• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Beraberlik kesmez ancak HALİL FİNCAN

Beraberlik kesmez ancak

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.11.2017, 00:00

Başka şartlarda, mesela dört, beş hafta önce karşılaşsalardı derbiden çıkacak eşitlik iki takımın taraftarlarını da rahatsız etmezdi. Bulunduğumuz noktada ise durum değişik. Beşiktaş'ın iki haftalık sessizliği, Galatasaray'ın ise derbi fakirliği iki tarafın da canını sıkıyor. Ha ne olur. Tadından yenmez bir maç izleriz, bol gollü geçer, sonunda da berabere biterse o zaman o puan kıymetli hale gelebilir.
Çünkü bir puan var, bir puan var.
Ne Galatasaray taraftarı ne de Beşiktaş taraftarı Galatasaray'ın evinde Fenerbahçe'den, Beşiktaş'ın da geçen hafta Yeni Malatyaspor'dan aldığı puanda oynadıkları futbolu istemiyor. İki takımın kupadaki şovları da ölçü değil.

Tudor dediğine inanıyor mu?

Igor Tudor her ne kadar "Beşiktaş maçı hayati bir maç gibi yansıtılacak, ama bakıldığı zaman bu maçtan sonra 20 maç daha var" dese de kendisi de derbinin hem takım hem de kendi kaderi açısından ne ölçüde belirleyici olacağının farkında. Üstelik G.Saray'ın Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynadığı son 9 derbisinde galibiyetinin olmaması da sırtta ayrı bir yük olarak duruyor. Beşiktaşlılar ise Avrupa'da inanılmaz bir tempo tutturmuşken ligdeki kırılgan hali nedeniyle yüzde yüz mutlu değil. O yüzden cumartesi günü çok ilginç bir maç izleyebiliriz.

'Gül'ler açtı

Galatasaray'ın Sivas Belediye ile oynadığı kupa maçında izledik. Yaşı 17. İki kanatta da oynuyor.
Aynı zamanda da forvet. Top ayağına öyle yakışıyor ki sahaya baktığınızda en çok dikkat çekenlerden.
Recep Gül'e dikkat. İleride adını çok duyacağız.

Kırmızı çizgi

Fethiyespor'un gördüğü kırmızı kartların ligdeki gidişatıyla yakın bir bağı var. İlk haftada Hacettepe maçında Emrullah ve Burak'ın gördüğü kartlar sonrası takım 7 hafta kazanamamıştı. 9. haftadaki Karagümrük galibiyeti umutlandırsa da bu kez bir sonraki hafta K.Anadolu Selçuk mücadelesinde Ömer ve Ertuğrul atılınca takım yine 3 hafta kazanamadı.
Takım Gümüşhane ile birlikte 2. Lig'de en çok kırmızı kart gören iki takımdan biri. Şimdi Levent Eriş hoca ile yepyeni bir sayfa açtılar.
Tek uyarımız "Aman kart görmeyin" olabilir.

Köln'ün düşüşü

2013-2014 sezonunda Bundesliga 2'de şampiyon olup Bundesliga 1'e terfi eden Almanya'nın köklü kulüplerinden Köln'ün bu sezonki macerası tez konusu olur. Editör Moritz Rinke'nin Borussia Dortmund'un en duygusal sezonunu yazdığı "Oyunu Okumak" kitabındakine benzer bir vaziyetteler. Geçen sezonu 5. sırada bitirip Avrupa Ligi vizesi alan hatta 7 Aralık'taki C.Zvezda ile grupta kader maçına çıkacak olan ekip, Bundesliga'da bu sezon kazanamayan tek takım durumunda. 13 maç sonunda sadece 2 beraberlik elde edip 11 kez yenilen takım son üç maçında gol bile atamadı. Üstelik Avusturyalı hocası Peter Stöger koltuğunda oturuyor.

Bizde kaç hafta dayanırdı sizce?

Mohamed Salah
Liverpool, Premier Lig'de 27 yıldır şampiyon olamıyor. Fakat her daim heyecana vesile olan bir çabası var. Luis Suarez-Daniel Sturridge ikilisinin 2013-2014 sezonundaki inanılmaz performansını kim unutabilir. Takımın attığı 101 golün yarısına (52 gol) Suarez (31), Sturridge (21) ikilisi katkı koymuştu.
Suarez'in 12, Sturridge'in 7 asistini de unutmayalım. Tabii 13 gol 13 asist ile oynayan Gerrard'ı da. Bu sezon da takım zirveye uzak gözükse de Mohamed Salah gerçeği ile yine gözde. 25 yaşındaki Mısırlı, 10 gol 2 asistle ilk sırada. Üstelik Devler Ligi'nde de 5 gol, 1 asisti var.
Dünya Kupası Elemeleri'nde Hector Cuper'in çalıştırdığı Mısır'da gruptaki 8 golün 6'sına imza attı. Mısır'ın Dünya Kupası'na katılmasının baş aktörü neredeyse.
Liverpool'un ve Mısır'ın maçları denk gelirse kaçırmayın..

81'e 19

Göztepe-Akhisar maçının ilk yarım saatinden ekranlara yansıyan bir istatistiğe dikkat çekmek isterim.
Topla oynama yüzdesi bir ara yüzde 81'e yüzde 19'du. Çok uzun süredir böyle bir dağılım görmemiştik.
Bu yüzdeye göre tarihi bir fark beklenebilir fakat Göztepe 2-0 kazandı.
Gouffran'ın vurdukları başkasına gelse o fark olurdu da.

Unutulmaz sözler

Zengin bir kulübü neden yenemeyesiniz ki? Ben para dolu bir çantanın gol attığını hiç görmedim.

Johan Cruyf

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA