• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Siyasi mevtalar ERKİN USMAN

Siyasi mevtalar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.06.2012, 00:00
İzmir CHP İl Kongresi pazar günü yapıldı. 3 il başkanı adayının yarıştığı kongrede Ali Engin il başkanı seçildi. Seçim sonuçlarını Bostanlı'daki Tayyar Ağa'nın kahvehanesinde partililere değerlendiren "Karanlıklar Prensi" Ahmet Kadıbeşegil şunları söylüyor:
"Kongrede sadece seçim yapılmadı. Sonuçları itibariyle CHP tabanı yeniden dizayn edildi. Etraftaki siyasi mevtalara bakınca, delegenin, her seçimde milletvekilliğinden başlayarak muhtarlığa kadar her yere aday olan, müzmin adayları(!), her dalda oynayan partilileri elediği, parti tabanında etkili olmaya çalışan bu kişileri (siyaset arenasına) gömdüğü görülüyor."
* * *
Bostanlı'nın şu ünlü Sosyete Dönercisi Nevzat Yıldırım'ın dükkanı da CHP'lilerin önemli uğrak yerlerinden biri.
İzmir ve hatta zaman zaman Ege için CHP siyasetinin harman olduğu bir yerdir burası.
Ödemiş'ten gelmiş sıkı bir CHP'li Mehmet Eriş, kongre öncesi bugünkü tabloyu çizmişti.
Eriş CHP İzmir İl Kongresi arifesinde "Banko Ali Engin" demiş arkasını şöyle getirmişti:
"İkinciliğin tapusu da Levent Eyipişiren'in olur."
***
Karanlıklar Prensi'ni dinlemeye devam:
"Halen milletvekili, belediye başkanı ve benzeri yerlerde bulunanlar gelecekle ilgili düşüncelerini yeniden gözden geçirmek durumunda kalmışlardır. 2014 ve 2015 yılı seçim hesaplarında parti tabanında etkili olduğunu düşünenlerin beşte üçünü delege (çizmiş), siyasetin dışına itmiştir."
* * *
Aziz Kocaoğlu'na kızıp, onun destek verdiği bir, iki kişiyi hedef alarak yönetim dışı bırakanlara karşı, Başkan'ın bunlardan biri olan Yekta Varnalı'yı etkin bir göreve getirerek karşılık vermesi kimseyi şaşırtmamalıdır. Özetle CHP'nin İzmir'de yeniden inşa edileceğini söylemek kehanet olmaz.

egeden
Kitaplar, karne armağanı

Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük kasabası şirin bir yer.
Doğası, insanıyla Ege'nin eşsiz yerleri arasında sayılıyor.
Kasabanın önemli bir özelliği de Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu'nun bir karikatürist olması. Sanatçı niteliği işine de yansıyor. Küçük kasabada yapılan sanatsal etkinlikler ilgiye değer nitelikte. Bu yıl yüzüncü yılını kutlayacak olan Kızılcabölük Belediyesi Kültür Sanat Festivali, sürekli yapılan karikatür, resim sergileri, yılda iki kez yapılan Özüstü Şiir Şenliği yöre halkı ve konuklar tarafından sevilerek izleniyor.
***
Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, yönetime geldiği günden beri kasabasına katkı vermek için elinden geleni yapıyor. Okulların kapanmasına birkaç gün kala ilköğretim öğrencilerine karne armağanı olarak birer kitap verdi. Yazar Savaş Ünlü kasabaya davet edildi. Öğrencilerle kitap okumanın önemi üzerine bir söyleşi yaptı: "Belediye Başkanımız Sevgili Abdülkadir Uslu bir sanatçıdır. Sanatçı olan bir kişinin yöneteceği belde de farklı olacaktır. Bu farkı ben yakaladım. Sizler çok şanslısınız. Sizlere armağan olarak hepinize kitap vermesi sanatçı kişiliğinin yansımasıdır. Başkanımızı kutluyorum."
Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu da şöyle dedi:
"Görev yaptığım süre içinde doğup büyüdüğüm beldeme katkı sağlamak için elimden geleni yapacağım. Öğrencilerimize okuma sevgisini vermek için de elimizden geleni yapacağız."
Karne şenliğine Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Aşan, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Ali Karadağ, Kızılcabölük Yaşar Öncan Lisesi Müdürü Yüksel Marım, Tavas Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ramazan İlkan, Tavas İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çimen katıldılar.

laflama

*Kaşlarının arasına maganda kurşunu değdi. Bir maganda vurdu beni!...
*Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini. Bunama mı başladı yoksa?
* İnsanın "yar damarı" çatlarsa, sevdiği kızı tavlamak için her şeyi yapar!
* Hiç bir şeyden dönmezdin hani, okeye dönüyorsun bu ne iş?
İbrahim Ormancı'dan

küpe

Aile, kralların bile giremediği bir kaledir.
Emerson

fıkra
Kadın başkan

Yabancı bir gazeteci, bir senato üyesine sordu:
"Şimdiye kadar neden bir kadın Amerika'da başkanlığa getirilmedi?"
Senatör gülerek şu cevabı verdi:
"Amerika'da başkanların 35 yaşından büyük olmaları icap ettiğini bilmiyor musun?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA