• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
’CUK’ oturan aday kim? ERKİN USMAN

'CUK' oturan aday kim?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.01.2013, 00:00
Seçim için geri sayım devam ederken, anketler de havada uçuşuyor.
Bilinen gerçek şu, iyi araştırma şirketleri doğru sonucu buluyor. Türkiye de artık bu konuda Avrupa standartlarında. Son anketlerde CHP ile AK Parti arasında 7 - 12 puanlık bir fark olduğu konuşuluyor. Ara açık değil!
İyi bir adayın 4-5 puan lehine çevireceği bir seçim farklı sonuçlar getirebilir.
Anketlerde İzmirlilere çeşitli tercihlerinin yanı sıra 'Nasıl bir Büyükşehir Belediye Başkanı istersiniz?' diye de soruluyor.
Verilen cevaplar isteği şöyle gözler önüne seriyor: "Çalışkan, dürüst, devlet deneyimli, iyi eğitimli, genç ve dinamik."
Bana da sorsalar tercihim böyle olur.
Bakıyorum, bugün ismi geçenleri irdeliyorum. Şu andaki tablo içinde Konak'ın başarılı Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın bu değerlendirmelere 'cuk' oturduğunu görüyorum. Bakanlık yaptığı için devlet deneyimli, siyaset ve ekonomi alanında doktorası var. Yabancı dili var. Dinamik ve çalışkan, yerinde duramıyor.
Neredeyse nüfusunun yarısı göçmen olan İzmir'de Balkan kimliğinin de avantaj olacağı kesin.
Elbette köprünün altından çok sular akacak! Ama bugün ismi en çok konuşulanlara bakılınca durum bu!

bi dakka
AK Parti boş durmuyor..

Yerel seçimlerde AK parti'nin tüm gücünü ortaya koyacağı kesin. Adaylık için çok sayıda isim geçiyor. Ancak son söz, bu kez Başbakan Tayyip Erdoğan'ın olacak. AK Parti'nin kendine özgü yöntemlerle anketler yaptıracağı, teşkilatın sesini dinleyeceği de biliniyor. Bugün için AK Parti kulislerinde Büyükşehir için İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli, Rifat Sait ve Aydın Şengül'ün ismi geçiyor. Eski Bakan Ertuğrul Günay dillendirilse de, ben sanmıyorum. Günay, yerel yönetimi düşünmez, düşünse de Antalya'yı ister. Başarılı Bakan Binali Yıldırım ise önemli bir isim. Ancak bu konuda çok istekli görünmüyor.
Ben, kulislerden bir bilgi de aktarayım. Neden İzmir Valisi Cahit Kıraç olmasın? Bunca deneyim, bunca İzmir alışkanlığı, bunca sevgi! Hükümetle uyum.
Aklınızda bulunsun!

kentten
Kafkaf'ın gurur tablosu

Karşıyaka Futbol Takımı'nın geçtiği kritik köprüye rağmen, maddi sıkıntılara aldırmayarak Şanlıurfaspor maçını kazanması ve ligde emin bir yere gelmesi yeşil-kırmızılı camiayı sevindirdi. İzmir Güçbirliği Spor Vakfı'nın (İZVAK) ligin ilk yarısının başarılıları arasına teknik direktör Cihat Arslan ile kaleci Necati Yılmaz'ın girmesi ne kadar umut verdiyse de esas gurur veren husus, 1912 Karşıyaka Derneği'nin gerçekleştirdiği altyapı tesisleriyle tesis ödülüne layık görülmesiydi. Başkan Sait Gürsoy da yönetici arkadaşlarıyla birlikte ödüllendirildi. Plaket alanlar birlikte bir Kaf-Kaf resmi çektirerek olayı ölümsüzleştirdiler. (Soldan) Vehbi Moğol, Seyhan Evlioğlu, Yücel Çağatay, Ekber Göçer, Savaş Özerdem, Sait Gürsoy, Necati Yılmaz, Cihat Arslan, Tufan Konuk, Ergün Okçay, Serkan İncekaş. (Oturanlar) Avni Sirek, Mustafa Karluk, Recep Umut.

Karanlığa gömülen sokak
Karşıyaka çarşısındaki 1715 sokakta 15 gündür sokak lambaları yanmıyor. Karşıyaka'nın en işlek caddelerinden Salah Birsel'de (1715) 15 gündür sokak lambaları yanmıyor. 186 nolu elektrik arızayı defalarca aradıklarını söyleyen sokak sakinleri, "Her aradığımızda 'Not aldık hemen bir ekip gönderiyoruz' diyorlar ancak ne gelen var ne giden. Aynı sokağın çarşıdan öbür tarafı yanıyor. Eğer bir çalışmadan dolayı kesik ise sokak sakinlerini bilgilendirsinler" diyorlar.

küpe

Fakirlik kapıdan girince, aşk pencereden çıkar gider.
T. Fuller

günün fıkrası
Ne yapar?

İki çocuk babalarından bahsediyorlardı. Biri ötekine:
"Senin baban ne iş yapar?" diye sordu.
Cevap:
"Avukatlık yapar. Ya seninki?"
"Benimkisi, annemin istediklerini yapar!"

laflama

* Acaba çakallar diyorum dile gelseler. "Biz sizin kadar düzenbaz olamayız insanoğlu. Lütfen kendinizi bize benzetmeyin" dese ne olur!
* Kadının adı yok diyenlere inanmıyorum. Tanıdığım bütün kadınların bir adı var!
* Çakır gözlü bir kız seviyorum, ondan her gün çakırkeyfim yani!
İbrahim Ormancı'dan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA