• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
“Ucuz” ve “korsan” doğalgazcıya dikkat ERKİN USMAN

“Ucuz” ve “korsan” doğalgazcıya dikkat

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.01.2013, 00:00
Doğalgaz zehirlenmeleri ile yüklü bir hafta geçirdik.
Tehlike kol geziyor. Uyarılara dikkat!
Bu işi Makine Mühendisi ve Enerji Uzmanı Umut Barış Ballıkaya'ya sorduk.
Yanıt şöyle:
"Geçtiğimiz hafta sekiz kişi doğalgaz zehirlenmesinden hayatını kaybetti. Yeni acıların yaşanmaması için vatandaşlar evlerine projesiz ve onaysız tesisat yaptırmasınlar."
Ballıkaya, doğalgazın ev ve işyerlerinde kullanımı için gerekli olan tesisat dönüşümünün mutlaka doğalgaz dağıtım şirketince yetkilendirilmiş firmalara projeli olarak yaptırılması gerektiğini vurguluyor ve ekliyor:
"Doğalgaz dönüşümünün yetki belgesi olmayan firmalara yaptırılması büyük tehlikelere, hatta ölümcül sonuçlara davetiye çıkarmaktır. Çünkü doğalgaz tesisatının boruları evin içinden geçmektedir. Projeye aykırı ve standartlara uygun olmayan bir malzeme ya da hatalı yapılan tesisat, gaz sızıntısına yol açabilir."
***
Yaşanan zehirlenme olaylarının geneline bakıldığında tüm olayların tedbirsizlik, ihmal ve onaylı doğalgaz projesinde olmamasına rağmen kaçak olarak bağlatılan şofbenden ortama yayılan karbonmonoksit gazının neden olduğunu ifade eden Ballıkaya, şunları kaydediyor:
"Ucuza yaptıracağım mantığıyla korsan tesisatçılara kaçak olarak yaptırılan dönüşümlerin daha sonra telafisi acıları ortaya çıkaracağı ve son pişmanlığın fayda etmeyeceği çok iyi bilinmelidir. Ayrıca doğalgaz kullanıcısı tüm vatandaşlarımız can ve mal güvenlikleri ve kötü sonuçlara sebep verecek olaylarının önüne geçmek için doğalgaz cihazlarının, bacalarının ve tesisatlarının güvenli doğalgaz kullanımı için uygun olup olmadığını kontrol ettirmeleri hayati önem taşımaktadır."

kentten
Menemen'de Çömlekçi Köyü kuruluyor !

Menemenli Çömlekçiler ünlü işadamı Henry Ford'u örnek aldılar, "Bir arada kalmak, bir araya gelmek başlangıçtır. Bir arada kalmak ilerlemektir. Beraber çalışmak başarıdır" dediler ve yola çıktılar.
Kurdukları oluşumun adını da, "Menemen Çömlekçiler Derneği" koydular.
Bu girişimini başkanı Ertan Saruhan'a, "Hedefiniz nedir?" diye sorduk.
Cevap satırbaşları ile şöyle:
* Menemen çömlekçilerinin yeteneklerini, birikimlerini, el becerilerini sergilemek, üretken hale getirmek.
* Pazarlar bularak ekonomilerine katkıda bulunmak. Altyapı,hammadde, yakıt, tanıtım, pazarlama ve sektörel eksiklerini gidermek.
* Hukuki sorunlarını ilgili mercilere taşımak.
* Sanatsal, kültürel ve bilimsel üretimler ile bu temellerin üzerine çağdaş bir toplumun inşa edilmesini yardımcı olmak.
***
Derneğin başkanı Ertan Saruhan:
"Menemen Çömlekçiler Köyü adı altında sanayi bölgesi ve bunun yanında da Menemen Çömlekçiler Çarşısı kurulması ilk hedefimizdir" diyor.
Saruhan, "Menemen testisi için marka tescili" girişimlerinde bulunacaklarını da vurguluyor ve ekliyor:
"Hammadde olan kil temini için maden ocağı açılmasına öncülük edeceğiz. Çömlekçilik Çalıştayı toplayacağız. Avrupa, Asya ve Ortadoğu'da temsilcilikler kurmaya çalışacağız."

siyasetten
Rıfat Sait'ten AK Parti örgütüne yeni yıl sürprizi

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait'ten tüm ilçe Başkanlarına bir yeni yıl sürprizi. Her ilçe başkanına TBMM'ne giriş kartı hediyesi...
Rıfat Sait, ilk kartı kendisini Ankara'da ziyarete gelen Güzelbahçe İlçe Başkanı Mehmet Acar'a bizzat taktı. Sait ilçe başkanlarının kendisini aramalarından mutluluk duyduğunu belirtiyor ve ekliyor:
"Onlar bizim gözbebeğimiz, teşkilatımızın uç beyleri. önümüzdeki günlerde sırayla hepsini Ankara'ya bekliyorum, kartlarını bizzat ben takacağım."
Rıfat Sait bu arada, ilçe başkanlarının milletvekilleriyle bir takım havası içinde çalışması gerektiğini söylüyor ve devam ediyor:
"Vekiller teşkilat ile koordinasyon içinde olmalı, başkanlar vekillerini yalnız bırakmamalı..."

küpe
Kendini yaratan adam, yaratıcısına tapar.
John Bright

günün fıkrası

Şili

İki kişi konuşarak yürüyordu. Biri saf görünüşlü, kendi halinde bir insandı. Diğeri ise dünya siyasetinde bilir bilmez konuşan çarıklı siyasilerdendi. Bilgiç olanı:
"Duydun mu? Şili de hükümeti devirmişler" dedi.
Öteki devam etti:
"Vah, vah! Altında kalan olmuş mu?"

laflama
* Silikonlarını zorluklara siper etti, manken oldu!
* Çok "sıra-dışı" bir hayatım oldu. Hiç okula gitmedim!
* Dünya görüşünü saklayan toplum olduk. Karda yürü "izm"ini belli etme.
* Bilgisayar başında ahkam kesmekle, ancak "enter-lektüel"olunur!
* Tek tek basarak, bade süzerek... Bir koca bulamadın gitti!..
* Nasihat etmekten hiç "vaaz" geçmeyeceksin bakıyorum!
* Sordum sarı çiçeğe... Maaşın kaç lira, sigortan var mı?
İbrahim Ormancı'dan



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA