• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Avrupa’ya bayrak diktik GÜRKAN ERTAÇ

Avrupa'ya bayrak diktik

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.02.2015, 00:00
Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) DenizBank Şampiyonlar Ligi'nde kadın takımlarımız en güçlü rakipleri dize getirip Final Four için şimdiden 3 bilet ayırttı. 12'li play-off turu ilk maçında F.Bahçe Grundig, deplasmanda Alman Dresdner'i Kim ve Montano'nun smaçlarıyla eze eze 25-23, 25-15 ve 25-15'lik setlerle 3-0 yenerek, rövanş maçı öncesinde avantaj yakaladı. Rövanş 18 Şubat Çarşamba İstanbul'da. Sarı-lacivertliler iki set alsa dahi tur atlayacak. Eczacıbaşı VitrA, Çek Agel önünde sadece ilk sette hayal kırıklığı yaratıp 25-18 kaybetti ama, daha sonra işi ciddiye alıp Neslihan 25-15, 25-14 ve 25-21'lik setlerle 3-1 kazanmasını bildi. Vakıfbank, Rusya deplasmanında geçen yılın Avrupa Şampiyonu Dinamo Kazan'ı 3-1 yenecekken, Azeri hakemin içeri düşen iki topu dışarı düştüğü kararıyla tie-break seti oynamak zorunda kaldı ama yine de 3-2 kazanmasını bildi. Vakıfbanks Rusları rövanşta seayirci desteğiyle yenec eğine inanıyoruz. Netice: Bu sezon Avrupa Şampiyonu bizden çıkar. Favori: F.Bahçe, Plase: Vakıfbank ve Eczacıbaşı. Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde 12'li play-off'ta, Halkbank'ın, 2.18'lik Mysersky'lı geçen yılın Avrupa Şampiyonu Rus Belogorie Belgorod'u 3-1 yenmesi müthiş bir başarı. İnşallah rövanşı da alırlar.

Play-Off'a 3 bile aranıyor


Bayanlar 2.Ligi (A) Grubu'nda son maçlara girilirken Salihli Belediye bir maç eksiğine rağmen en yakın rakibi Asrın Grup KSK'ye 7 puan fark yaparak ilk bölümün şampiyonluğunu garantiledi, play-off biletini cebine koydu. Diğer 5 takımdan 3'ü daha mutlu sona ulaşacak, Birinci Lig için oynamaya hak kazanacak. 34 puanlı KSK, 31 puanlı B.Kesir Belediye, bir maçları eksik Rota 30 puan, Seramiksan ve ARKAS 27 puanda. Rota-Salihli, Seramiksan-Balıkesir, KSK-Rota, ARKAS-KSK, Salihli-Seramiksan, Seramiksan-KSK, Arkas-Rota maç sonuçları düğümü çözecek. Şampiyon Salihli'nin genel koordinatörü Gül Onat, "Esas olan play-off. Son derece sürprizli sonuçlar alınabiliyor. Bu kez ayaklarımız düz basacak ve Salihli'yi 1.Lige çıkarmaya çalışacağız" dedi, diğer grupta Boluspor ve Halk Bankası'nı iddialı takımlar olarak gösterdi.

Balıkesir Belediye'ye içten teşekkürler

Sporda kazanmak da var, kaybetmek de. Ama aslolan sporu spor için yapmak, centilmence mücadele ederek dostlukları sağlamak, pekiştirmek. Geçen hafta Balıkesir'de Balıkesir B.Ş.Belediyespor-Rota Koleji Bayanlar 2.Lig maçı vardı ve iki takım için de kritikti. Konuk takım maçı 3-1 galip bitirdi. Balıkesirliler yenildiler ama, spor erdemleriyle gönülleri fethettiler. Rota'yı en iyi şekilde ağırlayıp kutlayarak gönderdiler. Ne kadar asil bir davranış. Helal olsun Balıkesir Belediyelilere. ROTA'lıların teşekkürleri de güzel. Dileriz bu davranışları tüm Türkiye'ye örnek olur.

Erkekler Liginde Halkbank namağlup lider


Erkekler Voleybol 1. Lig'de 16. hafta sonunda Halkbank, Palandöken'i 3-0 yenerek namağlup liderliğini korudu. Derbide G.Saray FXTCR, F.Bahçe'yi 3-2 yenmeyi başardı. Zirvede Halkbank'ın tek takipçisi ARKAS, Gümüşhane Torul'a set vermedi. Diğer sonuçlar: Şahinbey B.-Ziraat Bankası: 0-3, İstanbul B.Ş.B-Maliye Milli Piyango: 3-1, Beşiktaş-İnegöl B.: 3-0. Haftanın maçı yarın saat 16.00'da Halkbank-ARKAS arasında. ARKAS kazanırsa zirve şenlenir. Yenilirse ligin ilk bölümü biter, Halkbank bayrağı diker.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI