• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
4 HAFTADA DEĞİŞTİ HALİL FİNCAN

4 HAFTADA DEĞİŞTİ

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.11.2017, 00:00

Zirve ve şampiyonluk seyrindeki yol üstü duraklarının ve çıkan engellerin yolculuğu maceralı hale getirdiği muhakkak.
Hazırlıksız yakalanan, hızını ayarlayamayan, iç ve dış etmenleri hesaplayamayanlara bazen harita da yardım etmez ki sonuçta yolda kalanlar ağır aksak bir ilerleyişe mahkum olur. Pek uzağa gitmeden 4 hafta öncesine hatta ligin en kritik bölümüne baktığımızda ortaya çıkacak sonuçların zirvenin kaderini değiştirebileceği düşünülüyordu.
Aynı haftada G.Saray ile F.Bahçe, Beşiktaş ile Başakşehir karşılaştı ki neticeler puan durumunda etkisiz eleman görevi yaptı.
İki maçtan çıkan beraberlikler farkı değiştirmediği gibi Göztepe ile Akhisar da aynı hafta da rakipleri ile yenişemeyince en karlısı kazanan Kayserispor olmuştu.

GÜVEN EROZYONU

Ancak ne olduysa bu haftanın ardından oldu. F.Bahçe beraberliğinin ezeli rakipleri ile arasındaki puan farkına tesir etmemesine sevinen G.Saray, geçen 4 haftalık bölümünün en zararlısı oldu. Hedefteki 12 puanın 6'sını kaybeden ekip, sadece puanları değil kritik maçlardaki etkisizliği sebebiyle gelecek adına da güven erozyonu yaşadı. Evet koltuktan inmedi ancak orada ayaklarını uzatıp rahat rahat önüne bakamayacağını da anladı ve anlattı. 9. hafta sonunda 2. durumda olan Göztepe ise hedefteki 12 puanın 8'ini kaybetti.
Hatta 9. haftadaki beraberliği bile ekleyebiliriz. 17 puan ve averajla G.Saray'ın en yakın takipçisi olan takım bir ayda 7. sıraya geriledi.

EN SERT DÜŞÜŞ

Gelelim üçüncü sıraya. 9. haftanın üçüncüsü Akhisar'ın durumu da pek farklı değil. Onlar da 4 haftada 11 puan yitirerek hedeften şaşanlar liginde ilk sırada yer aldı.
Böylelikle 3. sıradaki takım 11. sıraya inip en sert düşüşü yaşadı.
Ve Kayseri. Aslında Kayseri bu 4 haftada hiç yenilmedi. Hatta G.Saray'dan bile daha az arıza kaydı çıkarttılar. Bu durum sadece bir basamak gerilemelerine sebep oldu ki geriden gelenlerin cesaret bulması ile yerlerinden oldular. Bu noktada şimdiki zamanın hikayesine bakalım. Yani yeni 2., 3. ve 4.'ye. 4 haftada Başakşehir 10 puan, F.Bahçe ve Beşiktaş ise 8 puan topladı. Beşiktaş'ın lig performansı eleştirilse de şimdilerde dikkat çekilen F.Bahçe ile arasında pek bir fark yok. Değişmeyen ise sadece bu üçlünün kendi arasındaki sıralama. Başakşehir 5., F.Bahçe 6. Beşiktaş 7.'ydi. Şimdi 2, 3 ve 4 diye sıralanıyorlar. Fakat şu da unutulmasın. Başakşehir dışında çıkanların vaziyeti aslında inenlerden de kaynaklanıyor. İyi haftalar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA