• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de adaylar sahnede ERKİN USMAN

CHP'de adaylar sahnede

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.09.2010, 00:00
Referandum bitti, tartışmaları bir süre daha sürer.
Genel başkanlar önümüzdeki günlerde genel seçim için yollara düşecekler. Bir süre sonra genel seçim haberleri ile yatıp, kalkacağız...
İzmir önde olmak üzere "hayır" cephesinin etkin olduğu Ege illerinde milletvekilliği adaylığı kulisleri de aynı hızda sürüyor. Öncelikle İzmir'i ele alalım, sonra diğer kentlere de sıra gelir.
* * *
CHP İzmir milletvekilliği adaylığı denilince önce mevcut vekillerden adayları sıralamaya başlayalım.
Önder Sav'ın sağ kolu, İzmir'de Sav grubunun lideri Abdulrezzak Erten, adaşı Kemal Kılıçdaroğlu'na en büyük desteği veren Kemal Anadol, Oğuz Oyan, Güldal Mumcu ve DSP'den transfer Harun Öztürk yerini koruyacaklar arasında sıralanıyor.
Mehmet Ali Susam'ın arkasındaki esnaf gücü de onu mutlaka listeye yazdırır, deniliyor.
Deniz Baykal'ın kurmayları arasında sayılan Canan Arıtman, Selçuk Ayhan, Bülent Baratalı ve Ahmet Ersin'in yıldızlarının artık söndüğü dile getiriliyor.
* * *
Milletvekilliği sıralamasında yer bulacak şanslı isimlerin başında görülen bir diğer önemli isim Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan. TDH ile bir süre yürüyen ve siyasi gücünün etkinliğini kanıtlayan, referandum sırasında bastırdığı panel kitabıyla etkin bir çalışma yürüten Aslan, "Banko Vekiller" arasında sıralanabilir.
* * *
Şimdi gelelim siyaseten yıldızı parlayanlara. İl başkanlığını ikinci kez üstlenen Rıfat Nalbantoğlu ilk beş sıra içinde kesinlikle yer bulacak adaylar arasında görülüyor. İzmir eski Milletvekili Hakkı Ülkü de sağlam adaylar arasında.
Önder Sav ekibinin listeye yazdığı Parti Meclisi Üyesi Mehmet Süne'ye de yakın çevresi "milletvekili oldu" diye yaklaşıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun tam desteğini alan İl eski Başkanı, yeni PM Üyesi Alaaatin Yüksel ve Eşrefpaşa Hastanesi eski başhekimi, Büyükşehir Danışmanı Prof. Dr. Hülya Güven şansı çok yüksek adaylar arasında olarak değerlendiriliyor. Eski milletvekilleri arasında yıldızı parlayan bir isim de Türkan Miçooğulları.

kentten
Fırında poşet out, kesekağıdı in...
Toplumda naylon poşet kullanımını asgariye indirmek isteyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a, İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş'tan destek geldi.
Durmuş, aynı zamanda Konak Belediyesi Meclis Üyesi ve Esnaf Komisyonu Başkanı.
Durmuş, "Hakan Tartan'ın girişimi diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olacak" diyor.
Geri dönüşümü zor olan naylon poşetlerin çevre kirliliği yarattığını belirten İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş şöyle konuşuyor:
"Hakan Bey'in çalışmalarını toplum sağlığı açısından gerekli görüyoruz. Naylon sıcak ekmeği hamurlaştırıyor, plastiğin sıcak yüzeye yapışmasına neden oluyor. Böylece hem ekmeğin tadı bozuluyor hem de ortaya sağlıksız durum çıkıyor. Bu nedenle İzmir'de tezgahında ekmek satan fırınların çoğu zaten kağıt ürünlerini kullanıyor. Naylon ürünlerinin doğada eritilemediği, yüz yılı aşkın süre yarattığı kirliliğin önlenemediği düşünüldüğünde işin ciddiyeti daha iyi anlaşılıyor."
Durmuş, oda üyelerine kağıt kullanımı konusunda özendireceklerini ifade ediyor ve noktayı şöyle koyuyor:
"Fırınları dolaşan ekiplerimiz kağıt ürünlerinin kullanımının yararlarını, naylon poşetlerin çevreye verdiği zararları üyelerimize anlatacak."

küpe
Yaşamla başedemiyoruz, yine de sonsuz bir yaşam diliyoruz.
A. France

fıkra
Şanslı İskoçyalı

Bir İskoçyalı arkadaşlarıyla konuşuyordu.
"Şu Tom'da öyle bir şans var ki, sorma... Geçen yıl kaza sigortası yaptırmıştı. Üç gün sonra bacağını kırmasın mı? Altı ay önce de yangın sigortası yaptırdı. Bir yangında evi kül oldu. Şimdi de ne oldu biliyor musun?"
"Hayır..."
"Geçen hafta hayat sigortası yaptırmış. İster inan, ister inanma, herif üç gün önce öldü..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA