• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Herkes işini iyi yapsın... ERKİN USMAN

Herkes işini iyi yapsın...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.04.2012, 00:00
Başlık beylik bir laf gibi gelmesin lütfen. Türkiye'nin epey şeye daha ihtiyacı var. Eğitim, daha çok demokrasi, daha çok sermaye gibi.
İnşaalah bunlara da evrensel boyutta ulaşacağız...
Bunlar için çalışırken herkesin işini çok iyi yapması gerekiyor. Herkes işini iyi yapsın, kapatmamız gereken mesafeyi çok daha önce kat edeceğiz. İnanın buna...
Türkiye'de binlerce demokratik kitle örgütü var. Bunlar içinde bazıları var ki... Ne deseniz boş. Kendi meslek gruplarında çalışanların özlük hakları, çalışma koşullarının dışında, ilgilenmedikleri pek bir şey yok. Sadece kendi mesleklerini icra eden üyelerinin haklarını korumuyor ve savunmuyorlar. Politika mı? Elbette dahil olacaklar, görüş belirtecekler. Ancak kendi asıl işlerini de unutmayacaklar.
Bakın bunları neden yazdım?
* * *
Yarın İzmir Tabip Odası'nın seçimleri var. Demokratik Katılımcı Hekimler Grubu Opr. Dr. Fatih Sürenkök sözcülüğünde ilerliyor.
Sürenkök, işini iyi yapanlardan. İyi yapacağını taahhüt ediyor. İşte bizim böyle insanlara ihtiyacımız var.
Sürenkök, mevcut yönetimin hekimlerin haklarını odadan gönderdiklerini SMS'ler ile savunduğunu söylüyor, kendilerinin mücadele ederek, haklarını alacaklarını belirtiyor.
Sürenkök, misyonlarının meslek ilkelerine, doktorların sorunlarına sahip çıkmak olduğunu vurgularken, "Özlük hakları, çalışma koşulları, halkın sağlığı bizim olmasa olmaz önceliğimizdir" diyor. Ve ekliyor:
"Bizim görevimiz yanlışa karşı çıkmaktır. O, bu değil... Yanlışı kim yaparsa, doktorun, halkın hakları gasp edilirse biz karşısında olacağız.
Kendi mesleğimizin hakları, halkın çıkarları her şeyin önündedir. Masa başından mücadele yapıyormuş gibi yapmayacağız."

Yarın akşam hep beraber Z. Gökalp'e

İzmir Kültür ve Musiki Derneği, 2004'te ses sanatçısı ve koro şefi İsmail Özçeltik ve dostları tarafından kurulmuştu. Bu girişimin hedefinde, gitgide dejenere olan ve son derece çirkin biçimde icra edilmeye başlanan Türk San'a Musikisi'ni "doğru ve kaliteli" biçimde gerçek hüviyeti ile sunulması vardı.
İsmail Özçeltik ve arkadaşları bu zor yolculuğu başarı ile tamamladılar ve bugünlere geldiler.
Özçeltik bu aşamada şöyle konuşuyor:
"Bugüne kadar 40'tan fazla konser icra ettik. Her yıl rutin olarak verdiğimiz 4-5 konserin yanı sıra, okullar, huzurevleri, sivil toplum kuruluşları yararına da etkinlikler düzenliyoruz."
* * *
Ve çiçeği burnunda bir haber:
"İsmail Özçeltik Korosu, 29 Nisan 2012 Pazar, yani yarın akşam Karşıyaka Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde Türk musikisini sevenler ile buluşuyor. Bu ilginç gecedeki konuk sanatçı da, İzmir'in özlediği bir ses: İnci Çayırlı..."
Yarın akşam hep birlikte Ziya Gökalp'e...

küpe
Aptaldan öpücük alacağına, akıllıdan tokat ye daha iyi.
Albert Camus

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA