• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Herkes evinin önünü süpürmeli YUNUS KARAKAYA

Herkes evinin önünü süpürmeli

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.09.2016, 00:00

Dilimize yerleşmiş bir tabir vardır; "Herkes kapısının önünü temizlerse, tüm mahalle temiz olur" diye. Bu sözün ne anlama geldiğini annem sayesinde daha iyi öğrendim ve kavradım. Çocukluk döneminde her sabahın erken saatlerinde annem başta olmak üzere bizim sokağın tüm kadınları ellerine birer süpürge alır, kapılarının önünü temizlerdi.
Bir gün "Anne belediyenin süpürgecileri gelip temizleyecek, siz neden temizliyorsunuz" diye sordum da, "Oğlum bizim gibi herkes kapısının önünü temizlerse, sokağımız ve mahallemiz tertemiz olur. Devletin temizlikçilerinin işi daha kolay olur" dedi.
Yaşımız ilerledikçe bu sözün anlamını daha iyi kavradık tabii.
Sözü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ örgütüyle mücadele edilmesi için söylediği "Kim nerede kimi biliyorsa yetkili mercilere bildirsin" sözüne getirmek istiyorum.
Başta AK Parti olmak üzere, MHP ve CHP'nin öncelikle işe kendi parti içlerindeki FETÖ destekçilerini temizleyerek başlaması gerekiyor.
Mesela AK Parti İzmir İl Teşkilatı yöneticisi Mehmet Tozlu'nun bazı sözlerini yazdığım söylere örnek olarak gösterebiliriz.
Tozlu "Sonuç olarak FETÖ temizliği tam tersine bir FETÖ yerleştirme fiyaskosuna dönüşmeden, milletin vicdanını rahatlatacak gözle görülür gerçekçi adli sonuçları beklemekteyiz.
Gözaltına alınan bir tane siyasetçi, il ve ilçe yöneticileri, belediye başkanları, belediye Meclis üyeleri, bu yapıyla bağlantısını sokaktaki vatandaşın bildiği ama devletin dokunmadığı yüksek mertebedeki vatandaşlara operasyon yapılmadan bunun sağlanması olanaksızdır.
Tankın önüne yatan bu millete, bu sorumluluğu taşıyanların borcu var. Tarih bu kahramanlığı yazdığı gibi, ihaneti de yazacaktır.
Yeter! Söz de, karar da milletin" sözleriyle de pek haksız da sayılmaz.

AKDEMİR: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Kendi kapısınınım önünü temizlemeye başlayanlardan birisi de Güzelbahçe Karadenizliler ve Karadenizli Esnaflar Derneği Başkanı Uğur Semih Akdemir. Akdemir, FETÖ ile mücadele edilmesi konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye başladıklarını söyledi. Akdemir "15 Temmuz gecesi yaşadığımız hadise ülkemizin ve şerefimizin ayaklar altına alınacağı, vatanımızın Siyonistlere peşkeş çekileceği, topraklarımızın bölüneceği ve milletimizin iç harbe çekileceği bir süreçti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu, milletimizin onurlu duruşu, şerefli askerlerimizin uyanık oluşu ve Allah'ın yardımı ile o günü atlattık. Çoluk çocuk demeden yirmi yedi gün boyunca vatanımızın bekçiliğini yaptık. Cumhurbaşkanımızın ve devletimizin kararlı mücadelesi ile şeref yoksunu satılmış hainleri bir bir adalete teslim de ediyoruz. Biz de üzerimize düşeni yaparak dernekler il müdürüyle birlikte hareket ettik. FETÖ terör örgütü ile çalışan o vatan hainlerine destek veren derneklerin kapanmasına ve diğer derneklerde bulunanların da temizlenmesine yardımcı olduk. Güzelbahçe Karadenizliler ve Karadenizli Esnaflar Derneği olarak FETÖ ile bağlantısı olan hiçbir üyemizin olmamasının onurunu yaşamaktayız. Bundan sonrada mücadelemiz devam edecektir. Bu saatten sonra bu ihanetin içinde olanlar ve bu ihanet şebekesiyle ticari alışverişi olanlara seslenmek istiyorum. Olduğunuz mevkilerden istifa ediniz. Siyasi gücünüzü kullanmaktan vazgeçiniz. Bırakın yargılansınlar. Ucu size dokunacağından korkuyorsanız şerefli olup teslim olun" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA