• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir Cup başlamış! NECDET KESTELLİ

İzmir Cup başlamış!

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.09.2012, 00:00
İzmirin tek 64 bin euro Ödüllü "challenger" turnuvasının başladığını TTF'nin medya servisinden gelen bir "mail"den öğrendik. Aslında tarihi biliniyordu ama güzelim İzmir'de ne bir afişi görüldü, ne de bir haberi çıktı. Sanki unutturulmaya çalışılan, zoraki yapılan, ilgisizlik örneği bir turnuva. Federasyon yetkilileri gerekli ilgiyi göstermez, yalnız ödül töreninde boy göstermek için lütfen İzmir'e gelirlerse, tenisseverler ne yapsın? İzmirli eski federasyon başkanlarımız tarafından büyük çabalar sonunda İzmir'e alınmış olan, üst sıralardan bir çok ünlü tenisçinin katıldığı, milli oyuncumuz Marsel İlhan'ında yine favori gösterildiği bu önemli turnuva 5 bin 500 kişilik merkez kortu bulunan, ismi ulusal Tenis Eğitim Merkezi olan UTEM'de oynanıyor. Umarım yeterince duyurulmamış olsa da İzmirli tenisseverler merkez kortu doldurmaya gayret edip İlhan'ı destekleyeceklerdir. Kim ne düşünürse düşünsün İzmir turnuvasına sahip çıkacaktır... Veya zamanı gelince bu ilgisizliğin hesabını soracaktır...

Spor şurası

Olimpiyatların hemen ardından toplanan spor şurasında Sayın Bakanımız Suat Kılıç'ın "Söyleyecek sözü olan herkes konuşmalı" demesi şuraya damgasını vurdu. Özetle dile getirilenler arasında:
"Türkiye, dünyanın en genç nüfusuna sahip ülkelerden biri; Bazı branşlarda büyük potansiyele sahibiz, yeter ki yetenekliler erken yaşlarda tespit edilebilsin... Kısa vadede 2012, orta vadede 2016 ve uzun vadede 2020 hedef olarak seçilmelidir... Sporu bırakan ustaları sporun içinde tutmalı, dünyadaki uzman isimlerden de yararlanmalıyız..." gibi cümleler var.
Ayrıca "Olimpiyata Hazırlanma Spor Kompleksi"ne ihtiyacımız olduğu da belirtilmiş ve federasyonların, sırasıyla bu tarihe kadar ne yapacaklarını, bu hedeflerini hangi yolu takip ederek, nasıl gerçekleştireceklerini kısa başlıklar halinde GSGM'ye sunmalıdırlar" dendi.
Peki bu güne kadar yazılan, çizilen, aktarılan ve konuşulanlar hep kulak arkası edilirken bundan sonra mı dikkate alınacak? Hiç sanmıyorum. Ancak Bakanımızın sözü yine de bir ümit kaynağı... Değerlendirilmeli...
Evet, "Söyleyecek sözü olan herkes konuşsun ama, dinleyenlerde bu konuşulanlardan istifade etmeye başlasınlar ve spor politikamızdan başlayarak iş yapmaya baksınlar..." Ciddi ve bilinçli bir şekilde...

GSGM "GOOGLE ALERTS"
Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı tüm il müdürlükleri çalışmalarını burada yayınlıyorlar. Bakınız bir il müdürümüz neler yazarak başarısını ve mutluluğunu duyurmuş:
"çlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2011-2012 faaliyetleri arasında en çok önem verdiği yaz spor okullarına büyük katılımla sürdürdü. Yaz aylarının sona ermesi ile yaz spor okullarının da sonuna gelindi..."
Sporun yalnız yazları yapıldığını sanan bir zihniyetle sporumuz nereye gidebilir ki? Evet yaz bitti yapı paydos..." galiba!
Spor bir bütündür, devamlılıktır ve işin özü ve başı budur... Gerisi boştur.

Kulüpler birliği
Resmi tenis kulüpleri birleşip, büyük kulüp-küçük kulüp farklılıklarının risklerine rağmen bir birlik çatısı altında çalışmayı öğrenmelidirler. Müşterek menfaatler her zaman daha güçlü ses getirir, Bu sayede federasyonla ilişkilere denge gelir, ilişkiler normalleşir. Aklın yolu birdir, tabii değerlendirilirse.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA