• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kahvaltının adresi “80’ler” SEZER ALTAN

Kahvaltının adresi “80’ler”

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.08.2019, 00:00
Ev yapımı özel reçeller, yöresinden gelen ürünler, kalpli pişiler, organik besinler... Ve tüm bunlara ek olarak, güleryüz, samimiyet ve özen. İşte 80’ler Kahvaltı’nın özeti

Bu hafta lezzet durağımız işi sadece kahvaltı olan Çeşme ve Alsancak'ta hizmet veren 80'ler Kahvaltı. Burası Elvan Civan Keçeci ve Harun Keçeci tarafından kurulmuş. Çeşme Ulusoy Limanı'nın karşısında 3 yıl önce açılan 80'ler, ünlülerin de adresi. Özellikle Demet Akalın mekanın müdavimleri arasında bulunuyor.

GASTRONOMİ EĞİTİMİ VAR

Elvan hanım İspanya'da San Sebastian'da Gastronomi eğitimi almış. Gastronomi konusunda dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Güne zinde bir şekilde başlamak ve gün içerisinde içinde bulunduğumuz faaliyetlerde; anlama, algılama, anımsama ve verimli bir şekilde çalışmak için kahvaltının önemi çok büyük. Bir kere, insanın nasıl bir gün geçireceğini belirliyor. Kendine bir güzellik yapıp sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltıyla güne başlayan, günün kalanını mutlu geçiriyor. Kahvaltıyla hayatımızda yapmak istediğimiz değişikliklere adım atmak da pek mümkün. Kahve altı anlamına gelen 2 öğün yeme alışkanlığını farklılaştıran, başka dillerde 'oruç bozma' anlamına da gelen bir kültür; bütün kültürlerde farklılık gösteren bir öğün. Artık moda gibi yemeklerin birbirine inanılmaz benzemeye başladığı zamanda, kahvaltı orijinalliğini ve kültüre özgülüğünü koruyor.



PATRONLAR HAZIRLIYOR

Benim kahvaltı mekanlarından beklentim evimde yiyemediğim, yapamadığım, bulamadığım orijinal tat ve lezzetleri sunması. Ürünleri doğal yöresinden almalı. Mutfağında veya fırınında mekanına özel lezzetleri yapmalıdır. 80'ler kahvaltısının en önemli özelliği bu. Bütün ürünler yöresinden en özel lezzeti korunarak alınmış, ürünlerin hepsi ev yapımı. Harun Bey'in Giresunlu olması sebebiyle ürünlerin yüzde 80'i Karadeniz'den geliyor. Reçeller ve sosların tamamını Elvan Hanım kendisi yapıyor. Hiçbir mekan sahibi kahvaltıyı kendisi hazırlamaz ancak burada kahvaltılar Elvan hanım ve Harun bey tarafından hazırlanıyor. Çünkü müşterilerini kendi misafiri olarak görüyor, işlerini sevgi ve tutku ile yapıyorlar. Alsancak'taki mekanın başında Elvan hanımın babası Nadir Civan bulunuyor. Yılların iş deneyimini birikim ve donanımını burada kullanan Nadir bey, samimi, güler yüzlü, dost canlısı bir insan.



EV YAPIMI ÖZEL REÇELLER

Acı biber reçeli, süt reçeli, otlu peynir, zahter, sakızlı çilek marmelatı, vişne reçeli, bal Artum'dan geliyor. Karadeniz'in özel tereyağı, Afyon'dan manda kaymağı, köz biber, lor dolgulu kiraz biberi, zeytin ve çingene salatası hepsi birbirinden lezzetli, tadına doyamadım. Çeşme'de özel olarak peynir ve çay reçeli ile Antep fıstığı reçelini Elvan hanım yapıyor. Mıhlama peyniri ile yapılan 80'ler menemeni harika bir lezzet. Kalpli pişiler, ızgara tost zeytin farklı, çok özel bir söğüş tabağı mevcut. Acur, Çeşme'deki kendi tarlalarında yetişen köy biberi. Pul biber Afrika'dan özel olarak gelen biber özel olarak öğütülüp sofraya geliyor. Antep fıstığı reçelinde kullanılan fıstıklar, Antep'ten özel olarak alınıyor. 80'ler'de süt reçelinin anavatanı olan Rusya'daki kadar orijinal lezzeti yakalamışlar. Ruslar süt reçelini almak için özel olarak geliyorlarmış. Süt reçelini yiyince çocukluğunuzun o süt kokusunu alıyorsunuz.

Son söz; İşletmelerin markalaşması, sahip olunan kaynakların etkin bir şekilde kullanılıp, coşkuyla etkili bir tanıtımın yapılması ile mümkün olmaktadır. Mekanların iyi bir marka olabilmesi ve imajının düzelmesi için uzun soluklu stratejiler gerekmektedir. 80'ler, kahvaltı konusunda marka bir mekandır. Bu marka ve lezzet yolculuğunda başarılar diliyorum. Ülkemizin yöresel lezzetlerine verdiği değerden ve mutfak kültürümüze yaptığı katkılardan dolayı da teşekkür ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA