• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Holiganizm zarar veriyor SELAHATTİN ERTAŞ

Holiganizm zarar veriyor

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.03.2018, 00:00

Holiganlardan İngiltere çok çekmişti.
Ama çözüm üretebildiler. Şimdi ailece stat koltuklarına yaslanarak keyifli şekilde maçı izliyorlar.
Fanatikler Güney Amerika ülkelerini hala hırpalamakta. Ülkemiz statlarında sık sık bu tiplere rastlıyoruz.
Onlar için takımın galibiyeti herşeyden önce gelir ve gerekti mi organize olup ortalığı yıkmaktan da çekinmezler.
Kalabalığın içindeki abiler atarlı gençleri tel maşa olarak kullanırlar.

İNANILMAZ YORUMLAR

Hafta içinde iki olay yaşadık. İlki Fenerbahçeli Skirtel'in milli maçta boğazına dilinin kaçtığı ve ölümden döndüğü olay. Galatasaray kulübünden kimin aklına gelmişse helal olsun, resmi sosyal hesaptan geçmiş olsun mesajı yayınladı. Altına yapılan taraflı tarafsız yorumları okuyabilseniz sıkıntıdan inanın şoka girebilirsiniz. İkincisi, Vodafone Park'ın karşısında bulunan otobüs durağındaki Beşiktaşlı futbolcuların maketlerine zarar verenler.
Holiganizm tahammülsüzdür. Sporun kardeşliğini, birleştiriciliğini istemezler! 3 büyüklerin maçlarını aynı statta aynı tribünde bir arada izleyebilen nesilden bu kavgacı tahamüllsüz nesile ne ara geldik demenin zamanı geçmiş artık. Ligin sonları yaklaştı ve gerginliği had safhada olan maçlar geliyor. Başta hükümet ve spor bakanlığı yetkilileri aşırı fanatizme kesin çözüm bulmalı. Barcelona-Real Madrid taraftarı gibi yan yana koltuklarda medenice maç izlemenin yolu çok zor olmamalı.

ÖLÇÜ DEĞİL

Milli Takımın K. İrlanda ve Karadağ maçlarındaki skorlar moral verici oldu.
Örümcek adam temalı ve kötü sonuçlar almamıza neden olan formadan, pırıl pırıl formalara geçilmesi, üzerine gençlerin oyunları çok güzel oldu. Yalnız bu maçlar ölçü değil. Anladığım kadarıyla maç planlaması yapılırken, bize göre daha düşük kalitede takımlar seçilmiş ki, hem galibiyetler moral versin hem de yeni formalar göze girsin. Gençler bence iyiydi. Sadece tek forvetle oynamak sıkıntı yaratacak gol yollarında. Dünya sıralamasında ilk 20 arasında bulunan takımlarla yapacağımız maçlar gerçek gücümüzü ortaya çıkaracaktır. Bu arada hala forma fiyatları yüksekte. Futbol Federasyonu'nun sayın yetkilileri, birincisi Dünya Kupası'nda zaten yokuz, ikincisi turnuvada birçok şampiyonlukları olan Brezilya ve Almanya'nın forma fiyatları belki de bu kadar ateş pahası değildir!

Aman Cengiz...

Ama n diyeyim Cengiz Ünder ve Enes Ünal.. Sizler Milli takımın geleceğisiniz ve para, şöhret sizleri şımartmasın...
Son 4-5 yıldır sahadaki performansları ile değil, Milli ve kendi takımındaki olaylarıyla konuşulan bazı abilerinizi örnek almayın!
Hiç isim saymayayım, sadece magazin basınının dolandığı gecelerde tur atan kimlerse onlardan uzak durun yeterli...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA