• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’e gelen turist sayısı düşüyor ERKİN USMAN

İzmir’e gelen turist sayısı düşüyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.04.2012, 00:00
İzmir'e yılın 3 aylık döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 33.8 gerileyerek 134 binden 88 bine düştü. İl, Alman pazarında yüzde 20, Fransa'da yüzde 50 gerileme yaşadı.
Geçen yılın 3 aylık döneminde 134 bin 583 kişi ağırlayan İzmir, bu yıl aynı dönemde yüzde 33.8 gerileyerek 88 bin 988 kişi çekti.
Neredeyse tüm pazarlarda gerileyen ilde, Alman pazarı yüzde 20, Fransa'da yüzde 50 düşüş gösterdi. Gerileme bazı pazarlarda yüzde 50'nin çok üzerine çıktı.
* * *
İstanbul'da yabancı ziyaretçi sayısındaki yükseliş sürüyor. Yılın üç aylık diliminde yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 17.5 aratarak 1 milyon 605 bin 612 oldu.
İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçi sayısı, 2012'nin ilk üç ayında geçen yılın ocak-mart dönemine göre yüzde 17.5 oranında arttı. Önceki yıl aynı dönemde ziyaretçi sayısı 1 milyon 365 bin 974 olmuştu.
2011 yılının ilk üç ayı ile karşılaştırdığında 2012 yılında, Japonya, İspanya, İtalya ve İsrail'den gelen ziyaretçi sayısında azalma görüldü. Buna karşılık Almanya, İran, Hollanda, Ukrayna, Azerbaycan, Güney Kore, Avusturya, İsviçre ve Türkmenistan gibi ülkelerden gelen ziyaretçi sayısında ise artış oldu.
* * *
Bilgileri İzmir turizminin "Kraliçesi" Dilek Araç aktardı. Teşekkürler Dilek...

hayattan

114 köyde siyaset

Türkiye'nin ve İzmir'in en çok köyü bulunan ilçesi hangisidir?
Peki, durum böyle olunca, bu ilçede siyaset yapmak kolay mıdır? Bizce değil...
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler'in de memleketi olan, 114 köyü ve 5 beldesi bulunan Bergama'da bugün ilçe kongresi yapılacak.
İlçe başkanını seçecek olan delegeleri ikna etmek demek, bu iş için çok uzun zaman ayırmak demektir.
Genç, dinamik, mesleğinde başarılı, ilçesinde işçi dostu olarak tanınan avukat Mehmet Nuri Toker de adaylardan biri.
38 yaşındaki Toker, ilçe başkanı olabilmek için çok erken çıktı yola ve Bergama'nın 114 köyünü ve 5 beldesini tek tek gezerek, delegelerle yüz yüze görüştü. Tüm delegeler bu yaklaşımı taktirle karşılandı ve kendisini kongre öncesi görmekten oldukça mutlu oldu.
* * *
Partinin gençlik kollarında üyelikle başlayan sonra yöneticiliğini üslenen, iki dönem ilçe yönetim kurulu üyeliği ve en sonunda da ilçe başkan yardımcılığı görevini yapan genç aday Mehmet Nuri Toker, bugün yapılacak olan kongrede çok iddialı.
16 Ocak tarihinde adaylığını açıklayan Toker'e sorduk 'Amacınız nedir?' diye. Kendisini dinliyoruz:
"Parti politikalarına odaklı, kitle siyaseti yapan, partiyi nitelikli bir büyüme ile daha iyi yarınlara taşıyacak sağlıklı bir ekip oluşturulmasına katkı koymaktır. Partideki her kesimi kucaklayıcı, hiçbir kişi ve gruba ön yargı ile bakmayan, kişiler ve gruplar üzerinden siyaset yapmayan, tersine partinin ilke ve programlarına hizmet eden bir anlayışla çalışacağım. Hedefimiz hiç kimseyi bir yere taşımak ya da hiç kimsenin önünü kesmek olmayıp partinin seçimlerden zaferle çıkmasını sağlamaktır. Gençler ve kadınlar, en öncelikle hedefimizdir. Yönetimi de bu anlayışı benimseyen arkadaşlarımdan oluşturacağım..."
* * *
Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapmak, hiç o kadar kolay değil.
Hele hele ilçe başkanlığına aday olmak, ateşten gömlek giymek demektir.
İşte bu nedenle diyoruz ki, tüm köyleri ve beldeleri tek tek dolaşan Mehmet Nuri Toker, umarız bu emeğinin karşılığını görür.

hayattan

Atakent Lions'ta vefa gecesi

Lions'ta vefa diye adlandırılan, geçen dönem başkanının onuruna düzenlenen toplantıdır "Vefa" toplantısı.
İşte Atakent Lions Kulübü de, iki dönemdir başkanlık yapan İnci Şap için böyle güzel ve anlamlı bir toplantı düzenledi. Adına da "Vefa" gecesi dedi.
Şap'ın dönem başkanı arkadaşları ve kulüp arkadaşlarının yoğun katılımıyla oldukça kalabalık bir gece oldu. Katılan konukların, Başkan İnci Şap'la ilgili olan konuşmaları geceye katılanları oldukça duygulandırdı. Adına uygun vefa duygularıyla dolu bu geceyi bütün kulüp üyeleri hep birlikte pasta keserek sonlandırdı.

küpe
Günün her saatini dün olduğundan daha iyi olabilmek için kullanmalısın.
Victor Pauchel


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA