• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Lezzet, kalite ve ambiyans “Yek Alaçatı” SEZER ALTAN

Lezzet, kalite ve ambiyans “Yek Alaçatı”

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.08.2019, 00:00
Hem lezzeti hem ambiyansı hem personeli hem de fiyatları ile size bambaşka deneyim yaşatacak, yüzünüzü gülümsetecek bir yer Yek Alaçatı

Bu hafta lezzet durağımız, Alaçatı'yı kuşbakışı gören Alaçatı'nın en özel farklı bir mekanı Yek Alaçatı.
Gastronomik anlamda Alaçatı'ya damgasını vuran mekanlardan biri.
Alaçatı'ya tepeden bakan mekan Alaçatı ruhunu yansıtan özellikleri ile daha rahat bir ambiyansa sahip. Bazı mekanların kendine ait bir kimliği, asaleti, saygınlığı vardır. Yek Alaçatı kendinizi özel hissedeceğiniz, dostlarınızla keyifli bir akşam geçirmeniz için bütün ayrıntıların düşünüldüğü, lezzet şöleni yaşayacağınız bir mekan.

Mutfakta tamamen yerel ürünler kullanılıyor.
Mekanın dekorasyonu insanı yormuyor huzur veriyor, her yer beyaz ağırlıklı olduğu için peyzaj daha da ortaya çıkmış. Bu sayede gördüğünüz manzara yeşil ve beyazlar arasında huzur dolu ve insanların kendini rahat hissedeceği kadar rahat bir mekan haline gelmiş. Yek Alaçatı, özel organizasyonlarınızı yapabileceğiniz fiziksel ve teknik altyapıya sahip.
Alancha efsanesini yaratan Kemal Demirasal'ın yepyeni konsepti YEK, alıştığımız Kemal Demirasal stilinden biraz daha farklı özellikler barındırıyor.
Beyaz ve yeşil tonlarının hakim olduğu son derece keyifli bir mekan.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunu ve Yek Alaçatı Restoran'ın Girişimci Şefi Kemal Demirasal, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileriyle gerçekleştirdiği çalıştayda, şeflerin artık yemek yaptığı formdan çıkıldığını, restorancılığın interaktif bir hal aldığını söyledi. Geleceğin şefleriyle atölye çalışması da gerçekleştiren Demirasal, "Şef olmak artık sadece restoranın arkasıyla değil, önüyle de çok ilgili. Restoranlar günümüzde şeflerin arkada yemek yaptığı, önde de servis ekibinin servis yaptığı bir yer olmaktan çıktı. Şefler artık, mutfak dışında misafirleriyle birebir iletişim halinde oluyor. Bu yüzden restoran sadece insanların yemek yedikleri değil, bir deneyim yaşamaya gittiği, mutfaktaki felsefe ve bakış açısını görebildikleri yerler haline geldi" dedi.



HER BİRİ ÖZEL VE FARKLI

Bir kere siz masaya oturur oturmaz kendilerinin yaptığı ekşi maya ekmekler, labne ve zeytinyağı ile hazırlanmış bir hoşluk geliyor. Bunu yediniz mi zaten beklentiniz bir üst kademeye çıkıyor. "Oturur oturmaz servis edilen şey bu kadar lezzetliyse menü nasıl diye" sorguluyorsunuz.
Öncelikle şunu söyleyebilirim, marka kalite demektir. Bir mekanda bütün lezzetlerin hepsi mi özel, farklı, bu kadar lezzetli özenli olur.
Benim tadabildiklerim arasında yer alan köz patlıcan, aslında bütün restoranların demirbaş mezesi. Ancak, tahin ve beyaz çikolatanın Ege usulü dövme patlıcanla karışımından harika bir lezzet ortaya çıkmış. Levrek Sevice;
Sevice pişirme şekliyle limon asitiyle pişiriliyor. Avakado, salatalık, lime limon, kişniş, kırmızı soğan ve chilli biber ile servis ediliyor.



DENİZ MAHSULLERİ

Avakado soslu şevketi bostan, Şevketi bostan otu hafif unlanarak kızartılıyor yanına hafif peynirle karıştırılmış avokado sosu ile servis ediliyor. Şevketi Bostanı ilk kez bu kadar farklı şekilde tattım. Yaz domatesi salatası, küçük kırmızı, yeşil ve sarı domatesler, fesleğen ve özel sos ile servis ediliyor. Domateslerin üzerine özel olarak hazırlanan keçi büş peyniri ve lor peyniri ile hazırlanan krema ve mevsimine göre şeftali, nektarinle servis ediliyor. Tatmanızı öneririm. Süt mısırı; koçan süt mısırının taneleri ayıklanıyor. Bu taneler unlanarak özel harcı ile kızartılıyor.
Türüf yağı ve parmesan peyniri ile servis ediliyor. Kadayıflı karides, fırınlanmış tuzlu kadayıf yatağında tereyağında mavi kuyruk karides muhteşem bir lezzet. Ara sıcaklarda humus, Ege Otlu istiridye mantarını denemelisiniz. Güneşte kurutulmuş ahtapot, Urla karidesi, Karaburun midyesi, kuzu beyti deniz mahsulü şehriye, spagetti aquadis. Ana yemekte; levrek sarma, dana bonfile benim seçtiklerim. Tatlıların ise hepsi birbirinden güzel ama bence Antep fıstığı ezmesi ve dondurma ile gelen baklavayı tercih edebilirsiniz. Karpuz tatlısı değişik bir lezzet.

Son söz; Marka, özlemleri, tarihi uzmanlığı, zaman içerisinde oluşturduğu bilgi ve becerileriyle, bir örgütün temsil ettiği her şeyin, ürünüdür. Marka aynı zamanda örgütün kurumsal değerlerini ve kültürünü de yansıtır. Son olarak ama en az diğerleri kadar önemlisi, marka, işletmenin gerçekleştirmek için çıktığı büyük rüyayı somutlar. Kendi alanlarında bir marka olan Şef Kemal Demirasal ve Yek Alaçatı'yı kutluyorum bu lezzet ve marka yolculuğunda başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA