• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Veteranlarımaza bu muamele yakıştı mı? ERKİN USMAN

Veteranlarımaza bu muamele yakıştı mı?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.06.2011, 00:00
Onlar sporun en azından 90 yaşına kadar yapılabileceğini kanıtlamaya çalışan spor havarileri. Sağlıklı kalabilmek için her gün spor yapıyorlar, onları izleyen gençlere de hem örnek oluyorlar hem de spora yönelme konusunda itici güç. Ama bizler ve de Atletizm Federasyonu onlara, yani veteran atletlere görevimizi yapabiliyor muyuz? Sanmam.
Son çarpıcı örneği öylesine esef verici ki, kahrolmamak elde değil.
İstanbul'da düzenlenen Türkiye Veteranlar Şampiyonası'na giden İzmirli atletler şampiyonanın iptal edildiğini öğrenince büyük şok yaşadılar. Şampiyon atletlerden Mehmet Kiraz, maddi fedakarlıklara katlanıp, seyahat ve konaklama masraflarını ceplerinden karşıladıklarını belirtiyor ve "Üstelik Türkiye Şampiyonası'nda derece almak için yaptığımız yoğun hazırlıklar da boşa gitti" diyor.
Şampiyonanın iptal edildiğini temasa geçtikleri İstanbul Veteranlar Atletizm Kulübü Başkanı Muhsin Türkal'den öğrendiklerine de değinen Kiraz, telefonla ulaştıkları Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'den bir üzüntü mesajı beklerken, "Olur böyle şeyler, büyütmeyin" sözleriyle ikinci bir şok yaşadıklarını sözlerine ekledi.
Mehmet Kiraz, 17 Nisan'da yapılması gereken Haliç Yarı Maratonu'nun da yarışmaya az sayıda atletin kayıt yaptırdığı gerekçesiyle iptal edildiğini hatırlatarak, "Veteran atletlere ilgisizce bakış açısını göstermek yönünden önemli" diye konuştu. Ne diyelim... İnşaallah bu ilgisizlik son olur, yaşları 40 ve 90 arasında değişen bu olgun delikanlıları kucaklamasını öğreniriz.

hayattan
Orhan Erkmen mutluluktan uçuyor

Adını "Kaf-Kaf zaferlerine kazımış" bir futbol virtüözüydü. Türkiye'nin ilk Genç Milli Futbol takımında top koşturdu. Yeşil-kırmızılı formayı hakkıyla ıslattıktan sonra Fenerbahçe'de yıllar boyu oynadı ve bunu Karagümrük maçları izledi. Orhan Erkmen futbolu bıraktıktan sonra, üniversete öğreniminin de hakkını verdi. Hür teşebbüste yönetici olarak çalıştı.
Emeklilik nedir bilmedi. Şimdi de evlendi. Orhan ve Aynur Erkmen birbirine yakışan çift oluşturdular.
Çiftin nikahı geçtiğimiz hafta sonu KSK Tenis Kulübü salonlarında kıyıldı. Erkmenlere ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

spordan
Madalyaya doymayan okul

Bornova Koleji'nin milli cimnastikçi öğrencisi Ahmet Önder, madalyalarına bir yenisini daha ekledi. Önder, Türkiye Cimnastik Şampiyonası'nda okuluna ikincilik madalyası kazandırdı. Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından Ankara'da gerçekleştirilen Okullar Arası Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonası'nda İzmir Bornova Koleji öğrencisi Ahmet Önder Türkiye ikincisi oldu. Geçtiğimiz yıl Yıldız Erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Önder, bu yıl ilk kez yarıştığı Genç Erkekler kategorisinde Türkiye İkincisi olmayı başardı. Aynı zamanda milli sporcu olan Önder, daha önce de birçok madalya alarak okuluna bu gururu yaşatmıştı.

küpe
Kuruluşun tümüyle değişmesi, her düzeydeki insanın lider olmasını gerektirir.
S.Cowey


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA