• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Fenerbahçe’nin zor günü SELAHATTİN ERTAŞ

Fenerbahçe’nin zor günü

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.03.2018, 00:00

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın kulübe kazandırdığı tesisler ve başarılar unutulmayacak düzeyde.
Galatasaray'la bugün geleceği etkileyecek derbi var. Fenerbahçe yenerse, istatistikler onu gösteriyor, kongre öncesi Aziz Yıldırım'ın eli güçlenecek. Galatasaray'ın beraberliği ya da galibiyeti başkan ve teknik direktör Aykut Kocaman'a sıkıntı yaratabilir. Çünkü sarı-lacivertli kongre üyeleri ve taraftar, her mağlubiyeti hoş görür ama konu Galatasaray ise işler değişir hep! G.Saray, zor galibiyet alabilen, Fenerbahçe karşısında kongre gibi büyük stres altında oynayacak rakibini yenemezse bir daha uzun yıllar böyle fırsatı yakalayabileceğini sanmıyorum.
Ligde lider rakibinden 6 puan gerideki Fenerbahçe, taraftarının da desteğiyle bu kritik derbiyi kazanıp zirve yarışına ortak olmak hedefinde. Fatih Terim ise Galatasaray'da Fenerbahçe'nin bu geleneksel galibiyet serisini kıran adam olarak tarihe geçmek isteyecek.
Beşiktaş ve Başakşehir de bu maçın sonucunu merakla bekleyen takımlar.

KENDİ CEPLERİNDEN ÖDESİNLER

Dört büyüklerin Finansal Fair Play yüzünden UEFA'yla başı dertte. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta şöyle diyor:
"Eski başkanlar kendi döneminde yaptıkları harcamaları ödesinler!" İşte Türk futbolunu kurtaracak acı ama tek gerçek reçetesi : Başkan ve yöneticiler yaptıkları transfer harcamalarından sorumlu olsun! Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, geçmişte çilek transferleri denerek büyük reklamlarla alınan ve şimdi borç ödemeleri yüzünden zor kalınmasının gerçek nedenlerini anlatmıyor, "Amatör branşların büyük mali yükü var" söylemiyle, kusura bakmasın, hikaye anlatıyor. Allahını seversen Cengiz Başkan, bir anlatın yabancı oyunculara, onun yanında menajerlerine bir yılda ödediğiniz milyon dolarların miktarı ne kadar? Amatör şubelere, altyapıya ve çalışan antrenörlere harcadığınız rakam nedir? Bir aydınlanalım... Altyapıya harcadığınız para, geçmişte Riekerink'e ödediğiniz milyon liraların yanından geçemez!

EKOL FARKI

Şampiyonlar Ligi macerası Bayern Münih maçlarıyla sona erdi. Beşiktaş son iki yıldır ülkemizi başarıyla temsil etti, puanlar kazandırdı. Aslında iki maçtaki skorlar Türk futbolunun da röntgenini gösterdi: Kalite farkı değil ekol farkı! Dünya futbolunda Alman, İngiliz, Hollanda ekolü diyebiliyoruz ama hiç sistemi olmayan, altyapıyı önemsemeyen Türk ekolü diye bir şey oluşmadı maalesef.
Almanları stadyuma ve kendilerine hayran bıraktıran Beşiktaş taraftarının coşkusunu ölçmek için yabancı gazeteciler desibel ölçüm cihazlarıyla gelmişlerdi. Maç sonu taraftar, hem takımı hem de teknik direktör Şenol Güneş'i alkışlayarak memnuniyetlerini desteğini gösterdi.
Takımlarımızın bu sezon ülkemize kazandırdığı puanlar:
Beşiktaş : 19.0, M. Başakşehir: 8.0, Konyaspor : 5.0, Fenerbahçe: 1.5, Galatasaray : 0,5... Alkışlar siyah-beyaza...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA