• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MHP İzmir’de sular durulmuyor YUNUS KARAKAYA

MHP İzmir’de sular durulmuyor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.12.2015, 00:00
1Kasım seçimlerinin ardından MHP İzmir teşkilatında sular bir türlü durulmuyor. Bildiğiniz gibi İzmir'de 7 Haziran'da aldığı yüzde 13.7 oyu, 1 Kasım'da 11.4'e düşüren, 4 milletvekili 2'ye inen MHP İzmir'de İl Başkan yardımcıları Hakan Ürün, Mehmet Koyukan, Alpay Gökmen, Cumhur Tüzemen, Mustafa Karakuş, Rıza Dönmez ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Gökçedağ görevlerinden istifa etmişti.

Yeni Asır Gazetesi'nin, MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan'ın önceki gün İzmir'e gelerek 14 ilçe başkanıyla Selçuk'ta özel bir toplantı yaptığını ortaya çıkarması, MHP'deki isyanın bir başka göstergesiydi. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş'ın da 14 ilçe başkanının Sinan Oğan'ın toplantısına katılmasından haberi olduğu ve bu duruma engel olmadığı gibi MHP Genel Merkezi'ni bile haberdar etmemesi tartışma konusu oldu.

Buca'da son düzlük

CHP Buca İlçe Başkanlığı seçimlerinde son düzlüğe girildi. Pazar günü delegeler sandık başı yapacak. Yani dananın kuyruğu pazar günü kopacak. Kulis kazanına kepçemizi daldırdığımızda kazanın fokur fokur kaynadığını görüyoruz.

CHP Buca teşkilatı bir tarafta Süne- Yüzer-Piriştina ittifakının adayı Çağdaş Kaya, diğer tarafta Genel Başkan Kılıçdaroğlu yanlılarının adayı Güngör Kaya olarak seçime gidiyor.

Bu seçime Önder Sav-Kemal Kılıçdaroğlu seçimi desek de hata etmiş olmayız. Çünkü Çağdaş Kaya'yı desteklerin Önder Sav'a olan yakınlığıyla, Güngör Kaya'yı destekleyenlerin Kılıçdaroğlu'na bağlılığı aşikar...

Kulislerdeki bilgiler şu anki durumun Güngör Kaya'ya destek verenlerin sayısının 20 fazla olduğuna işaret ediyor... Ancak hemen belirtelim 30-35 civarında kararsız delege mevcut. Bu delegelerin tavrı seçimi etkileyecek gibi gözüküyor.

Gelelim ince ayrıntılara;

Çağdaş Kaya'nın handikaplı yanı Önder Savcı ekiple hareket etmesi. Ayrıca eşinin Karabağlar'da kadroya alınmasıalınmamasının tartışıldığı dönemde sosyal paylaşım sitesinde gerek partisi gerekse parti yöneticileri için yazdığı yorumlar başını ağrıtır bir duruma gelmiş durumda. Bununla birlikte Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık'ın sürece çok fazla müdahil olması da aleyhte bir durum olarak karşısına çıkıyor. Ayrıca Çağdaş Kaya'yı sadece doğu-güneydoğu ağırlıklı delegeler destekliyor.

Rakibi Güngör Kaya'nın avantajlı olduğu yönler çok fazla. Çok geniş kitlelerden destek alması başlı başına bir avantaj. Çünkü Güngör Kaya'yı Buca siyasetinin önemli isimleri olan Lokman Fazla, Ercan Geçgel, Suat Nezir, Erkut Tamay, Dursun Ali Polat, Ali Rıza Kaya, Orhan Karaoğlu, Oktay Gökdemir, Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Deniz Yücel, milletvekili adayları Sevda Kılıç, Ali Hıdır Uludağ, Grup Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Kasım Akdağ'ın desteklemesi, onun kazanmasında büyük etkin olacaktır. Özellikle de bu isimler arasında yer alan Ercan Geçgel, Lokman Fazla, Sevda Erdan Kılıç, Deniz Yücel, Ali Hıdır Uludağ ve Suat Nezir ilçe kongresinde Güngör Kaya'ya büyük güç katacaklardır.

Ancak Güngör Kaya'nın yanında olup da ona dezavantaj oluşturan isimler var. Bunların başında da CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Gül Kalkan geliyor. Gül Kalkan'a CHP Konak kongresinde Şakir Başak'a karşı muhalif tavırlarından ve kaybeden aday olan Murat Erginci'nin listesinin oluşturulması aşamasındaki girişimlerinden dolayı büyük tepkiler var. Buca siyasetinin özellikle de Güngör Kaya'ya destek veren önemli isimleri Konak'ta siyaset yapan, Konak listesine kızını, arkadaşlarını yazdırtıp kaydeden birinin, Buca ilçe kongresi çalışmalarına müdahil olmasını ve çalışmalara yön vermek istemesinin hiç de doğru olmadığını ifade ediyorlar. Kulislerde bu nedenle bazı kişilerin Gül Kalkan varsa ben listeye oy vermem dedikleri de iddia ediliyor.

Sonuç mu?

Sonucu hep birlikte pazar günü göreceğiz...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA