• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Musa Siva’nın ardından... ERKİN USMAN

Musa Siva'nın ardından...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.01.2013, 00:00
'Dalaman'la özdeşleşen nedir?' diye sorulsa, eminim herkes Musa Siva der.
Dalaman demek Musa Siva, Musa Siva demek Dalaman demektir adeta.
Evet, 2 metrelik boyu ve Dalaman'da 15 yıllık belediye başkanlığı yaptığı süre içerisinde Dalaman'a kazandırdıkları ile unutulmayan efsane başkan Musa Siva'yı ne yazık ki kaybettik.
Onun 23 yıllık dostu, arkadaşı, meslektaşımız Vecdi Altay, önceki gece saat 02.30'da almış acı haberi.
"Aylardır tedavi görüyordu. Muğla Milletvekili CHP'li Prof. Dr. Nurettin Demir, onun yaşam sürecini uzatabilmek için elinden geleni yapıyordu. En yakın dostlarından biri olan Muğla Belediye Bakanı Dr. Osman Gürün de her zaman yanında oldu, desteğini esirgemedi" diyen Vecdi Altay'ı dinliyoruz:
"İnsanın, sevdiği, yitirdiği insanların ardından bir şeyler söylemesi gerçekten çok zor. O, 'Musa Siva Sevgi Yolu'nun adı, değiştirildiğinde çok üzülmüştü. Böyle bir yaklaşımı hak etmemişti. Aramızdaki ilişki baba-oğul gibiydi. Kendisi, kızımın isim babasıdır aynı zamanda. Hani derler ya, o sapına kadar da CHP'liydi. İnandıklarından asla ödün vermezdi. İlkeliydi. Omurgalıydı. Adam gibi adamdı. Mücadele ve hizmet adamıydı. Yiğitti. Mertti. Dosttu. Arkadaştı. Çocukla çocuk olurdu. En son, hasta yatağında bile arayıp, bir hemşerisinin belediyedeki sorununu çözmemi istemişti. Uğursuz bir ay oldu ocak ayı. Yaprak dökümü gibi. Şimdi, ocak ayında yitirdiklerimize Musa Başkan'ı da ekleyeceğiz ne yazık ki. Telefon rehberimde, "Musa Başkan" olarak kayıtlı bulunan numarasını silmeyeceğim, diğer kaybettiğim insanlarınkini silemediğim gibi... Işıklar içinde yat Musa Başkan. Senin adını, isterlerse sokaklardan silsinler ama bil ki, gönüllerden silemeyecekler. Seni seven yürekler, Dalaman halkı, seni ve Dalaman için yaptıklarını unutmayacak."

hayattan

Şimdi söz Güler Aslan'ın!

Geçtiğimiz hafta sonu, Lions seçimlerini ele almış ve 118R Yönetim Çevresi'deki oylamanın Illinois'teki genel merkezden geri çevrildiğini anlattıktan sonra, "Bu arada Güler Aslan'ın Genel Yönetmen 2. Başkanlığı da iptal edildi" demiştik.
İzmir eski Milletvekili Güler Aslan önceki gün konuğumuz oldu ve "Kongre iptalinin kurumlar arası yazışmalarda doğan bir gecikme yüzünden ortaya çıktığını" anlattı ve "Seçim usulsuzlükten dolayı iptal edilmedi" dedi.
118R Çevresi Genel Yönetmeni Canan Banu Dündar da yazılı açıklamasında konuyu aydınlattı ve şöyle dedi:
"28 Temmuz 2012'deki kabine toplantısına 26 üye katıldı. Güler Aslan oybirliği ile genel yönetmen ikinci yardımcılığına seçildi."

küpe
Ey aşk! Bütün öteki zevkler, senin acıların kadar değerli değil...
Charleval


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA