• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Cennetin anahtarı iman TOLGA TEKİN

Cennetin anahtarı iman

tolga.tekin@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.04.2018, 00:00

İşlediği günah nedeniyle cennetten kovulan Hz. Adem ile Hz. Havva tevbe edince kurtuldu. İmanlı bir hayat sonucunda yeniden cenneti hak ettiler. Sonsuz rahmet sahibi olan Allah (c.c.) ihsanıyla kalbinde iman taşıyan her Müslümanı da aynı şekilde cennetine koymayı murad ediyor.
Onun için bizim biraz gayretli olmamız ve İslam'ın getirdiği iman esaslarına sarılmamız yeterli. Yani cennete girmenin birinci şartı iman...

CENNETE EN SON GİREN KİŞİ

Peki cennete en son girecek kişi kim ve bu kişiye cennette ne kadar yer verilecek biliyor musunuz? Hayatında bir defa inanarak ve kalpten "La ilahe illallah" diyen kişi cennete girecek ve hadis-i şeriflerde cennete en son girecek kişiye dünyanın on misli büyüklüğünde yer verileceği belirtiliyor.
Sevgili dostlar şimdi İman etmenin ne kadar büyük bir hazine ve ne kadar büyük bir nimet olduğunu idrak edebildiniz mi? Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.) şu hadis ile bize şöyle müjde veriyor. "Allah kendi rızasını kazanmak için 'La ilahe illallah' diyen kimseye Cehennemi haram kıldı." (Buhari, Rikaak: 6; İstitabe: 9; Müslim, İman:
47; Tirmizi, İman: 17; Ahmed b. Hanbel, Müsned: 4/44.)

NAMAZ İMANI KORUR

Cennete girme meselesi aslında tamamen Allah'ın lütuf ve rahmetine kalmıştır. Kimse kendi iman ve ibadetine güvenerek cenneti hak ettiğini düşünmemeli. Ancak İslami kaynaklara göre yalnız iman ile cennete girilebileceği belirtilirken imansız amelin kabul olmadığı vurgulanıyor.
Yani imanı olan kimsenin ibadeti az olsa bile cennete Allah'ın (c.c.) lütfu ve ihsanı ile girebilir. Lütuf ve ihsana kavuşmak için, imanlı olmak şarttır. İmanı muhafaza edebilmek için ibadete de ihtiyaç vardır. İbadet etmeyerek günaha giren kimsenin imanını koruması, imkânsız denecek kadar çok zordur.
Çünkü haramlar insanı küfre sürükler.
İmanı korumak için namaz ve diğer ibadetler çok önemlidir.
Namaz kılmamak ise en büyük günahlardan biridir. Onun için Peygamber efendimiz, Hz. Muhammed (s.a.v) (Cennetin anahtarı namazdır) buyurmuştur.

BERAT GECESİ'NİN ÖNEMİ

Dua ve tövbelerimizin kabul edilme ümidini çok daha fazla hissedeceğimiz gün ve gecelerden geçiriyoruz. Mübarek üç ayları idrak ettiğimiz bu günlerin kadir ve kıymetini çok iyi bilelim.
Önümüzdeki hafta 30 Nisan 2018 tarihinde Berat Kandili idrak edilecek.
Şaban ayını 14. gününü 15. gününe bağlayan gece olan Berat Kandili İslam dininde kutsal kabul edilen günlerden biridir.
Her sene, Şaban ayının on beşinci Berat gecesinde, o senede olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, yani her şey Levh-i mahfuzda yazılır.
Resulullah efendimiz, bu gece, çok ibadet, çok dua ederdi. Tefsirlerde Kur'an-ı kerimin, Levh-il-mahfuza bu gece indirildiği bildirilmektedir.
Âyet-i kerimede mealen buyuruluyor ki: (Apaçık olan Kitab'a andolsun ki, biz onu [Kur'anı] mübarek bir gecede indirdik.
Elbette biz insanları uyarmaktayız.) [Duhan 2,3] Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) şöyle buyurur: "Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun.
Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!..
Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim" (İbn Mâce, Sünen, "İkâmetü's-salât" 191.)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA