• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ev tuğladan kız Muğla’dan ERKİN USMAN

Ev tuğladan kız Muğla'dan

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.05.2012, 00:00
Muğla İli Kültür ve Dayanışma Derneği ile Fethiyeliler Kültür ve Dayanışma Derneği, İzmir'de yaşayan hemşerilerini tanıştırmak, kaynaştırmak, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla hafta sonu bir gece düzenledi.
***
İşte, Ercan Akgün kardeşimizin gözlemleriyle o geceden notlar...
'Geleneksel Bahar Yemeği' adı altında gerçekleştirilen gece Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'nda yapıldı. Her iki derneğin başkanları Esat Karaöz ve Birol Fedai'nin ev sahipliğinde organize edilen 'Bahar Yemeği'ne, CHP Muğla Milletvekili ve ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Tolga Çandar, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve İzmir'de yaşayan Muğlalılar katıldı.
* * *
Bahar Yemeği'nin 15 yıldır geleneksel olarak düzenlendiğini belirten Muğla İli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Esat Karaöz, "Amacımız birlikteliğimizi artırmak. İzmir'de çok sayıda Muğlalı vatandaşımız yaşıyor. Birlikte olmaktan güç doğar. Hep birlikte dayanışma içinde olmak için çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.
Davetlilerin hepsi Muğlalılar için övünç kaynağı olan bir noktada birleşti:
"Ev alacaksan tuğladan, kız alacaksan Muğla'dan..."
Daha sonra mikrofon başına geçen milletvekilleri gece ile ilgili görüşlerini aktardı.
CHP'li Tolga Çandar konuşma sırası kendisine geldiğinde ceketini çıkararak konuklara bir türkü seslendirdi. Çandar'ı dinleyen davetliler, piste çıkarak danslarıyla türküye eşlik etti. Konuşmaların sonrasında hem yöresel halk oyunu gösterileri yapıldı hem de türküler söylendi.

kentten
'Otizm Yaz Spor Kampı' açılıyor

Bostanlıspor, İzmir'de ilk kez "Otizm Yaz Spor Kampı" açacak.
Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy, Gode Cengiz Spor Tesisleri'nde hafta sonları yapılan ve başarıyla devam eden 'Otizm Spor Okulu'na devam eden sporcu ailelerinden gelen istek üzerine böyle bir karar aldıklarını belirtiyor ve ekliyor:
"Otizmli çocuklara spor yaptırmamız ve onları toplumun içine sporla çekerek, sağlıklı bir yapıya kavuşturma düşüncemiz bizi bu kampa zorladı. İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş'in önderliğinde, Onursal Başkanımız, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın da güç verdiği bu projemizi okulların tatil olduğu yaz aylarında gerçekleştirmek istiyoruz."
***
İzmir Üniversitesi Bostanlıspor Otizm Yaz Spor Kampı'nın sorumluluğunu üstlenen Bostanlıspor Kulübü Genel Koordinatörü, BESYO öğretim görevlisi Kaya Gücü, kampa ilişkin olarak hedeflerini şöyle açıklıyor:
"Kamptaki çalışmaları, federasyon (TÖSSF) belgeli, İzmir Üniversitesi'nin açtığı eğitim kursundan sertifikası olan ve bu çocuklarımız için özel eğitim alan antrenör eğitmenler verecek. Önce bire bir, daha sonra da grup çalışmaları yapılacak. Zaman içinde becerilerine göre spor branşı seçilip, bireysel veya takım olarak yarışmalara katılamaları sağlanacak."

küpe
Yemine bakıp insana inanma, insana bakıp yemine inan.
Aeskhylos

fıkra
Başka çare var mı?

Hasta derdini doktora anlatıyordu:
"Ne zaman hafifçe öne eğilip kollarımı öne doğru eğsem, aşağı doğru arkaya büksem ve bir yarım daire çizsem, sol kolum kopacak gibi sızlıyor."
"Peki ama bütün bu hareketleri yapmanıza sebep ne kuzum?"
"Doktor beyciğim, siz başka türlü pardesü giymeyi biliyorsanız, lütfen söyleyin, ben de öğreneyim."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA