• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Rahmet ve bereket ayları başladı TOLGA TEKİN

Rahmet ve bereket ayları başladı

tolga.tekin@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.03.2018, 00:00

Allah'a hamd olsun ki bu yıl da üç aylara ulaşmak nasip oldu. Geçtiğimiz Pazartesi günü Recep ayı ile başlayan Şaban ile devam edip Ramazan Ayı ile sona erecek olan üç ayların, biz Müslümanlar için önemi çok büyüktür. Çünkü bu aylar rahmet ve bereketin sağanak sağanak yağdığı mübarek aylardandır. Bizlere rahmet kapılarının açıldığının müjdelendiği bu gün ve gecelerin kıymetin iyi bilip bol bol dua etmek günahlara tövbe etmek ve hayırlara vesile olmak gerekir.

KIYMETİNİ BİLELİM

Dün gece idrak ettiğimiz Regaib Kandili ise bu paha biçilmez mübarek gecelerden biridir. Adını istemek, dilemek ve meyletmek kelimesinden alan Regaip Kandili'nde Cenab-ı Allah'tan affedilmeyi, hayırlı bir insan olmayı, dünya ve ahiret hayatında iyilik ve güzellikler istemek önemlidir.
Mübarek aylar içerisinde 13 Nisan günü ise Miraç Kandili idrak edilecek. Mübarek ayların ikincisi olan Şaban ayı ise 17 Nisan'da başlayacak. 30 Nisan günü de Berat Kandili kutlanacak.
11 ayın sultanı Ramazan ayı ise 16 Mayıs tarihinde başlayacak.

BOL BOL İBADET VE DUA

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin idrak edileceği Ramazan ayının ardından 15 Haziran'da Ramazan Bayramı kutlanmaya başlanacak ve 17 Haziran'da bayram son bulacak. Hadislerde Recep, Şaban ve Ramazan aylarını ibadetle, hayırla, dua ve günahlara tövbe etmekle geçirmenin önemi vurgulanıyor.
Yılda bir kez gelen bu aylar dua ve tövbelerimizin kabul edilme ümidinin daha fazla hissedildiği aylardır, Diğer zamanlarda ibadet ve hayırlara 10 sevap veriliyorsa, bu aylarda ihlas ve samimiyete göre kat kat fazla sevap verilir. Onun için bu zamanlarda biraz daha fazla gayretli olmalı, kazaya kalan namaz ve oruçlar tutulmalı, Kur'an-ı Kerim okunmalı, okuyanlar dinlenmeli, küskünlüklere son verilmelidir. Yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları sevgi, saygı, şefkat ve sadakalarla sevindirmeliyiz. Bol bol tefekkür ederek Allah'a iyi bir kul olmanın yollarını düşünmeliyiz.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.v.) salât ve selâmlar getirilmeli ve O'nun şefaatini ümit edip, ümmeti olma bilincimizi tazelemeliyiz.

AHİRET SERMAYESİ

Yani sözün kısası ; nasıl ki bizler bir tatile çıkmadan önce oraya gitmek için bir sürü hazırlık yapıyoruz. Giyecek, yiyecek ve orada harcamak için yanımıza para alıyoruz. Peki 3 günlük tatil için bir sürü hazırlık yapıyoruz da ebedi bir hayat olan ahiretimiz için neden burada hazırlık yapmayalım.
Ebedi hayat sermayesi biriktirmeyelim.
İşte değerli dostlar, bu yüzden mübarek üç aylar önemlidir ve bizim için bir nimettir.
İbadetlerimiz ve hayırlarımıza kat kat sevabın verildiği bu aylarda fırsatı kaçırmayalım.
Yoksa sonra çok pişman oluruz.
Allah (c.c.) bu mübarek gün ve gecelerde yaptığımız ibadet ve dualarımızı kabul eylesin. Bu haftaki yazımı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Recep ayı girdiği zaman yaptığı dua ile bitiriyorum: "Ey Allah'ım Recep ve Şaban'ı bize mübarek eyle ve bizi Ramazan ayına kavuştur"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA