oldu yine.

Sadece İzmir'den değil Aydın, Denizli, Manisa, Muğla, Uşak, Balıkesir ve Çanakkale'den gelen lider kadınlar arasında akademisyenlerden işkadınlarına, sivil toplum örgütü temsilcisi ve başkanından siyasetçisine kadar bütün sektörlerde kendisini kanıtlamış ve yeni yetişen gençlik için de, bugüne kadar bu rol-modeli hedeflememiş tüm kızlarımızı ve kadınlarımızı yüreklendiren kadınlar bunlar. Gelenekselleşme, kurumsallaşma ile paralel. Ve; ne mutlu ki bana 121 yıldır sadece Ege'nin değil Türkiye'nin yaşayan en eski ve köklü gazetesi Yeni Asır'ın başındaki kadın olarak 8 yıldır bölgemin lider kadınlarıyla birlikte verdiğimiz bu tek kare fotoğraf ile mesajların da en vurgulusunu veriyoruz.

Bu tek kare fotoğraf diyor ki;
Evinizden çıkın
Ekonomiye ve üretime katılın
Hayata katılın
Durmayın, kendinizi geliştirin
Hedeflerinizi büyütün
Her tür zorluk olabilir ama siz asla yılmayın
İnancınızı hiçbir zaman yitirmeyin
Unutmayın
Sizin de başarmamanız için hiçbir neden yok
Yeter ki isteyin ve deneyin
Çünkü;
Kadın isterse yapar...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA