• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’in tescilli kebap markası Antepli Ramazan Usta SEZER ALTAN

İzmir’in tescilli kebap markası Antepli Ramazan Usta

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.05.2019, 00:00
Halep ve Antep usulü efsane lahmacunu, beyran çorbası, Antep lezzetleri ile kendi üretimleri olan baklava ve çeşitlerinde bir marka Antepli Ramazan Usta...

Bu hafta lezzet durağımız kalitesi ve lezzeti ile kebap ve lahmacun konusunda Türkiye'nin en iyileri arasında yer alan Antepli Ramazan Usta. Bağımsız Tüketici Değerlendirmeleri 'EniyiBEST' tarafından 2018 yılında İzmir'in En İyi Kebap Restoranı Seçilen Antepli Ramazan Usta'nın ünü İzmir sınırlarını aştı. Ulusal bir gazetenin Türkiye çapında yaptığı değerlendirmede de Türkiye'nin en iyi kebap ve lahmacununu yapan yerlerden biri seçildi. Bornova Süvari caddesinde faaliyetine başlayan Antepli Ramazan Usta, 2013 yılından itibaren Mehmet Deniz ve Duran Kahveci işletmeciliğinde Bayraklı Manavkuyu'da hizmet veriyor. Sadece kebabın marka adresi değil, bütün ürünlerde hep aynı kalite ve lezzeti yakalamak mümkün.



İFTARDA İZDİHAM

Marka, tüketici satın alma davranışlarını etkilemek konusunda en temel etken.
Marka; kalite demek. Markalaşmada standardizasyon çok önemli. Her zaman aynı kaliteyi yakalamak ve bunu bütün ürünlerinde yapmak markalaşmada en önemli unsur. Bu nedenledir ki yıllardır aynı lezzet ve kalitesini koruduğu için Antepli Ramazan Usta her zaman tercih edilen bir marka olmuş. Ege'nin İzmir'in en ücra köşelerinden müşterileri özel olarak lezzetlerini tatmaya geliyor.
Bütün bu lezzetleri en orijinal lezzetinde yemek, kendinize ziyafet çekmek istiyorsanız adresiniz Antepli Ramazan Usta'dır. Antepli Ramazan Usta'da iftarda yer bulmak için iki gün önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Ramazan dışında ise hafta sonları ve öğle yemeklerinde rezervasyonsuz yer bulmak zor oluyor.

ŞİFALI BEYRAN ÇORBASI

İzmir'in ünlü kebapçısı Antepli Ramazan Usta'da Antep yöresinin meşhur beyran çorbasını içebilirsiniz.
Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan beyran çorbası, Osmanlı döneminden kalma çok eski yöresel lezzet.
Kuzunun boyun ve inciğinden, 10 saat kaynatılarak yapılıyor. Adeta bir vitamin deposu olan Beyran çorbası, grip, nezle gibi tüm solunum yolu hastalıklarına şifa kaynağıdır.

İKİ ÇEŞİT LAHMACUN

Lahmacunun iki çeşidi bulunuyor.
Antep usulünde ağırlıklı olarak maydanoz ve sarımsak kullanılıyor.
İzmir'de hiçbir yerde bulamayacağınız Halep işi lahmacunda ise soğan, nar ekşisi ve ceviz kullanılıyor.
Yazın biber, patlıcan domates Antep'ten geliyor. Kilis tavayı, Kilis'teki lezzetinde yapan İzmir'deki tek mekân Antepli Ramazan Usta'dır. Kuzunun göğüs etinden zırhla çekilen, hiçbir katkı maddesi olmadan, pul biber, karabiber kullanılarak zırhla çekilen kendi iç yağıyla hazırlanan mükemmel damak çatlatan bir lezzet. Soğan kebabını mutlaka denemenizi tavsiye ederim tadı muhteşem. Servis tabakları tuzluklar bakır olup Antep'ten özel olarak getirilmiş.
Ayranları yayık ayranı, salatada gavurdağının tadı mükemmel.
Son dönemde talep yoğunlaşınca döner işine girilmiş. Döner de Antepli Ramazan Usta kalitesinde ve standardında yapılmış. Güvenle huzurla yiyebileceğiniz dönerde kesinlikle kıyma kullanılmıyor.
Yaprak dönerin tadına doyum olmuyor.

TATLIDA DA MARKA

Kebap, lahmacun ve Antep lezzetlerinde İzmir'de marka olan Antepli Ramazan Usta, baklava ve tatlı konusunda da iddialı.
Antep'ten getirdiği en özel ustalarla, kullandığı birinci sınıf malzemelerle İzmir'in en iyi baklavalarını yapıyorlar. Baklavanın yağları Urfa'dan fıstıklar Antep yöresinden geliyor. Antep yöresinin baklava, kuru baklava, havuç dilim ve şöbiyetlerini en özel haliyle gerçek lezzetinde tadabilirsiniz.
Son söz: Hiçbir başarı tesadüf değildir sadece gerekenleri yapanlar

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA