• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
30 Ağustos 15 Temmuz ve gençlik YUNUS KARAKAYA

30 Ağustos 15 Temmuz ve gençlik

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.08.2016, 00:00

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı.
30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Taarruzu anmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan ulusal bayramdır.
15 Temmuz 2016 Türkiye askeri darbe girişimi. Bölücü Terör Örgütü Lideri Fethullah Gülen hareketinin desteklediği bir askeri darbe girişiminin yapıldığı tarih. Bu girişim Türk Milleti'nin birlik ve beraberliği sayesinde başarısız oldu ve daha sonra "Demokrasi Bayramı" olarak anılmaya başlandı.
Gerek 30 Ağustos, gerekse 15 Temmuz'un ortak noktalarından bir tanesi, Türk Milleti'nin yaşlısından gencine birlik ve beraberlik içinde vatanını savunmasıdır.
Her iki olayda da gençler vatanı uğruna şehit düşmüş ama düşmana teslim etmemiştir.
Peki, vatanı için şehit olmayı göze alan "Türk Gençliği" mi yoksa içki almak için "Sarılmak 1 TL" diyerek para toplayan gençlik mi daha vatanseverdir?

ŞEHİDE SAYGISIZLIK

Cizre'deki hain saldırıda şehit olan polis memuru Gökhan Kıncak (24) memleketi Balıkesir'in Edremit ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlanırken, Zeytinli beldesindeki rock festivalinin iptal edilmemesi ve düzenlendiği alandaki manzara, vatandaşların büyük tepkisine neden oldu.

SEVİYE YERLERDE

Edremit Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 'Zeytinli Rock Festivali'nde gençlerin alkol alabilmek için başvurduğu yollar işin açıkçası beni utandırdı.
Bir grup gencin "Ver bir kucak at bir bozuk", "Sarılmak 1 Lira" diyerek, diğer bir grup gencin ise "Festival parası, Allah Rızası için bir şarap parası" diyerek para toplamaya çalışması sizce normal mi?
"Festival, konser gibi etkinlikler uyuşturucu satıcılarının hedefinde!" İstanbul'da düzenlenen bir festivalde 2 gencin uyuşturucu ve alkolden ölmesi üzerine Yeşilay, festival ve konser alanlarında kontrollerin sıkılaştırılması ve yetkililerin daha dikkatli olması yönünde uyarılarda bulundu.
Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, "Festival ve konserlerde yasak olmasına rağmen alkol kullanıldığı gibi uyuşturucu satıcıları da alanlara girebiliyor.
Tüm kurallar çiğneniyor. Denetimler sıkılaştırılmalı!" sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Öztürk, "Gençlerimizin bağımlılıklardan uzak durmasını sağlayacak farklı sosyal ve kültürel aktivitelerde yer alması önemli. Ancak bu tür etkinliklerde denetimler çok zayıf. Özellikle festival ve konser gibi etkinlikler uyuşturucu satıcılarının hedefinde. Zira bu tür organizasyonlarda gençlere ulaşmak çok kolay. Yeni düzenlemelerle yasaklar getirilmesine rağmen festival ve konser gibi etkinlilerde alkol kullanıldığı gibi uyuşturucu satıcıları da içeriye rahatça girip gençlere ulaşabiliyor.
Yetkilileri ve festival düzenleyicilerini daha dikkatli olmaya davet ediyor, kontrollerin, denetimlerin daha da sıklaştırılması gerektiğini önemle vurguluyoruz" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA