• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İstanbul’un tarihi mekanı Cahide, Alaçatı’da SEZER ALTAN

İstanbul’un tarihi mekanı Cahide, Alaçatı’da

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.07.2019, 00:00
Sanat, eğlence, sohbet ve lezzet bu yaz Alaçatı’da buluşuyor. Eğlencenin ve şov dünyasının marka mekanı Cahide’de dostlarınızla bitmesini istemeyeceğiniz keyfili saatler geçireceksiniz

Bu haftaki lezzet durağımız İstanbul'un ünlü eğlence markası Cahide... 1994 yılında İstanbul'da "Şehzade" adıyla hizmet vermeye başladıktan sonra, 2004'ten bu yana "Cahide" adıyla faaliyet gösteren ve İstanbul dışında ilk kez Alaçatı'da kapılarını açan ünlü bir yer olmakla beraber, birçok ünlü sanatçının sahne aldığı mekan, eğlence sektöründe bir marka. Cahide Müzikhol, geçen yıl Harbiye'nin efsane mekanı Kervansaray'da kapılarını açmıştı.
İstanbul gecelerine damgasını vuran Cahide olağanüstü lezzetleri, muhteşem şovları ve büyüleyici ambiyansıyla bu yaz Alaçatı gecelerine damgasını vuracak. Alaçatı'da eğlencenin bir numaralı adresi bu sezon Cahide olacak gibi görünüyor.



İKİ GÜÇLÜ ORTAK

17 yıl aradan sonra ilk kez İzzet Çapa ve Şehmus Şerbetci ortaklığında İstanbul dışına çıkan Cahide, Haziran başında mimar Ali Türker'in imzasını taşıyan Düşler Ormanı'nın kahramanlarıyla Alaçatı'ya son derece hızlı bir giriş yaptı...
Yılların iki mekanı, İzzet Çapa'nın Çapamarka Entertainment Group'u ve Şehmus Şerbetci'nin Çakıl Gazinosu'nun ortaklığı olarak Cahide Alaçatı olarak ortaya çıktı.
Türkiye'de "eğlence sektörü" denilince akla gelen ilk isim olan İzzet Çapa, bu sektöre birçok marka kazandırmış, yenilikçi, lider isim. Bazıları hayatında lider doğar, hep yeniliğin ve hayallerinin peşinden koşar... İzzet Çapa da hayatta hep üretmeye ve başarıya odaklanmış birisi.. Çalışmak hayatının tutkusu. Eğlence sektöründe hep yeniliğin, daha iyisinin peşinden koşmuş. Lider olmak için yenilikçi ve gelişime odaklı olmak gerekir. Marka olmak, öncelikle firma ve kurum olarak marka olmaktır. Markalar değer, yaklaşım ve sistemlerinizin kısacası "sizin" bir görüntünüz olacaktır. İzzet Çapa da Türkiye'de bir numara, eğlence sektöründe ilk akla gelen markadır. On parmağında on marifet vardır.

20 KİŞİLİK ŞOV EKİBİ EŞLİĞİNDE

Cahide'de Alaçatı saat 20.00'de kapılarını açıyor.
Şovlar, 21.50'de başlıyor. Şov kadrosunda 20 kişi görev yapıyor.
Türkiye'de ilk defa Alice Müzikali'nde kullanılan ghost perde ve mapping teknolojisi Cahide Alaçatı'da kullanılıyor. Cahide şovlarıyla birleşen teknoloji, sahnede yepyeni ve etkileyici bir deneyim yaşatıyor.
Ghost perde üstünde özel çekilen görsel şovlar geri led ekranların beraberliği ile dünya standartlarında bir görsel şova dönüşüyor.

ÖZEL KUTLAMALAR BİR BAŞKA

Girişte yerde uçan kelebek görsellerine basarak içeri giriyorsunuz. Mekandaki dev ağaçların üstünde kimi zaman koşan bir zürafa görebilirsiniz, kimi zaman ise renk renk kelebekler uçuşuyor.
Cahide Alaçatı, aynı zamanda bekarlığa veda, evlilik yıl dönümü ve doğum günü gibi özel günlerinde vazgeçilmez kutlama mekanı olma özelliğini de sürdürüyor. Hatta doğum günü kutlamalarında pasta masanıza şov ekibi tarafından getirilirken dev perdede hazırlanan video ile yeni yaşınızı kutluyorsunuz. Kına gecesi ve bekarlığa veda kutlamasını ise özel sürpriz şov ile sahnede arkadaşları ile kutluyor gelin adayları.

ÖZEL LEZZETLERLE FİX MENÜ

Yemeklerde Erhan İldeş şefin yarattığı lezzetler masanıza fix menü olarak geliyor. Cahide'de eğlence mekanlarında rastlayamayacağınız, adına ve markasına yakışır efsane lezzetler sunulmaktadır.
Her gece sabit fiyat olan fix menüsünde harika lezzetlerle geceye başlıyorsunuz. Soğuk mezelerde humus; kuzu ciğeri ve dolmalık fıstık, sızma zeytinyağı ve kıtır ekmekle servis edilmektedir. Erikli salatalıklı kuru cacık naneli zeytinyağı ile birlikte, Lübnan mantısı, özel baharatlandırılmış nohut dört tane özel domates sosunda yapılmakta ve ege otları ile karıştırılmaktadır, mutlaka tatmanızı tavsiye ederim. Yaz kızartması, semizotlu atomda süzme yoğurda labne peyniri de ekleniyor.
Ege otlu enginarlı ılık pilavına bayıldım. Benim bir numaram.
Keçi peynirli köz patlıcanlı biber dolması, klasik Grek salatası harika. Ara sıcaklarda tırsık, domates, biber, sarımsak ezmesi söğürmesi, nanelenmiş beğendili börek, mantı, kabakçiçeği, paçanga müthiş lezzetlerden. Ana yemekte beğendili köfte, noodle eşliğinde Asya somon, patlıcan söğürmeli barbekülü tavuk var. Tatlı olarak kadayıfa sarılı muhallebi ve muhallebili ıslak kek veriliyor.
SON SÖZ; marka kalite demektir, markalaşma dinamik bir süreçtir.
Bir hayat tarzı yaşam felsefesi sunarak markalaşırsınız. Cahide eğlence sektöründe markadır, bu yaz Alaçatı'ya damgasını vuracaktır.
İzzet Çapa ve Şehmus Şerbetci ortaklığında adına, markasına, şanına yakışır başarılara imza atacaktır. Böyle bir mekanın ilk kez İstanbul dışında Alaçatı'da açılması Alaçatı için büyük kazançtır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA