• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

‘EVET’ AVRUPA’YA KAPAK, İŞGAL PLANI YAPANLARA TOKAT OLACAK

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.03.2017, 00:00

Artık neredeyse sayılı günler kaldı Anayasa referandumuna ve partiler çalışmalarını hızlandırdı.
Ben de Cumartesi günü ilk mitingini gerçekleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli ile birlikte Elazığ'daydım.
Bahçeli, referandum kampanyası sürecinde 9 miting yapacak.
Ama Anayasa değişikliğinin neler getirdiğine dair çok kapsamlı başka çalışmaları da var.
MHP Başkanlık Divanı üyeleri mart sonuna kadar 50'yi bulacak salon toplantılarında Türkiye'yi geziyor.
Anayasa görüşmelerini MHP adına yürüten Afyon Milletvekili Mehmet Parsak da Türkiye'nin muhtelif yerlerinde düzenlenen konferanslarda yeni sistemi anlatıyor.
Elazığ'da hem parti tabanını hem de Elazığlıları anayasa değişikliğine karşı çok ilgili ve heyecanlı gördüm.
Miting alanında toplanan Elazığlılar, Devlet Bey'i çok büyük bir coşku ile karşıladı.
Devlet Bey ve parti kurmayları ile geçirdiğimiz yaklaşık 20 saatlik süre içindeki bende oluşan ilk izlenimim şu oldu..
Hem Devlet Bey, hem de MHP yönetimi ve partililer 16 Nisan'da neden "Evet" denilmesi gerektiği konusunda en küçük bir tereddüt içinde değiller.
Elazığ İstasyon Meydanı'ndaki mitingden sonra Devlet Bey ile daha detaylı sohbet etme imkanı bulunca bu kanaatim daha da pekişti.
Türkiye'yi işgal planı yapanlara en güzel cevabın 16 Nisan'da Türk halkı tarafından verileceğini ve bir anlamda bunun "Türk halkının tokadı" olacağını söyleyen MHP Lideri, Cumhurbaşkanlığı sistemi ve Anayasa değişikliğine neden evet dediklerini şöyle anlattı:
"Türk ve Türkiye düşmanları devrededir.
Karşımızda çok çetin, acımasız, vahşi ve ahlaksız bir oyun sahnededir. Küresel komplonun hedefinde Türk milleti var. Bu nedenle terör örgütleri kışkırtılıyor. Türkiye bir kuşatma altındadır. Bin yıllık kardeşliğimizden rahatsız olan mihraklar içimizde, çevremizde kanlı nöbettedir.
Bu cinayet çetelerinin en sinsisi FETÖ, 15 Temmuz'da silaha sarılmıştır. Milli birliğimizi çözmek, milli bünyemizi çürütmek istediler. Ama bu alçak darbe teşebbüsüne 80 milyon direndi. FETÖ şiddeti sürerken IŞİD, PKK, PYD terör örgütleri sınırlarımızdan içeri sızıp işgali tamamlamak için fırsat kolladı. Bu, kollektif bir istila denemesiydi.
Türkiye'yi yok etme girişimiydi.
İftiharla söylemek isterim ki, şehadete inanmış millet evlatları, bu paralı cellatlara hayatı zehir etti. Türkiye uçurumdan el birliğiyle kurtarıldı. Türkiye ipten alındı.
Millet ve devlet bekası, muazzam risk ve tehditlerin altındadır. Türkiye bu şekilde gidemezdi. Türkiye'yi kaybedebiliriz dedik, uzlaşma çağrısı yaptık. Hükümet etme sistemindeki tıkanıklık ve kilitlenmeyi açalım istedik. Sorumluluktan kaçmadık.
İlkelerimizden ve ülkümüzden de taviz vermeden sistemin yeniden inşasını zorunlu gördük. Bunun da milli bir mutabakat kapsamında olmasına özen gösterdik. Tüm dünya üzerimize gelirken çatışıp ayrı düşemezdik. Yerli, milli ve ahlaki bir uzlaşmayla, üstelik tamamıyla iç dinamiklerle temellenmiş bir sistem değişikliği ortaya konuldu." İşte; Devlet Bey'in ifadeleriyle MHP'nin neden Cumhurbaşkanlığı sistemine ve Anayasa değişikliğine "Evet" dediğinin cevabı...
MHP lideri, Türkiye'nin bekaa sorunu olduğunu ve hükümet etme şeklindeki tıkanıklığı aşabilmek için ve kendi ifadesiyle;
"daha güçlü bir devlet, daha mutlu bir millet" için evet dediklerini söylüyor.
16 Nisan referandumunda evet çıkacağına inancının da tam olduğunu söylüyor Bahçeli...
Böylelikle terör örgütleri ve Türkiye düşmanı devletlere, Türkiye'yi işgal planı yapanlara en büyük tokadın vurulacağını şu çarpıcı sözlerle ifade ediyor:
"Bizim nezdimizde hem evet hem hayır diyen her vatandaşım bir ve aynıdır. Ama, bu defa hayırda hayır yoktur. Ayağımıza pranga vurmak, bağımsızlığımızı bitirmek isteyen terör örgütleri ve arkasındaki ülkeler karşımızdadır. 16 Nisan'da çıkacak Evet'ler, hayırcı kafilenin içindeki FETÖ, PKK, PYD, DHKP-C ve Türk düşmanlarını tir tir titretecektir. Bu evet'ler Avrupa'ya kapak, işgal planı yapanlara tokat olacak, hepsini silindir gibi ezip geçecektir."

MHP İDAM CEZASINI DESTEKLİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "16 Nisan'dan sonra idam konusunda gereği neyse yapılır" sözlerine de destek verdi MHP Lideri. Baştan beri idam ile ilgili MHP'nin tavrının belli olduğu ve Meclis gündemine getirilmesi durumunda destek vereceklerini yineledi. Hatta, sadece terör faaliyetinde bulunanlar değil, kadın cinayetlerini işleyenlere de idam cezasının gelmesi yönündeki ifadesi çok çarpıcıydı.

AB ÇÖZÜLME VE ÇÜRÜME SÜRECİNDE

Bahçeli ile Almanya ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinin Türkiye düşmanlığını ve ırkçı yaklaşımlarını da konuştuk.
Devlet Bey bu konuda da çok net bir tavır ortaya koyuyor ve Avrupa'nın Türkiye düşmanı ülkelerine 16 Nisan'ı işaret ediyor:
"Türkiye'nin kendi iç siyasetinde meydana gelen tartışmalardan yararlanmak suretiyle Türkiye üzerinde geçmişte başlatılmış ama sonuçlanmamış bir hesaplaşmayı gündeme getirmeye çalışıyorlar. 16 Nisan bu yüzden onlar için de bir "Kurtuluş Günü" olacak aslında.
Bizde hükümet sistemi değişecek, ama onların da bir rejim değişikliğine ihtiyaçları var.
Onlar bir çözülme, çürüme sürecine girmiş durumdalar. AB bu şekliyle gidemez. Hele hele Hollanda'daki ırkçı kafayla , İslam düşmanlığıyla bir yere varmaları mümkün değil." Bahçeli'nin bir uyarısı da Türkiye'de kendisini Kuvay-i Milliyeci olarak tanımlayan çevrelere:
" Türkiye adeta 2'nci bir Kurtuluş Savaşı veriyor.
Ama Kuvay-i Milliyeci geçinenler henüz bunu kavrayamamış durumda maalesef." MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile sohbetimiz, Beşiktaş'ın 4-1'lik galibiyeti ile bitiyor. Fanatik Beşiktaşlı olduğunu bildiğimiz Bahçeli, bu galibiyet sonrasında Antrenör Şenol Güneş'i arayıp tebrik etmiş. Şenol Hoca'nın milli takımdaki başarılarını Beşiktaş'a taşımasından dolayı hayli memnun olduğunu ve bu yüzden de tebrik ettiğini anlatan Bahçeli, Beşiktaş'ın hem ligde hem Avrupa'da taraftarının ve Türkiye'nin yüzünü güldürmesinden dolayı memnun olduğunu da söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA