Süper Lig'de aldığı başarılı sonuçlarla tüm dikkatleri üzerinde toplayan Göztepe, Ziraat Türkiye Kupası'nda Beyoğlu Yeni Çarşı'ya sürpriz bir şekilde yenilerek kupaya erken veda etti.
Kış ayının artık kendisini iyice hissettirdiği Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta Bulgar teknik adam Stoilov, ligde fazla forma şansı vermediği oyuncuların bazılarına bu maçta ilk 11'de görev verdi. Ligde zaten takımlarımızın çoğu kupa maçlarına biraz rotasyonlu çıkıyor.
Sezon başından beri Göztepe'nin içeride ve dışarıda oynadığı maçları yerinde takip ediyorum. Beyoğlu Yeni Çarşı maçının ilk yarısı, Göztepe adına bu sezon oynanan en kötü ilk yarı desem yanlış olmaz. Sahadaki futbolcuları inanın tanımakta zorluk çektim. Bir tek Ogün Bayrak bir şeyler yapmaya çalıştı, sadece o kadar. Ahmet Ildız ve Olaitan neredeyse her topu rakiplerine verdiler. Rakip ise yaşanan bahis skandalından sonra birçok oyuncusunu oynatmadı. Ama buna rağmen oynamaya çalıştılar ve oyunu hiç çirkinleştirmediler.
Bulgar teknik adam, ikinci yarının hemen başında maçı çevirmek için Miroshi ve Arda Okan hamlelerini yaptı. İkinci yarı Göztepe çoğu bölümde tek kale oynasa da bir türlü istediği golü bulamadı. Rakip takım oyuncuları neredeyse hep çift kişi gibi oynarken, Göztepeli oyuncular ise aynı mücadeleyi gösteremediler. Futbolda mücadele etmezsen kazanamazsın; bu kadar basit. Göztepeli oyuncular rakiplerini ciddiye almayınca maçı da kaybederek kupaya veda ettiler.
BU MAĞLUBİYETİ CİDDİ UYARI OLUR
Beyoğlu Yeni Çarşı mağlubiyeti, devam eden lig yarışında Göztepeli oyunculara umarım ciddi bir uyarı olur. Şu ana kadar Süper Lig'de her şey iyi gidiyor ama bundan sonra da iyi gidecek diye bir kural yok. Göztepe yedek kulübesinin yetersiz olduğunu çoğu zaman yazıyoruz. Yönetimin de bu nedenle devre arasında gerekli takviyeleri yapması şart.
