• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Milli futbolcu İsmail: Aman top patlamasın ERKİN USMAN

Milli futbolcu İsmail: Aman top patlamasın

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.07.2012, 00:00
Şike davaları, gündemden bir türlü düşmüyor.
Türk futbolunun unutulmaz yıldızlarından Fenerbahçeli İsmail Kurt'a sordum:
"Ne diyorsun bu işlere?"
Kurt'un yanıtı şöyle:
"Şike davası olarak adlandırılan ve yüzlerce kişinin zanlı olarak sorgulanmasına yol açan olaylar nihayet karara bağlandı. Öncelikle hepsi futbol adamları olan bu insanlara geçmiş olsun, diyorum.
Ben futbol topuna '18 parçalı sevgilim' diyen ve meşin yuvarlığın aşığı olan bir eski futbolcuyum. Milli formayı kutsal sayıp giydiğim zaman onur duyan 'bayramlık giysilerim' diyen bin insanım."
***
İsmail Kurt, geçen yıl 3 Temmuz'da başlayan birçok insanı zanlı durumuna sokan şike skandalının, gerçek futbol severleri çok üzdüğünü vurguluyor ve ekliyor:
"Sonunda birçok insanın gayreti ile çözüme varıldı. UEFA suçsuz buldu. Türkiye Futbol Federasyonu ve Tahkim Kurulu da aynı yönde karar verdi. Biz futbol severler el ele verip, artık patlayacak duruma gelen bu futbol topuyla fazla uğraşmayalım, topu patlatmayalım. Birileri futbol dünyasını bu duruma soktu. Hepimiz ülkemizi, kulüplerimizi ve futbolu severiz. Avrupa'daki yetkili kurullar 'şike yoktur' derken, biz kendi kendimizi suçlayıp, ithamlarda bulunmayalım. Kulüplerimizi sevelim ama bu davada sırtımızdaki kulüp formalarını çıkartalım. Milli formamızı giyelim. Bu milli davada kırılan gururumuzu derleyip toparlayalım."
***
İsmail Kurt, ekonomisi bozulan futbol dünyamızı eski güzel günlerine getirmemiz gerektiğini vurguluyor ve konuyu noktalıyor:
"Çünkü bu sektörde çok insan ekmek yiyor. En çok paranın döndüğü sektördür futbol. Televizyonlar, gazeteler, tesisler, kulüpler ve sektörde çalışan insanlar, kendilerini yola çıkaracak girişimleri bekliyor."

hayattan
İzmir, Demis Roussos için gün sayıyor

Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TULOV) ile Çeşme Belediyesi, Ege'nin iki yakasını bir araya getirecek muhteşem bir organizasyona imza atıyor.
TULOV Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan, organizasyon kapsamında sahne alacak şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki 62 kişilik dev senfoni orkestrasına sadece bir tek albümü 2 milyon satmış olan dünyaca ünlü Yunanlı sanatçı Demis Roussos'un eşlik edeceğini açıkladı. Aslan, "Amacımız iki dost halkı birbirine daha da yakınlaştırmak" derken, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu da, "Ege denizini dostluk gölüne çevirmeliyiz" diyor.
***
14 Temmuz 2012 Cumartesi akşamı Çeşme Amfitiyatro'da gerçekleşecek etkinlikte şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki 62 kişilik dev senfoni orkestrası sahne alacak ve bu orkestraya tüm dünyada 'Forever And Ever' isimli parçasıyla milyonların gönlünde taht kurmuş olan Demis Roussos eşlik edecek.

kentten
Ersin Faralyalı'yı anıyoruz

Bugün Ersin Faralyalı'nın dördüncü ölüm yılı.
Genç yaşta kaybettiğimiz Ersin Faralyalı'yı bugün 11.30'da Soğukkuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıyoruz.
Rodos'lu Faralyalı ailesinin üyesi olan Ersin Faralyalı 1958 yılında Robert Kolej'i bitirdi.
Yüksek öğrenimini Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde tamamladı. Öğrencilik yıllarında KSK'de basketbol oynadı. 1966-1991 yılları arasında, 25 yıl içinde, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) önce meclis üyeliği yaptı. 1981 -1988 arasında 8 yıl boyunca EBSO yönetim kurulu başkanı görevinde bulundu.
20 Ekim 1991 seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden (DYP) İzmir milletvekili seçildi ve 49. Cumhuriyet hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak çalıştı.

küpe
Az konuşmaktan nadiren, fakat çok konuşmaktan ekseriya pişman olunur.
La Bruyere

fıkra
Şişe çekerken

Bel ağrılarından yakınıyordu. Tanıdık doktorlardan biri:
"En iyisi şişe çekmek, ağrılarından kurtarır seni..." dedi.
Ertesi günü bir dostu Neyzen Tevfik'i kaldırıma uzanmış, elindeki şişesini tepesine dikmiş görünce:
"Üstad! rakıyı bırakacağını söyleyip duruyordun. Bakıyorum, hiç olmazsa azaltacağına ölçüyü büsbütün kaçırmışsın" dedi.
Neyzen, dostunu yattığı yerden şöyle bir süzdü:
"Bu sefer doktor tavsiyesiyle içiyorum. Bel ağrılarından şikayet ediyordum, doktor 'şişe çek' dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA