• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Skor tabelaları HALİL FİNCAN

Skor tabelaları

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.11.2017, 00:00

Üç maçı çıkartın, cuma-cumartesi- pazar kuşağında atılan toplam gol sayısı altı.
Üç maçı ekleyin cuma-cumartesi- pazar kuşağındaki gol sayısı yirmi dört. Yani skor tabelalarını zenginleştiren M.Başakşehir-G.Saray, Trabzon-Osmanlı ve F.Bahçe- D.G.Sivas maçları. Ancak skor tabelalarından yansıyanlar sadece bu üç maçla sınırlı değil. Hatta sadece üçünü toplayıp 18'i bulmak da skor tabelalarının ilginçliğinden bahsetmek adına tek başına doğru değil. Çünkü aslında maçların geneli enteresan skorlara sahne oldu ki gelin biz bu tarafından bakalım.

KARTAL İLK KEZ ATAMADI

Mesela Beşiktaş-T.M.Akhisar maçındaki golsüz kadrajlar adına söylenecek pek çok şey var. Bir kere Beşiktaş bu sezon ilk kez bir maçı gol atamadan tamamladı.
En son geçen sezonda, üstelik Mart ayında Antalya'ya gol atamamıştı. Buradan da başka bir yöne savrulabiliriz aslında. O maç deplasmandaydı mesela. Akhisar maçını evinde oynadığından kendi sahasındaki suskunluğu için daha da geriye gitmemiz lazım.
Beşiktaş'ın geçen sene ligde evinde gol atamadığı maç yok. 2015- 2016 sezonunda ise ilginç bir detay çıkıyor. O sezon da tek takıma evinde gol atamamış. Evet, kim bilin bakalım. Yine Akhisar.
M.Başakşehir-G.Saray maçındaki 5-1 ile devam edelim. G.Saray'ın artık Başakşehir fobisini bilmeyen yok. Aslında Başakşehir dört büyüklerin hepsi adına korku filmi efektine dönüştü. G.Saray'ın da en son ligde 4 farklı yenildiği takım yine Başakşehir. Geçen sezon da 4-0 yenilmişti. Seyrimize Göztepe'nin 0-0'ını da ekleyelim.
Sarı-kırmızılıların bu sezon ilk kez bir maçı golsüz bitti. Son 7 maçta 31 gol atıldığını söylersek bu skorun da ilginç olduğu ortada.
Göztepe, Süper Lig vizesi aldığı geçen sezon bile 0-0'ı görmemişti.
Alanyaspor'un ise bu sezon ilk kez bir maçında tek gol oldu. En az gollü maçı 4. haftada Konya'yı 2-0 yendikleri mücadeleydi.

KADIKÖY'E DÖNÜŞ

Ve F.Bahçe. Sarı lacivertliler de bu sezon ilk kez sahasında 4 gol birden attı. Sahasında 4 ve üstü galibiyeti en son bir sene önce Karabük önünde 5-0'lık sonuçla elde etmişti. Sonuç itibariyle skorların geçmiş ile tuhaf bir bağı var.
Hatta çok geriye gitmeden düne bakıp yaşananların ne derece ilginç olduğu da ortada. Bir hafta önce 5 atanın 5 yediği, oynaması sorgulananların yıldızlaştığı, puan kaybetti denilenlerin son ana kadar yılmadığı değişken bir futbol ikliminde yaşıyoruz. Yani görünen o ki daha çok şaşıracağız. İyi haftalar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA